1. تأثیر محلول‌پاشی اسید جیبرلیک و سولفات روی بر ترکیدگی میوه و خصوصیات کمی ‌و کیفی انار ‏رقم ملس ساوه

خدیجه کرمی؛ جواد عرفانی مقدم؛ مسعود بازگیر؛ اورنگ خادمی

دوره 52، شماره 2 ، شهریور 1400، ، صفحه 317-328

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2020.273643.1583

چکیده
  در این پژوهش، به منظور کاهش ترکیدگی و بهبود ویژگی­های کمی ‌و کیفی میوه انار رقم ملس ساوه، از تیمار اسیدجیبرلیک (صفر، 30 و 60 میلی­گرم در لیتر) و سولفات روی (صفر، 1500 و 3000 میلی­گرم در لیتر) به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی در سه تکرار استفاده شد. محلول­پاشی اسیدجیبرلیک و سولفات روی در سه مرحله از رشد میوه در ...  بیشتر

علوم میوه
2. تأثیر استات کلسیم بر انبارمانی، حفظ ویژگی‌‌های کیفی و کاهش پوسیدگی پس از برداشت میوۀ زردآلو رقم ’شکرپاره‘

رویا خالصی؛ محمد اسماعیل امیری؛ فریبرز حبیبی

دوره 49، شماره 2 ، شهریور 1397، ، صفحه 493-503

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2017.231826.1235

چکیده
  به‌‌منظور بررسی تأثیر استات کلسیم بر انبارمانی، حفظ ویژگی‌‌های کیفی و کاهش پوسیدگی پس از برداشت میوۀ زردآلو رقم ’شکرپاره‘ (Prunus armeniaca cv. ‘Shekar Pareh’)، آزمایشی به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح کامل تصادفی با چهار تکرار اجرا شد. میوه‌‌ها در زمان بلوغ تجاری برداشت و آنگاه در غلظت‌‌های مختلف استات کلسیم(0 (شاهد)، 64/12 و 61/31 میلی‌‌مولار) ...  بیشتر

3. تاثیر مواد آنتی اکسیدانت و شوری بر خصوصیات فتوسنتزی و رشد رویشی زیتون رقم زرد

ساسان علی نیایی فرد؛ سید جلال طباطبایی؛ جعفر حاجیلو؛ مریم سیفی کلهر؛ نادر چاپار زاده

دوره 39، شماره 1 ، اسفند 1387

چکیده
  تولید مواد اکسیدانت در اثر تنش شوری از عوامل مهم در کاهش فتوسنتز و به دنبال آن کاهش رشد گیاه می‌باشد. به منظور مطالعه تاثیر مواد آنتی اکسیدانت و شوری بر خصوصیات فتوسنتزی و رشد نهال های زیتون، آزمایشی در گلخانه تحقیقاتی دانشگاه تبریز در سال 86 انجام شد. در این آزمایش فاکتور اسید اسکوربیک (mM2) و گلوتاتیون احیاء شده (mM3) به عنوان مواد آنتی ...  بیشتر