علوم میوه
اثر پوشش خوراکی آلژینات‌سدیم بر ماندگاری میوه توت‌فرنگی رقم گاویوتا (Fragaria ananassa)

سولماز پورعزیز؛ فاطمه ناظوری؛ سید حسین میردهقان؛ مجید اسماعیلی زاده

دوره 50، شماره 3 ، آذر 1398، ، صفحه 515-526

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2018.255508.1435

چکیده
  مصرف توت‎فرنگی تازه به‌دلیل داشتن ویتامین، فنل، آنتوسیانین‌ و دیگر مواد پاداکسنده که در پیشگیری از سرطان و بیماری‌های مختلف مؤثر است افزایش بسیاری داشته، ولی کاهش ویژگی‌های کمی و کیفی این محصول در طی نگهداری و عرضه به بازار، یکی از چالش‌های مهم محسوب می‌شود. استفاده از فیلم‌ها و پوشش‌های خوراکی، به­دلیل دارا بودن مواد طبیعی ...  بیشتر

بررسی تأثیر محلول‌پاشی عناصر سیلیسیم و پتاسیم بر برخی ویژگی‌های بیوشیمیایی و اکوفیزیولوژی دانهال‌های پستۀ رقم بادامی ریز زرند کرمان در شرایط تنش شوری

مریم رنجبر کبوترخانی؛ مجید اسماعیلی زاده؛ حمیدرضا کریمی؛ محمد حسین شمشیری

دوره 47، شماره 4 ، اسفند 1395، ، صفحه 739-752

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2017.119814.734

چکیده
  به­منظور بررسی تأثیر تیمارهای سیلیکات پتاسیم و سولفات پتاسیم بر ویژگی‌های رشدی دانهال­های پستۀ رقم بادامی ریز زرند کرمان در شرایط تنش شوری، پژوهشی به‌صورت فاکتوریل با سه عامل شامل دو سطح شوری از منبع NaCl (0 و 90 میلی­مولار)، سه سطح سیلیسیم از منبع سیلیکات پتاسیم (0، 50 و 100 میلی­گرم بر لیتر) و سه سطح پتاسیم از منبع سولفات پتاسیم ...  بیشتر

کاربرد قبل از برداشت پلی‏ آمین‏ ها بر ویژگی‏ های کیفی و عمر پس از برداشت میوۀ کیوی رقم هایوارد

سید حسین میردهقان؛ مجید اسمعیلی‌زاده؛ فرهاد پیرزاد

دوره 46، شماره 3 ، آبان 1394، ، صفحه 387-398

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2015.55860

چکیده
  مهم‏ترین مشکلات میوۀ‏ کیوی طی انبارمانی، عارضۀ نرم‏شدگی و آلودگی میکروبی است. برای رفع این مشکلات تیمار قبل از برداشت پوتریسین و اسپرمیدین بر پتانسیل انبارمانی میوۀ کیوی رقم هایوارد بررسی شد. محلول‏پاشی برگی غلظت‏های مختلف پوتریسین (0، 1 و 2 میلی‏مولار) و اسپرمیدین (0، 1 و 2 میلی‏مولار) 40 و 20 روز قبل از برداشت انجام شد. ویژگی‏های ...  بیشتر