علوم سبزی
بهبود جذب عناصر غذایی، شاخص‌های رشد و عملکرد دو تودۀ خیار بومی آذربایجان شرقی از طریق پایه‌های پیوندی

ادریس حاج علی؛ صاحبعلی بلندنظر؛ جابر پناهنده

دوره 49، شماره 1 ، خرداد 1397، ، صفحه 133-146

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2017.222915.1147

چکیده
  به‌منظور بررسی تأثیر پیوند خیار روی پایه­های­ تجاری­ کدو آزمایشی در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی شامل هشت تیمار با سه تکرار به‌صورت مزرعه­ای در ایستگاه تحقیقاتی دانشکدۀ کشاورزی دانشگاه تبریز در سال 1394 انجام شد. دو توده خیار بومی آذربایجان شرقی ( به ترتیب باسمنج و گونی) و یک رقم تجاری (ماهان) روی دو پایۀ تجاری کدو (به ترتیب ...  بیشتر

ارزیابی برخی از جنبه‌های ریخت‌شناختی، فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی طالبی تو سبز ساوه‌ای در واکنش به پیوند و رژیم‌های آبیاری

داریوش رمضان؛ معظم حسن پور اصیل؛ رضا صالحی؛ حسین دهقانی سانیچ

دوره 48، شماره 1 ، خرداد 1396، ، صفحه 133-148

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2017.127549.797

چکیده
  در این بررسی، طالبی تو سبز ساوه‌ای پیوندشده روی فرو-آر-ذ (Ferro-RZ)، شینتوزا (Shintozwa)، همراه با گیاهان طالبی خود پیوندی و طالبی غیر پیوندی با سه رژیم آبیاری شامل 100 درصد (شاهد)، 80 درصد و 60 درصد (بر پایۀ تخلیۀ رطوبتی آسان خاک) که به‌ترتیب 21/5792، 20/4815 و 60/3867 مترمکعب آب در هکتار به مدت 84 روز پس از انتقال نشاء، به‌صورت آزمایش صحرایی با طرح آماری کرت‌های ...  بیشتر