بررسی اثر چند رقم انگور بومی به‌عنوان پایه پیوندی و تریاکانتانول بر فیزیولوژی پیوندک انگور ‏بیدانه سفید (‏Vitis vinifera L.‎‏) تحت تنش خشکی‏

وهب اسدی؛ موسی رسولی؛ منصور غلامی؛ معصومه ملکی

دوره 51، شماره 2 ، شهریور 1399، ، صفحه 413-428

https://doi.org/10.22059/ijhs.2019.269570.1539

چکیده
  استفاده از پایه‌های انگور متحمل به تنش خشکی و کاربرد روش‌های به باغی مانند استفاده از تنظیم‌کننده‌های رشد می‌تواند برای دستیابی به روش‌های مقابله با کم‌آبی مؤثر باشد. به همین منظور پژوهشی به‌صورت فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار در سال 1397 در شرایط گلخانه‌ای جهت بررسی اثر تنظیم‌کننده رشد تریاکانتانول بر ویژگی‌های ...  بیشتر

علوم میوه
بررسی برخی ویژگی‌های ریخت‌شناختی و فیزیولوژیک چهار رقم انگور (Vitis vinifera L.) در شرایط تنش خشکی

وهب اسدی؛ موسی رسولی؛ منصور غلامی؛ معصومه ملکی

دوره 48، شماره 4 ، اسفند 1396، ، صفحه 977-990

https://doi.org/10.22059/ijhs.2017.237072.1279

چکیده
  تنش کم‌آبی از مهم­ترین محدودیت­های تولید محصولات کشاورزی در جهان و کشور  ایران است.  آگاهی از سازوکار واکنش رقم‌های انگور در تنش خشکی می­تواند تاکداران و پژوهشگران را در انتخاب رقم مناسب برای کشت و تعیین نژادگان (ژنوتیپ)­های انتخابی برای برنامه­های بهنژادی یاری کند. به همین منظور پژوهشی به‌صورت آزمایش فاکتوریل بر پایۀ ...  بیشتر

تأثیر گوگرد‌ـ آهک، آمونیوم تیوسولفات و پروهگزادیون‌ـ کلسیم بر تنک میوه و بهبود ویژگی‌های کمّی و کیفی میوۀ هلو رقم رد هیون

وهب اسدی؛ محمد اسماعیل امیری؛ محسن پیرمرادیان

دوره 46، شماره 2 ، مرداد 1394، ، صفحه 193-199

https://doi.org/10.22059/ijhs.2015.54615

چکیده
  عملیات تنک‌‌کردن برای تولید محصول با‌کیفیت در کشت هلو امری ضروری است. به‌دلیل هزینۀ بالای تنک دستی و ناکارآمدی تنک مکانیکی، تمایل به تنک شیمیایی رو به افزایش است. با هدف بررسی تأثیر گوگرد‌ـ آهک (6 درصد و 8 درصد (60 و 80 میلی‌لیتر در لیتر) و دوبار مصرف 6 درصد)، آمونیوم تیو‌سولفات (20 و 25 میلی‏لیتر در لیتر و دوبار مصرف 20 میلی‌لیتر در لیتر) ...  بیشتر