علوم میوه
مهسا احمدی پور رق آبادی؛ زهرا پاک کیش؛ وحید رضا صفاری
چکیده
امروزه از هورمونها و عناصر غذایی بهمنظور بهبود رشد رویشی و زایشی در بسیاری از محصولات کشاورزی در جهان استفاده میشود. هدف از انجام این تحقیق، افزایش تشکیل میوه، وزن میوه و در نهایت افزایش عملکرد در راستای بهبود رشد رویشی با استفاده از تیمارهای پوترسین (0، 01/0، 001/0 مولار) و نیترات پتاسیم (0، 2 و 4 درصد) و همچنین اثرهای متقابل آنها ...
بیشتر
امروزه از هورمونها و عناصر غذایی بهمنظور بهبود رشد رویشی و زایشی در بسیاری از محصولات کشاورزی در جهان استفاده میشود. هدف از انجام این تحقیق، افزایش تشکیل میوه، وزن میوه و در نهایت افزایش عملکرد در راستای بهبود رشد رویشی با استفاده از تیمارهای پوترسین (0، 01/0، 001/0 مولار) و نیترات پتاسیم (0، 2 و 4 درصد) و همچنین اثرهای متقابل آنها روی درخت میوه به رقم اصفهان بوده است. بدین منظور محلولپاشی روی درختان طی دو مرحلۀ نوکسبز و تمام گل بهصورت یک آزمایش کرتهای خردشده (اسپلیت) فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با چهار تکرار انجام شد. مقایسۀ میانگینها نشان داد تیمارهای پوترسین 01/0 مولار به تنهایی و همراه با نیترات پتاسیم 4 درصد و 2 درصد تأثیر معنیداری در افزایش درصد تشکیل میوه، میانگین وزن میوه و عملکرد داشتند. تیمارهای پوترسین و نیترات پتاسیم سبب افزایش سطح برگ، شاخص سبزینه (کلروفیل) و افزایش طول شاخۀ سال جاری در مقایسه با شاهد شدند. بنا بر نتایج، تیمارهای پوترسین و نیترات پتاسیم با غلظت بالاتر و ترکیب همراه آنها در بیشتر صفات اندازهگیریشده به عنوان بهترین تیمارها و محلولپاشی در مرحلۀ نوکسبز به عنوان بهترین زمان کاربرد در این پژوهش معرفی شد.