علوم میوه
تأثیر اسید سالیسیلیک و سولفات منیزیم کلاته بر میزان آلفا- توکوفرول و برخی ویژگی‌های فیزیولوژیکی در گلابی رقم لوئیزبون

مه جبین عادل؛ محمد اسماعیل امیری؛ محمد علی نجاتیان؛ مریم عادل

دوره 48، شماره 2 ، شهریور 1396، ، صفحه 285-292

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2017.137318.883

چکیده
  پاداکسنده (آنتی­اکسیدان)­ها، سامانه‌های ضداکسایشی گیاهان عالی به شمار می‌آیند و تحریک تولید یا کاربرد مصنوعی آن­ها می­تواند در غلبه بر تنش­ها مؤثر واقع شود. این ترکیب‌ها شامل انواع آنزیمی و غیر آنزیمی مانند ویتامین­ها، رنگریزه­ها و غیره هستند. در این پژوهش، تأثیر اسید سالیسیلیک و سولفات منیزیم کلاته بر تحریک یا جلوگیری ...  بیشتر

علوم میوه
تغییرپذیری ترکیب‌های فلاونوئیدی در بافت برگ و میوۀ در برخی از ژنوتیپ‌های درخت به (Cydonia oblonga Mill.) متعلق به مناطق شمال ایران

زیبا امیراحمدی؛ حمید عبداللهی؛ مهدی عیاری

دوره 48، شماره 2 ، شهریور 1396، ، صفحه 329-337

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2017.134753.859

چکیده
  درخت به از درختان میوه­ای است که خواص دارویی چندی، از جمله محتوای بالای مواد پاداکسنده (آنتی­اکسیدانی) مانند فنل­ها و فلاونوئیدها برای آن بیان‌شده است. بنابراین، با توجه به طیف گستردۀ اهمیت فلاونوئیدها از نظر فیزیولوژیکی و دارویی، این پژوهش با هدف بررسی محتوای و روند تغییر فلاونوئید کل در بافت برگ و میوۀ ژنوتیپ­های به نیمۀ ...  بیشتر

تأثیر تنش کم‌آبی بر برخی شاخص‌های فیزیولوژی و کارایی مصرف آب در توده‌های خربزۀ ایرانی

هادی لطفی؛ طاهر برزگر؛ فاطمه نکونام

دوره 47، شماره 4 ، اسفند 1395، ، صفحه 763-772

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2017.125634.781

چکیده
  به‌منظور ارزیابی تحمل به تنش کم‌آبی برخی از توده­های خربزۀ ایرانی، آزمایشی به‌صورت کرت‌های خردشده در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی در سه تکرار در ایستگاه تحقیقاتی دانشکدۀ کشاورزی دانشگاه زنجان انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل سه سطح آبیاری (۱۰۰، 66 و ۳۳ درصد نیاز آبی گیاه) و هفت تودۀ خربزه شامل کالی، اورشنگ، موری، موزی، شیرازی، ...  بیشتر