احمد موسی پور گرجی؛ داود حسن پناه؛ رحیم احمدوند
چکیده
خصوصیات فیزیکوشیمیایی 52 کلون پیشرفته سیبزمینی به همراه چهار رقم آگریا، مارفونا، ساوالان و بورن به عنوان شاهد در قالب طرح لاتیس نامتعادل در سه تکرار و در دو منطقه کرج و اردبیل مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان داد واکنش رقمها در مکانهای مختلف متفاوت بود و بین آنها تفاوت وجود داشت. کلونهای شماره 106، 69، 48، 57، 40، 616، 200، 107، ...
بیشتر
خصوصیات فیزیکوشیمیایی 52 کلون پیشرفته سیبزمینی به همراه چهار رقم آگریا، مارفونا، ساوالان و بورن به عنوان شاهد در قالب طرح لاتیس نامتعادل در سه تکرار و در دو منطقه کرج و اردبیل مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان داد واکنش رقمها در مکانهای مختلف متفاوت بود و بین آنها تفاوت وجود داشت. کلونهای شماره 106، 69، 48، 57، 40، 616، 200، 107، 49، 82، 21، 95، 81، 23، 31، 64، 300، 302، 613 و 11 نسبت به دیگر رقمها و کلونها برتری داشتند. کلونهای 503، 623، 405 و خصوصاً 82 با توجه به ماده خشک، وزن مخصوص و نشاسته بالا برای فراوری مناسب بودند. بررسی ضرایب همبستگی نشان داد جهت استفاده در انتخاب غیر مستقیم کلون هایی با عملکرد بالا در برنامه های به نژادی، ماده خشک و وزن مخصوص غده بهترین صفات با اعتبار بالا بودند. رقمها و کلونهای با رنگ گوشت روشنتر (زرد روشن) عموماً دارای وزن مخصوص و ماده خشک بالاتری بودند. در مجموع غدههای گرد و دارای ماده خشک و وزن مخصوص بالا برای دستیابی به رقمهایی با عملکرد بیشتر در برنامههای اصلاحی سیب زمینی پیشنهاد میشود.