موسی سلگی؛ منصور قربانپور
چکیده
در این پژوهش نانوذرات نقرۀ تولیدشده با استفاده از عصارۀ گلبرگهای زعفران در 3 آزمایش جداگانه در جلوگیری از رشد باکتریهای موجود در محلول نگهدارنده با هدف افزایش عمر گلجایی گل شاخهبریدۀ رز رقم ’وایت نااُمی‘ به کار برده شد. در آزمایش اول تأثیر نسبتهای مختلف نانوذرات نقره و عصارۀ گلبرگهای زعفران (1:20، 1:5 و 1:2) بر ...
بیشتر
در این پژوهش نانوذرات نقرۀ تولیدشده با استفاده از عصارۀ گلبرگهای زعفران در 3 آزمایش جداگانه در جلوگیری از رشد باکتریهای موجود در محلول نگهدارنده با هدف افزایش عمر گلجایی گل شاخهبریدۀ رز رقم ’وایت نااُمی‘ به کار برده شد. در آزمایش اول تأثیر نسبتهای مختلف نانوذرات نقره و عصارۀ گلبرگهای زعفران (1:20، 1:5 و 1:2) بر جلوگیری از رشد مهمترین باکتریهای آلودۀ سازندۀ محلولهای نگهدارنده شامل Bacillus subtilus، Bacillus cereu، Acinetobacter، Pseudomonads fluorescensوPseudomonas aeruginosa بهصورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی بررسی شد. نتایج نشان داد تأثیر نسبتهای بهکاررفته بر میزان رشد باکتریها معنادار است. عصارۀ گلبرگهای زعفران هیچگونه اثر ضد باکتری نداشت و غلظتهای 1:5 و 1:20 بیشترین اثر بازدارندگی رشد را در باکتریهای گرم مثبت نشان دادند. در آزمایشهای دوم و سوم نیز تأثیر نسبتهای مختلف نانوذرات نقره بر عمر گلجایی، وزن تر نسبی و میزان محلول جذبشدۀ نسبی گل شاخهبریدۀ رز رقم ’وایت نااُمی‘ با کاربرد دو روش دائمی و کوتاهمدت بررسی شد. نتایج نشان داد که نسبتهای کم نانوذرات نقرۀ استفادهشده بهویژه 1:20 بهطور معناداری با افزایش وزن تر نسبی سبب افزایش عمر گلجایی تقریباً دو برابری در مقایسه با شاهد شد.