علوم میوه
نگین اخلاقی امیری؛ علی اسدی کنگرشاهی؛ جلال مهدوی ریکنده
چکیده
برای بررسی وضعیت گلدهی، تشکیل میوهچه و میوه در پرتقال تامسون ناول و نارنگیهای انشوی سوجییاما و میاگاوا در شرایط اقلیمی شرق مازندران، آزمایشی بهصورت تجزیة مرکب در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در سه باغ با مدیریت مختلف و در سه سال متوالی با پنج تکرار به اجرا درآمد. شمار گل، میوهچه و میوه ثبت و درصد تشکیل باقیمانده تا برداشت ...
بیشتر
برای بررسی وضعیت گلدهی، تشکیل میوهچه و میوه در پرتقال تامسون ناول و نارنگیهای انشوی سوجییاما و میاگاوا در شرایط اقلیمی شرق مازندران، آزمایشی بهصورت تجزیة مرکب در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در سه باغ با مدیریت مختلف و در سه سال متوالی با پنج تکرار به اجرا درآمد. شمار گل، میوهچه و میوه ثبت و درصد تشکیل باقیمانده تا برداشت میوهچه و میوه، نسبت به شمار گل محاسبه شد. در همة رقمها، کمترین شمار گل، میوهچه و میوه و در مقابل، بیشترین درصد تشکیل میوهچه و میوه، در سال سوم مشاهده شد. باغ 3 کمترین شمار گل، میوهچه و میوه و کمترین درصد تشکیل میوهچه و میوه را به خود اختصاص داد. بهطور میانگین، رقم میاگاوا بیشترین شمار میوهچه و میوه را داشت. در مقابل، بیشترین درصد تشکیل میوهچه و میوه به رقم سوجییاما تعلق داشت. پرتقال تامسون با اینکه از نظر تولید گل رتبة اول را داشت ولی شمار و نیز درصد تشکیل میوهچه و میوه در آن، کاهش زیادی نسبت به دو رقم دیگر نشان داد. باتوجه به نتایج، تشکیل گل و میوه در رقمهای مختلف نسبت به هم روند همسانی داشتند. همچنین عاملهای محیطی و مدیریتی، تأثیر زیادی بر شمار گل، میوهچه و میوه و درصد تشکیل آنها نشان دادند.