تاثیر دانه گرده بر تشکیل بذر و میوه در نارنگی کلمانتین و بررسی نقش قرابت ژنتیکی منابع گرده‌زا ‏در عمل لقاح

هادی علی نژاد جهرمی؛ عبدالکریم زارعی؛ عبدالرحمان محمدخانی

دوره 53، شماره 1 ، خرداد 1401، ، صفحه 143-156

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2021.321887.1950

چکیده
  به منظور بررسی اثر دانه­های گرده مختلف بر خصوصیات کمی و کیفی میوه نارنگی کلمانتین آزمایشی در قالب طرح پایه بلوک‌های کامل تصادفی در شش تیمار با چهار تکرار انجام گرفت. بدین منظور گرده­افشانی نارنگی کلمانتین با دانه­های گرده لیموشیرین، لیمولیسبون، گریپ‌فروت، نارنج، خودگرده­افشانی و آزادگرده­افشانی انجام گرفت. تعیین سازگاری ...  بیشتر