1. اثر سدیم نیترو پروساید بر برخی ویژگی‌های بیوشیمیایی و پاداکسندگی میوه ازگیل ‏‏(‏Mespilus germanica L.‎‏) طی انبارمانی

بشیر ایوب نژادگان؛ حمید حسن پور

دوره 52، شماره 1 ، خرداد 1400، ، صفحه 257-268

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2020.286410.1691

چکیده
  از رویشگاه­های طبیعی ازگیل در ایران، استان آذربایجان شرقی منطقه ارسباران می­باشد. به منظور بررسی تأثیر سدیم نیترو پروساید در 4 غلظت صفر، 3، 5 و 8 میکرومولار بر صفات کمی و کیفی میوه ازگیل طی 5 زمان (صفر، 15، 30، 45 و 60 روز) نگهداری در انبار سرد با دمای 1±1 درجه سانتی­گراد و رطوبت نسبی 95-85 درصد، پژوهشی به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً ...  بیشتر

علوم سبزی
2. تجزیۀ ارتباط صفات ریخت‌شناختی با نشانگرهای ISSR در گوجه‌فرنگی

مشهید هناره؛ بابک عبدالهی مندولکانی؛ آتیلا دورسون

دوره 49، شماره 1 ، خرداد 1397، ، صفحه 171-181

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2017.225586.1172

چکیده
  گوجه‌فرنگی از لحاظ اقتصادی یکی از مهم‌ترین محصولات سبزی و صیفی در بیشتر نقاط جهان است. بهبود عملکرد و دیگر صفات اساسی گوجه­فرنگی مورد توجه بسیاری از اصلاح­گران قرار گرفته است. مکان­یابی ژن­های کنترل‌کنندۀ صفات در تسریع روند اصلاح گیاهان بسیار سودمند است. در این پژوهش به‌منظور شناسایی نشانگرهای مرتبط با برخی صفات کمی و کیفی ...  بیشتر

علوم میوه
3. ویژگی‌های میوه‌شناختی برخی از نژادگان‌های زالزالک در استان آذربایجان غربی

ستار دریلی؛ حمید حسن پور؛ علیرضا فرخزاد

دوره 48، شماره 3 ، دی 1396، ، صفحه 689-700

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2017.209519.1027

چکیده
  این پژوهش به‌منظور ارزیابی و مقایسۀ 20 نژادگان زالزالک از چهار گونۀ مختلف، برای شناسایی و معرفی نژادگان­های برتر به لحاظ میوه‌شناختی در استان آذربایجان غربی انجام شد. صفاتی مانند رنگ و اندازۀ میوه، وزن میوه، طول دم میوه، طول و عرض برگ، طول دم برگ، وزن، طول و عرض بذر، سفتی میوه اندازه­گیری شدند. بزرگ‌ترین میوه­ها در گونه Crataegus ...  بیشتر