مرجان السادات حسینی؛ مصباح بابالار؛ محمد علی عسکری
چکیده
در این مطالعه، اثر کاربرد قبل و پس از برداشت پوتریسین به همراه تیمار گرمایی بر کیفیت و عمر انبارمانی میوة گلابی رقم اسپادونا بررسی شده است. آزمایش بهصورت فاکتوریل برپایة طرح کاملاً تصادفی در 3 تکرار انجام شد. میوهها طی فصل رشد در 3 مرحله بهترتیب 30، 60 و 90 روز بعد از تمامگل با 4 سطح پوتریسین (0، 5/0، 1 و 2 میلیمولار) مهافشانی شدند. ...
بیشتر
در این مطالعه، اثر کاربرد قبل و پس از برداشت پوتریسین به همراه تیمار گرمایی بر کیفیت و عمر انبارمانی میوة گلابی رقم اسپادونا بررسی شده است. آزمایش بهصورت فاکتوریل برپایة طرح کاملاً تصادفی در 3 تکرار انجام شد. میوهها طی فصل رشد در 3 مرحله بهترتیب 30، 60 و 90 روز بعد از تمامگل با 4 سطح پوتریسین (0، 5/0، 1 و 2 میلیمولار) مهافشانی شدند. همان میوهها پس از برداشت در پوتریسین (در همان غلظتهای قبل از برداشت) و آب گرم در 3 سطح (40 و 50 درجة سانتیگراد و شاهد) بهمدت 5 دقیقه غوطهور شدند. میوهها بعد از تیمار در سردخانه با دمای 1 ±0 درجة سانتیگراد و رطوبت نسبی 80ـ 85 درصد بهمدت 21 هفته نگهداری شدند. میوهها هر سه هفته یک بار از انبار خارج و از نظر خصوصیات مختلف کمّی و کیفی مثل کاهش وزن، سفتی بافت میوه، pH، اسیدیتة قابل تیتراسیون، مواد جامد محلول و شاخص طعم اندازهگیریشده قرار گرفتند. نتایج نشان داد کاربرد 1 و 2 میلیمولار پوتریسین در زمان داشت و پس از برداشت سبب حفظ سفتی بافت میوه، کاهش از دست دادن آب میوه از طریق پوست و نیز کندکردن روند تغییرات pH و اسیدیتة قابل تیتراسیون نسبت به شاهد شدند. همچنین مواد جامد محلول و شاخص طعم در میوههای تیمارشده در ابتدای آزمایش کمتر از نمونههای شاهد بودند، درحالیکه در مراحل پایانی مقادیر مواد جامد محلول بیشتر از شاهد بودند. تیمار گرمایی 40 و50 درجة سانتیگراد بهمدت 5 دقیقه سبب افزایش مواد جامد محلول و شاخص طعم شدند، اما تأثیر معناداری بر کاهش وزن، سفتی بافت میوه، pH و اسیدیتة قابل تیتراسیون نداشتند.