علوم میوه
مجید بصیرت؛ امید قاسمی؛ مهرداد شهابیان؛ سید مجید موسوی
چکیده
بهمنظور مطالعه وضعیت تغذیهای باغهای پرتقال تامسونناول در شمال کشور (شرق مازندران) با روش تشخیص چندگانه، 133 باغ مورد بررسی قرار گرفت. پس از انتخاب و نشانگذاری 30 درخت در هر باغ، در فصل تابستان (ماه مرداد) جهت تعیین غلظت عناصر، از آنها نمونهبرداری و در فصل برداشت میانگین عملکرد آنها اندازهگیری شد. در این تحقیق با استفاده ...
بیشتر
بهمنظور مطالعه وضعیت تغذیهای باغهای پرتقال تامسونناول در شمال کشور (شرق مازندران) با روش تشخیص چندگانه، 133 باغ مورد بررسی قرار گرفت. پس از انتخاب و نشانگذاری 30 درخت در هر باغ، در فصل تابستان (ماه مرداد) جهت تعیین غلظت عناصر، از آنها نمونهبرداری و در فصل برداشت میانگین عملکرد آنها اندازهگیری شد. در این تحقیق با استفاده از مدل تابع تجمعی نسبت واریانس عناصر غذایی روش تشخیص چندگانه و حل معادلات تابع تجمعی درجه سه مربوط به عناصر غذایی، عملکرد حدواسط (58 تن در هکتار) بهعنوان جداکننده دو گروه عملکرد بالا و پایین تعیین شد. از میانگین اعداد بهدستآمده عناصر غذایی برای جامعه با عملکرد بالا، غلظت عناصر مورد نظر شامل: نیتروژن 24/0± 32/2 درصد، فسفر 01/0± 17/0 درصد، پتاسیم 24/0± 74/1 درصد، کلسیم 94/0±38/3 درصد، منیزیم 8 0/0± 41/0 درصد، منگنز 18 ± 0/40 میلیگرم در کیلوگرم، روی 25 ± 8/45 میلیگرم در کیلوگرم، آهن 78± 4/199 میلیگرم در کیلوگرم، مس 70/6± 14 میلیگرم در کیلوگرم و بور 36± 80 میلیگرم در کیلوگرم بهدست آمد. در مقایسه با اعداد مرجع حاصله برای باغهای با عملکرد مطلوب، بهترتیب مقادیر پتاسیم، فسفر و منگنز گیاه در باغهای مورد بررسی کمبود بیشتری نشان دادند. وابستگی عملکرد مطلوب به تأمین فسفر، پتاسیم و منگنز توسط تجزیه به مؤلفههای اصلی نیز نشان داده شد.