اثر آرژنین و متیل جاسمونات بر کاهش خسارت سرمازدگی و حفظ کیفیت تغذیه‌ای میوه‌ انار رقم ملس ‏ساوه

فرهاد پیرزاد؛ محمدعلی عسگری سرچشمه؛ مصباح بابالار؛ علیرضا طلایی؛ حسین لسانی

دوره 52، شماره 3 ، آذر 1400، ، صفحه 541-552

https://doi.org/10.22059/ijhs.2019.281815.1648

چکیده
  از مشکلات اصلی میوه‌ انار طی انبارمانی، خسارت سرمازدگی در دمای پایین‌تر از 5 درجه سلسیوس بوده که با قهوه‌ای شدن پوست، بذر پوشینه‌ها و کاهش کیفیت تغذیه‌ای آن­ها همراه است. در این پژوهش اثر تیمارهای ترکیبی‌ آرژنین (صفر، 1 و 2 میلی‌مولار) و متیل جاسمونات (صفر، 1/0 و 2/0 میلی‌مولار) به‌صورت محلول‌پاشی روی درخت، طی سه مرحله 60، 40 و 20 روز ...  بیشتر

تأثیر تیمار متیل جاسمونات بر فعالیت آنتی‌اکسیدانی میوه انار رقم ملس ساوه طی دوره انبارداری

محمدعلی عسگری سرچشمه؛ مصباح بابالار؛ فرهاد پیرزاد؛ علی رضا طلایی؛ حسین لسانی

دوره 51، شماره 3 ، آذر 1399، ، صفحه 679-689

https://doi.org/10.22059/ijhs.2018.253537.1414

چکیده
  در این پژوهش اثر غلظت‌های مختلف متیل جاسمونات به‌صورت ترکیب قبل و پس از برداشت بر میزان فعالیت آنتی‌اکسیدان‌های پوست و آریل میوه انار رقم ملس ساوه در طی شرایط انبارداری 5‏‏/0±4 درجه سانتی‌گراد و رطوبت نسبی 95-90 درصد به‌مدت 120 روز و در دو سال متوالی مورد ارزیابی قرار گرفت. تیمار 2/0 میلی‌مولار متیل جاسمونات از طریق افزایش فعالیت ...  بیشتر

کاهش آسیب سرمازدگی و بهبود ویژگی‌های پاداکسندگی میوۀ انار با تیمارهای پیش و پس از برداشت با کاربرد متیل‌جاسمونات

مصباح بابالار؛ فرهاد پیرزاد؛ محمد علی عسکری سرچشمه؛ علیرضا طلایی؛ حسین لسانی

دوره 49، شماره 2 ، شهریور 1397، ، صفحه 335-349

https://doi.org/10.22059/ijhs.2017.217536.1099

چکیده
  انار از جمله میوه‌های حساس به سرمازدگی است و نگهداری آن در دمای پایین‌تر از 5 درجۀ سلسیوس منجر به ظهور نشانه‌های سرمازدگی می‌شود. این پژوهش به‌صورت یک آزمایش ترکیبی از تیمار پیش و پس از برداشت غلظت‌های مختلف متیل‌جاسمونات (0 (شاهد)، 1/0، 2/0 و 3/0 میلی‌مولار) بر کاهش سرمازدگی و ترکیب‌های پاداکسندگی (آنتی‌اکسیدانی) و ارزش تغذیه‌ای میوۀ ...  بیشتر