اختر شکافنده؛ شهره تختی
چکیده
در این پژوهش، تأثیر سطوح مختلف شوری و کاربرد پلیآمین پوترسین در غلظتهای مختلف برای کاهش تأثیر زیانبار کلرید سدیم بر ویژگیهای ریختشناختی (مورفولوژیک) و فیزیولوژیک کنار بومی جنوب ایران بررسی شد. آزمایش فاکتوریل با سه سطح پوترسین 0، 01/0 و 1/0 میلیمولار و چهار سطح کلرید سدیم 0، 2/3، 4/6، 8/12 گرم نمک در لیتر با چهار تکرار در یک طرح ...
بیشتر
در این پژوهش، تأثیر سطوح مختلف شوری و کاربرد پلیآمین پوترسین در غلظتهای مختلف برای کاهش تأثیر زیانبار کلرید سدیم بر ویژگیهای ریختشناختی (مورفولوژیک) و فیزیولوژیک کنار بومی جنوب ایران بررسی شد. آزمایش فاکتوریل با سه سطح پوترسین 0، 01/0 و 1/0 میلیمولار و چهار سطح کلرید سدیم 0، 2/3، 4/6، 8/12 گرم نمک در لیتر با چهار تکرار در یک طرح کامل تصادفی اجرا شد. نتایج نشان داد که با افزایش شوری همۀ شاخصهای رشد مانند شمار برگ، طول ساقه و ریشه همچنین وزن تازه و خشک برگ و ریشه کاهش یافت و محلولپاشی با پوترسین بهویژه در غلظت 1/0 میلیمولار سبب بهبود وضعیت رشدی گیاه در شرایط شوری شد. شوری سبب افزایش جذب یون سدیم و کلر و کاهش جذب یون پتاسیم شد. کاربرد پوترسین سبب تعدیل جذب سدیم و افزایش جذب پتاسیم شد. شوری همچنین سبب کاهش سبزینه (کلروفیل) و میزان نشاسته و افزایش پرولین و قندهای محلول شد. کاربرد پوترسین سبب کاهش تأثیر زیانبار شوری بر تجزیۀ سبزینه و همچنین سبب افزایش میزان پرولین قند و نشاسته شد.