1. اثر کم‌آبیاری در مراحل مختلف رشدی دو توده خربزه ایرانی بر رشد، عملکرد، کیفیت میوه و کارایی مصرف آب ‏

فرزاد تقدسی نیا؛ زهرا قهرمانی؛ طاهر برزگر؛ میترا اعلایی

دوره 51، شماره 2 ، شهریور 1399، ، صفحه 503-515

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2019.272138.1567

چکیده
  به‌منظور بررسی اثر تنش کم‌آبیاری در مراحل مختلف رشدی بر رشد، عملکرد و کیفیت دو توده خربزه ایرانی آزمایشی در قالب کرت­های دوبار خرد شده بر اساس طرح بلوک­های کامل تصادفی در دانشگاه زنجان در سه تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل کم آبیاری در سه سطح (100، 80 و 60 درصد نیاز آبی گیاه) به عنوان کرت اصلی، مرحله تنش­دهی در دو سطح (مرحله ...  بیشتر

علوم میوه
2. اثر سوپرجاذب و شرایط کم‌آبیاری تنظیم‌شده بر کیفیت انبارمانی میوه آلوی ژاپنی (Prunus salicina) رقم سانتاروزا

یاسر خندانی؛ رضا فتوحی قزوینی؛ محمود قاسم نژاد؛ محمدرضا خالدیان

دوره 50، شماره 2 ، شهریور 1398، ، صفحه 255-263

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2017.224023.1155

چکیده
  حدود 75 درصد وسعت کشور ایران مناطق خشک و نیمه­خشک است؛ بنابراین استفاده از روش­های آبیاری با بازده بالا در بخش کشاورزی حائز اهمیت است. به­منظور مطالعه اثر کم­آبیاری تنظیم­شده (RDI) و سوپرجاذب (SA) بر کیفیت انبارمانی میوه آلو ژاپنی Prunus salicina)) رقم سانتاروزا، درختان از مرحله سخت­شدن هسته (7 هفته بعد از تمام­گل) در شرایط سه سطح آبیاری(ETc100%، ...  بیشتر

علوم میوه
3. بررسی تأثیر محلو‌ل‌پاشی عناصر ریزمغذی روی و منگنز بر برخی ویژگی‌های کمی و کیفی میوه پرتقال واشنگتن‌ناول (Citrus sinensis CV. Navel)

سارا خبازی؛ فرزین عبدالهی؛ مصطفی قاسمی؛ سمیه رستگار

دوره 49، شماره 3 ، آذر 1397، ، صفحه 779-790

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2017.238139.1286

چکیده
  کمبود عناصر ریز مغذی یکی از عوامل اصلی کاهش عملکرد کمی و کیفی میوه مرکبات می‌باشد. این پژوهش برای بررسی اثر تیمارهای قبل از برداشت سولفات­روی و سولفات­منگنز بر کمیت و کیفیت میوه پرتقال نافی به­صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با سه تکرار انجام شد. فاکتورهای آزمایش شامل سولفات­روی در چهار سطح صفر، 2، 4 و 6 گرم ...  بیشتر

علوم سبزی
4. ارزیابی روابط عملکرد، صفات مرتبط با عملکرد و کیفیت میوه با استفاده از ضرایب همبستگی و تجزیه خوشه‌ای در برخی رگه‌های گوجه‌فرنگی

محمد بوجاریان؛ حسینعلی اسدی قارنه؛ مریم گل آبادی

دوره 49، شماره 3 ، آذر 1397، ، صفحه 801-811

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2018.240633.1311

چکیده
  گوجه‌فرنگی (Lycopersicon esculentum Mill.) گیاهی از تیره سیب‌زمینی‌سانان (Solanaceae) و دومین سبزی پرمصرف جهان است که ارزیابی عملکرد میوه و صفات مؤثر بر آن در گزینش رقم‌های مطلوب حائز اهمیت می‌باشد. به‌منظور بررسی روابط عملکرد، صفات مرتبط با عملکرد و کیفیت میوه در 83 رگه s3 گوجه‌فرنگی، آزمایشی در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با سه تکرار اجرا شد. نتایج ...  بیشتر

علوم سبزی
5. واکنش رشد، عملکرد و برخی شاخص‌های فیزیولوژیکی هندوانۀ رقم چارلستون‌گری پیوندشده رو پایۀ هندوانۀ ابوجهل به تنش کم‌آبیاری

جاسم پرخیده؛ طاهر برزگر؛ فاطمه نکونام

دوره 49، شماره 2 ، شهریور 1397، ، صفحه 539-550

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2017.233823.1258

چکیده
  به‌منظور بررسی تأثیر تنش کم­آبیاری بر رشد، عملکرد و شاخص­های فیزیولوژیکی هندوانۀ رقم چارلستون­گری پیوندی، آزمایشی به‌صورت کرت­های خردشده در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی با سه تکرار، در دانشگاه زنجان انجام شد. تیمار­های آبیاری در سه سطح 100، 70 و 50 درصد نیاز آبی گیاه و تیمار پیوند شامل گیاهان پیوندی روی پایۀ هندوانۀ ابوجهل ...  بیشتر

علوم سبزی
6. تأثیر رژیم‌های مختلف آبیاری بر کیفیت و عمر نگهداری نیمه برش‌های تازۀ میوۀ هندوانۀ رقم کریمسون سوئیت

