اعظم رنجبر؛ اصغر رمضانیان؛ شهرام شکرفروش
چکیده
بهمنظور حفظ صفات کیفی، ویژگیهای حسی و کاهش آلودگی میکروبی بذرپوشینههای انار رقم رباب نیریز، اثر ترکیبی بستهبندی با دو نوع پوشش پلیمری و غلظتهای مختلف سینامالدئید، آزمایشی بهصورت فاکتوریل سه عاملی در قالب طرح کاملاً تصادفی در سه تکرار انجام شد. عامل اول پوششهای پلیمری در دو سطح (پلیاتیلن + پلیاستر و بیاکسیلاریارینتتپلیپروپیلن)، ...
بیشتر
بهمنظور حفظ صفات کیفی، ویژگیهای حسی و کاهش آلودگی میکروبی بذرپوشینههای انار رقم رباب نیریز، اثر ترکیبی بستهبندی با دو نوع پوشش پلیمری و غلظتهای مختلف سینامالدئید، آزمایشی بهصورت فاکتوریل سه عاملی در قالب طرح کاملاً تصادفی در سه تکرار انجام شد. عامل اول پوششهای پلیمری در دو سطح (پلیاتیلن + پلیاستر و بیاکسیلاریارینتتپلیپروپیلن)، عامل دوم غلظتهای سینامالدئید در چهار سطح (صفر، 100، 150 و 200 میکرولیتر در لیتر) و عامل سوم زمان نمونهبرداری در شش سطح (روزهای صفر، 5، 10، 15، 20 و 25) بود. بهترین ویژگیهای حسی بذرپوشینه انار مربوط به روزهای اول انبارمانی بود و با گذشت زمان مطلوبیت عطر و طعم کاهش یافت. تغییرات ویژگیهای حسی و پارامترهای کیفی مرتبط با آن در تیمار بستهبندی با پوشش پلیمری پلیاتیلن + پلیاستر حاوی سینامالدئید 200 میکرولیتر در لیتر نسبت به سایر تیمارها کمتر بود. کمترین تعداد کلنی کپک و مخمر، باکتریهای مزوفیل هوازی و باکتریهای سایکروفیل مربوط به پوشش پلیاتیلن + پلیاستر و غلظت 200 میکرولیتر در لیتر سینامالدئید در روز صفر انبارمانی بود که با پوشش پلیمری پلیاتیلن + پلیاستر حاوی غلظت 100 و 150 میکرولیتر در لیتر سینامالدئید و پوشش پلیمری بیاکسیلاریارینتتپلیپروپیلن حاوی غلظت 100، 150 و 200 میکرولیتر در لیتر سینامالدئید در همان روز تفاوت معنیداری نداشت. تیمار پوشش پلیمری پلیاتیلن + پلیاستر حاوی 200 میکرولیتر در لیتر سینامالدئید باعث افزایش ماندگاری بذرپوشینه انار تا 25 روز شد. پوشش پلیمری پلیاتیلن + پلیاستر حاوی غلظت 200 میکرولیتر در لیتر سینامالدئید باعث حفظ صفات کیفی و ویژگیهای حسی بذرپوشینهها همراه با حداقل آلودگی میکروبی در مدت انبارمانی شد.