1. اثر کم‌آبیاری تنظیم‌شده بر عملکرد و کیفیت روغن زیتون (‏Olea europea L.‎‏)‏‎ ‎رقم ʼزردʻ ‏

رویا نظامیوند چگینی؛ محمود قاسم نژاد؛ محمد حسن بیگلوئی

دوره 51، شماره 1 ، خرداد 1399، ، صفحه 67-77

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2017.217386.1094

چکیده
  در­این پژوهش، اثر کم­آبیاری تنظیم­شده از زمان تشکیل میوه تا رسیدن میوه زیتون بررسی شد. تیمارها شامل تیمار شاهد (تأمین100% تبخیر ­و­ تعرق گیاه)، کم­آبیاری تنظیم­شده­ی نوع یک (تأمین 100% نیاز آبی از مرحله تشکیل میوه ­نهایی تا آغاز رسیدن و 50% نیاز آبی پس از ­آن تا برداشت)، نوع دو (تأمین100% نیاز آبی از مرحله تشکیل میوه ­نهایی ...  بیشتر

علوم میوه
2. ارزیابی شاخص‌های کیفی روغن پنج رقم زیتون در منطقه طارم زنجان

فرهاد اکبری؛ رضا فتوحی قزوینی؛ مهدی طاهری؛ آرش محمدی

دوره 49، شماره 4 ، اسفند 1397، ، صفحه 925-937

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2017.240968.1313

چکیده
  روغن زیتون یکی از قدیمی­ترین روغن­های گیاهی بوده و ششمین منبع تأمین روغن جهان است. عوامل مختلفی به­ویژه رقم و اقلیم، کیفیت روغن زیتون را تحت تأثیر قرار می­دهند؛ بنابراین پژوهش حاضر به­منظور ارزیابی کیفیت روغن پنج رقم در ایستگاه تحقیقات زیتون طارم -زنجان در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار در سال 1395 اجرا شد. میوه­های ارقام ...  بیشتر

علوم میوه
3. تأثیر پساب کارخانۀ روغن‌کشی زیتون بر ویژگی‌های زیستی خاک، درصد و کیفیت روغن و عملکرد میوۀ دو رقم زیتون

اعظم سیدی؛ یوسف حمیداوغلی؛ محمود قاسم نژاد؛ نسرین قربان زاده

دوره 49، شماره 2 ، شهریور 1397، ، صفحه 365-374

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2017.223862.1157

چکیده
  پساب تولیدی از کارخانۀ روغن‌کشی زیتون ناشی از سه مرحلۀ (فاز) فراوری و تولید یک فرآورده با بار آلایندگی بالا است که در فرآیند استخراج روغن‌زیتون تولید می­شود. ازآنجایی‌که میزان زیادی آب، مواد آلی و مواد مغذی برای رشد گیاهان دارد می­توان در باغ­های زیتون به‌عنوان یک راه­حل برای دفع آن استفاده کرد. در این پژوهش، درختان زیتون ...  بیشتر