اثر غنی سازی کمپوست ضایعات کشاورزی با عنصر روی، بر عملکرد و برخی صفات کیفی کاهو در کشت گلخانه ای ( Lactuca sativa L)

سمیه افسری یگانه؛ احمد گلچین؛ مجتبی دلشاد؛ وحید عبدوسی

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 18 تیر 1401

https://doi.org/10.22059/ijhs.2021.312352.1871

چکیده
  استفاده از ضایعات آلی کشاورزی در راستای تولید ورمی‌کمپوست و کمپوست روشی پایدار برای بهره‌گیری مجدد این ضایعات است. از این رو، تحقیق حاضر به‌منظور بررسی اثر انواع مختلف ورمی‌کمپوست و کمپوست غنی شده با روی بر عملکرد، کیفیت و محتوای عناصر غذایی کاهو به صورت فاکتوریل سه عامله در قالب کاملا تصادفی انجام گرفت. بدین منظور از سه سطح بقایای ...  بیشتر

عوامل مؤثر در انتقال ژن گزارشگر uidA با استفاده از اگروباکتری به گیاه کاهو (Lactuca sativa L.)

حسین هنری؛ هوشنگ علیزاده؛ علی اکبر شاه نجات بوشهری؛ سیدعلی پیغمبری؛ مختار جلالی جواران؛ روح اله براهیمی پور

دوره 43، شماره 1 ، مرداد 1391، ، صفحه 91-101

https://doi.org/10.22059/ijhs.2012.24863

چکیده
  گیاه کاهو با توجه به نوع مصرف و وزن تازه آن از پتانسیل مطلوب به عنوان یک بیوراکتور جهت تولید پروتئین‌های نوترکیب و واکسن‌های خوراکی برخوردار است. پیش نیاز نیل به این هدف، بهینه‌سازی مسیر کشت بافت و انتقال ژن به این گیاه است. برای بهینه‌سازی انتقال ژن با کمک اگروباکتری (Agrobacterium tumefaciens) به کاهو از ناقل دو تایی pBI121 که دارای ژن گزارشگر ...  بیشتر

اثر کمپوست ضایعات چای و پوست درختان بر برخی ویژگی‌های بستر کاشت و صفات کمی و کیفی کاهوی گلخانه‌ای

محمدرضا حسندخت؛ فاطمه مستوری؛ محمد نقی پاداشت دهکایی

دوره 40، شماره 1 ، خرداد 1388

چکیده
  کمپوست کردن ضایعات آلی کشاورزی روشی پایدار برای استفاده مجدد از این ضایعات است. به منظور بررسی تاثیر کمپوست ضایعات چای و کمپوست پوست درختان‌، به عنوان اصلاح کنندگان خاک بر بستر کاشت و برخی صفات کمی و کیفی کاهوی گلخانه ای رقم Grate Lake 118آزمایشی در قالب طرح کاملا تصادفی با چهار تکرار انجام شد. تیمارها شامل نسبتهای مختلف کمپوست ضایعات چای، ...  بیشتر

تاثیر سیلیسیم بر روی عناصر غذایی و مقدار نیترات در کاهو

غلامعلی پیوست؛ محمدرضا زارع بوانی؛ حبیب اله سمیع زاده لاهیجی

دوره 39، شماره 1 ، اسفند 1387

چکیده
  با توجه به تاثیر مثبت سیلیسیم بر افزایش مقاومت به شوری تعدادی از محصولهای کشاورزی، به منظور بررسی اثر سیلیسیم بر تعدادی از عناصر غذایی و مقدار نیترات?در کاهو تحت شرایط تنش شوری آزمایشی در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار انجام شد. هدایت الکتریکی محلول غذایی بوسیله کلرید سدیم تا میزان 3? میلی‌موس بر سانتیمتر افزایش یافت. سیلیسیم ...  بیشتر