بشری علی بیگی؛ فروزنده سلطانی صالح آبادی؛ سیامک کلانتری

دوره 49، شماره 1 ، خرداد 1397، ، صفحه 117-131

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2017.217622.1101

چکیده
  عامل‌های مهم مدیریتی پیش از برداشت تأثیر مهمی بر عمر انبارمانی و کیفیت پس از برداشت محصولات دارد. یکی از موارد مهم در این راستا میزان آبیاری محصول است. این تحقیق به‌منظور بررسی تأثیر میزان آبیاری در مزرعه روی کیفیت و مدت نگهداری قطعه‌‌های برش خوردۀ هندوانۀ رقم کریمسون سوییت انجام شد. تیمار آبیاری در دو سطح 100 درصد (شاهد) و 75درصد آب ...  بیشتر

علوم میوه
7. بررسی تأثیر اتفن و حلقه‌برداری بر ویژگی‌های کمی و کیفی میوۀ انگور رقم ریش‌بابا قرمز

حامد دولتی بانه؛ رضا زارعی؛ محسن اسمعیلی

دوره 48، شماره 4 ، اسفند 1396، ، صفحه 791-799

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2017.207271.1015

چکیده
  یکی از عامل‌های مهم تعیین‌کنندۀ کیفیت و بازارپسندی انگور رنگ حبۀ آن است. عامل‌های چندی بر رنگ­گیری حبه تأثیر دارند. به‌منظور بررسی تأثیر حلقه­برداری شاخه­های سال جاری و محلول­پاشی اتفن با غلظت­های 150 و 300 میلی­گرم در لیتر در مرحلۀ تغییر رنگ حبه­ها بر رنگ­گیری و کمیت و کیفیت میوۀ­ انگور ریش‌بابا قرمز این پژوهش به‌صورت ...  بیشتر

علوم میوه
8. بررسی تأثیر نیترات آمونیوم و آهن بر خواص کیفی و پاداکسندگی میوة سیب رقم گالا

مصباح بابالار؛ خدیجه جلیلی؛ محمدعلی عسگری سرچشمه؛ علیرضا طلایی

دوره 47، شماره 2 ، شهریور 1395، ، صفحه 203-211

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2016.58520

چکیده
  تولید میوه­های با کیفیت و قابلیت انبارداری بالا در سیب، اهمیت زیادی دارد. در این پژوهش اثرات نیترات آمونیوم و آهن بر خواص کیفی و پاداکسندگی (آنتی­اکسیدانی) میوة سیب رقم گالا در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی بررسی شد. بدین منظور  محلول‌پاشی کلات آهن در سه سطح (0، 5 و 10 میلی‌گرم در لیتر) و تغذیة خاکی نیترات آمونیوم در سه سطح (0، 40 ...  بیشتر

9. تأثیر محلول‌پاشی نفتالین استیک اسید و تراش بوته بر رشد، عملکرد و کیفیت میوۀ خربزۀ توده خاتونی

میثم الیاسی مقدم؛ طاهر برزگر؛ زهرا قهرمانی

دوره 46، شماره 3 ، آبان 1394، ، صفحه 467-474

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2015.55866

چکیده
  به‌منظور بررسی آثار نفتالین استیک اسید و تراش بوته بر رشد، عملکرد و کیفیت میوۀ خربزۀ توده خاتونی، آزمایشی در قالب طرح بلوک‏های کامل تصادفی در مزرعۀ پژوهشی دانشکدۀ کشاورزی دانشگاه زنجان در سه تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل محلول‏پاشی نفتالین استیک اسید در سه سطح (25،50 و 100 میلی‏گرم در لیتر در مرحلۀ چهار تا شش برگی و تشکیل ...  بیشتر

10. تأثیر تنش خشکی در مراحل مختلف رشد رویشی و زایشی بر کمّیت و کیفیت محصول گوجه‌فرنگی

مرتضی پوزش شیرازی؛ مختار زلفی باوریانی؛ محمد مدرسی؛ بهرام بهزادی

دوره 44، شماره 4 ، دی 1392، ، صفحه 451-459

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2013.50369

چکیده
  تنش‌های غیرزنده از جمله تنش خشکی ناشی از کمبود آب، یکی از تهدیدهای جدی تولیدات کشاورزی در سراسر جهان به شمار می‌رود و یافتن مکان بدون تنشی که گیاهان بتوانند به سطح پتانسیل عملکردی خود برسند بسیار مشکل است. تنش خشکی خصوصاً در مرحلة میوه‌دهی با تخصیص بیش از 17درصد کاهش عملکرد ناشی از تنش‌های غیرزنده به خود از اهمیت خاصی برخوردار است. ...  بیشتر

11. مطالعه اثر محل نگهداری میوه روی ساقه بر خصوصیات کمی و کیفی میوه در دو توده خربزه ایرانی تحت شرایط عادی و تنش کم آبی

مجتبی دلشاد؛ طاهر برزگر؛ عبدالکریم کاشی؛ کمال‌الدین حق‌بین

دوره 44، شماره 2 ، شهریور 1392، ، صفحه 169-178

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2013.35050

چکیده
  به منظور مطالعه روابط منبع- مخزن در گیاه خربزه و ارزیابی اثرات تنش کم‌آبی و محل نگهداری میوه روی ساقه بر عملکرد و صفات کمی و کیفی میوه، آزمایشی به صورت کرت‌های دوبار خرد شده در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی در ایستگاه تحقیقات باغبانی دانشگاه تهران واقع در کرج اجرا شد. تیمارهای آزمایشی شامل سه سطح آبیاری (شروع آبیاری در نقطه پتانسیل ...  بیشتر