علوم میوه
حامد دولتی بانه؛ رضا زارعی؛ محسن اسمعیلی
چکیده
یکی از عاملهای مهم تعیینکنندۀ کیفیت و بازارپسندی انگور رنگ حبۀ آن است. عاملهای چندی بر رنگگیری حبه تأثیر دارند. بهمنظور بررسی تأثیر حلقهبرداری شاخههای سال جاری و محلولپاشی اتفن با غلظتهای 150 و 300 میلیگرم در لیتر در مرحلۀ تغییر رنگ حبهها بر رنگگیری و کمیت و کیفیت میوۀ انگور ریشبابا قرمز این پژوهش بهصورت ...
بیشتر
یکی از عاملهای مهم تعیینکنندۀ کیفیت و بازارپسندی انگور رنگ حبۀ آن است. عاملهای چندی بر رنگگیری حبه تأثیر دارند. بهمنظور بررسی تأثیر حلقهبرداری شاخههای سال جاری و محلولپاشی اتفن با غلظتهای 150 و 300 میلیگرم در لیتر در مرحلۀ تغییر رنگ حبهها بر رنگگیری و کمیت و کیفیت میوۀ انگور ریشبابا قرمز این پژوهش بهصورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار در شرایط آب هوایی ارومیه در تاکهای 25 ساله با تربیت کوردون دوسویه اجرا شد. در هنگام برداشت صفات کمی و کیفی میزان قند، اسید میوه، وزن حبه و خوشه، سفتی و ریزش حبه، میزان فنول کل، مواد پاداکسندگی (آنتیاکسیدانی) و ویژگیهای رنگ حبه اندازهگیری شدند. حلقهبرداری و اتفن باعث بهبود میزان قند و کاهش اسید میوه شدند. وزن حبهها و خوشهها در تاکهای حلقهبرداریشده افزایش نشان داد، اما اتفن تأثیری نداشت. ریزش حبه در تاکهای حلقهبرداریشده کمتر از شاهد بود ولی اتفن باعث تشدید ریزش و کاهش میزان سفتی بافت حبه شد. هر دو تیمار باعث افزایش تولید مواد فنولی و پاداکسندگی میوه شدند. بیشترین میزان فنل در تاکهای حلقهبرداریشده و اتفن در زمان تغییر رنگ حبهها بود. حلقهبرداری تاکها در آغاز تغییر رنگ حبهها به همراه کاربرد اتفن باعث بهبود رنگگیری و قرمزتر شدن حبهها شدند.