منا قاضی مقدم؛ یحیی سلاح ورزی؛ بهرام عابدی
چکیده
سیب گلاب یک رقم تجاری ایران است که بهدلیل فعالیت متابولیکی بالا و قهوهایشدن در اثر آسیبهای مکانیکی عمر پس از برداشت کوتاهی دارد. آزمایش به صورت فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی در چهار تکرار صورت پذیرفت. عامل اول پوشش خوراکی در پنج سطح (ژل آلوئهورا در دو سطح 30 و 60 درصد حجمی- حجمی، ژل آلوئهورا در دو سطح 30 و 60 درصد حجمی- حجمی ...
بیشتر
سیب گلاب یک رقم تجاری ایران است که بهدلیل فعالیت متابولیکی بالا و قهوهایشدن در اثر آسیبهای مکانیکی عمر پس از برداشت کوتاهی دارد. آزمایش به صورت فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی در چهار تکرار صورت پذیرفت. عامل اول پوشش خوراکی در پنج سطح (ژل آلوئهورا در دو سطح 30 و 60 درصد حجمی- حجمی، ژل آلوئهورا در دو سطح 30 و 60 درصد حجمی- حجمی به همراه اسانس آویشن شیرازی با غلظت 120 میکرولیتر در لیتر همراه و بدون پوشش) و عامل دوم زمان انبارداری در پنج سطح (صفر، 7، 14، 21 و 28 روز پس از براشت) بود. نتایج نشان داد کاهشوزن و شاخص رسیدگی در پوشش ژل آلوئهورا 60% به همراه اسانس آویشن شیرازی به ترتیب 8/3 و 4/31 درصد در مقایسه با میوه های شاهد (بدون پوشش) کاهش نشانداد. هم چنین تیمارهای مذکور، منجر به حفظ ظرفیت جاروب کنندگی رادیکال DPPH و تجمع فنول کل میوههای تیمارشده با پوشش آلوئهورا غنیشده با اسانس آویشن شیرازی شدند. پوشش ژلآلوئهورا 60 درصد و همچنین تیمار ژل آلوئهورا 60 درصد+ اسانسآویشن شیرازی به ترتیب 5/55 و 2/62 درصد استحکام بافت میوه را در مقایسه با شاهد افزایش دادند. ازسویدیگر نتایج ارزیابیحسی مشخص نمود که پوشش ژلآلوئهورا در ترکیب با اسانسآویشنشیرازی اثر منفی بر طعم و ظاهر سیب گلاب نداشت.