1. تأثیر ژل آلوئه‌ورا‎ ‎برکاهش سرمازدگی، پوسیدگی و حفظ ویژگی‌های کیفی میوه انار ‏‏(‏Punica granatum L.‎‏) طی دوره انبارمانی

ساناز مولائی؛ ولی ربیعی؛ علی سلیمانی؛ فرهنگ رضوی

دوره 52، شماره 3 ، آذر 1400، ، صفحه 565-580

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2020.308327.1834

چکیده
  انار (Punica granatum L.) از میوه‌های نیمه­گرمسیری و حساس به سرمازدگی است، لذا نگهداری آن در سردخانه با محدودیت­هایی همراه می­باشد. در این مطالعه تأثیر پوشش ژل آلوئه­ورا (0، 40 و 80 درصد) بر سرمازدگی، کیفیت تغذیه­ای و پوسیدگی میوه انار طی 90 روز نگهداری در دمای 4 درجه سانتی­گراد و رطوبت نسبی 90-85 درصد مورد ارزیابی قرار گرفت. نمونه­برداری ...  بیشتر

2. بررسی صفات فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی رقم‌های زرد و دیره زیتون تحت تنش حرارتی

احمد اجنی؛ علی سلیمانی؛ علی اصغر زینانلو؛ اسماعیل سیفی

دوره 51، شماره 4 ، اسفند 1399، ، صفحه 785-795

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2019.282976.1659

چکیده
  صفات فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی درختان 12 ساله زیتون رقم های زرد و دیره در پاسخ به تغییرات دمایی فصل رشد منطقه طارم (استان زنجان، شمال غرب ایران) در طی دو سال متوالی 1396-1397 مطالعه شد. آزمایش به­صورت کرت­های خردشده در زمان (کرت اصلی شامل نوع رقم و کرت فرعی زمان) در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی اجرا گردید. نمونه­برداری و یادداشت داده­ها ...  بیشتر