اثر کاربرد قارچ تریکودرما (‏Trichoderma harzianum‏) بر خصوصیات بیوشیمیایی و رنگیزه‌های ‏فتوسنتزی گیاه ریحان تحت تنش خشکی

مجتبی صلاحی استاد؛ بهرام عابدی؛ یحیی سلاح ورزی

دوره 52، شماره 4 ، بهمن 1400، ، صفحه 999-1009

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2021.303476.1818

چکیده
  به منظور ارزیابی اثر کاربرد قارچ تریکودرما در شرایط تنش خشکی بر خصوصیات بیوشیمیایی و رنگیزه­های فتوسنتزی گیاه ریحان آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار اجرا شد. عامل اول آبیاری در سه سطح (50، 75 و 100 درصد ظرفیت زراعی) و عامل دوم تلقیح با قارچ تریکودرما در دو سطح (تلقیح و عدم تلقیح با قارچ تریکودرما ) بودند. نتایج ...  بیشتر

افزایش عمر انباری و حفظ کیفیت سیب گلاب با استفاده از پوشش خوراکی ژل آلوئه‌ورا و اسانس ‏آویشن شیرازی

منا قاضی مقدم؛ یحیی سلاح ورزی؛ بهرام عابدی

دوره 51، شماره 4 ، اسفند 1399، ، صفحه 899-911

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2019.275581.1599

چکیده
  سیب گلاب یک رقم تجاری ایران است که به‌دلیل فعالیت متابولیکی بالا و قهوه­ای‌شدن در اثر آسیب­های مکانیکی عمر پس از برداشت کوتاهی دارد. آزمایش به صورت فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی در چهار تکرار صورت پذیرفت. عامل اول پوشش خوراکی در پنج سطح (ژل آلوئه‌ورا در دو سطح 30 و 60 درصد حجمی- حجمی، ژل آلوئه­ورا در دو سطح 30 و 60 درصد حجمی- حجمی ...  بیشتر

تأثیر روش پوست‌گیری و خشک‌کردن بر خصوصیات بیوشیمیایی آلوی خشکباری

ملیحه مرشدلو؛ بهرام عابدی؛ غلامحسین داوری نژاد

دوره 51، شماره 3 ، آذر 1399، ، صفحه 569-578

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2019.267361.1518

چکیده
  با توجه به مصرف روز افزون خشکبار به عنوان میان وعده سالم غذایی، یافتن روشی برای حفظ خواص کیفی محصولات در حین فرآیند تولید آن بسیار مهم می­باشد. آلو یکی از مهمترین خشکبار جهان می­باشد که در ایران به صورت سنتی پوست‌گیری و خشک می­گردد. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تکرار انجام شد.عامل اول روش پوست‌گیری در ...  بیشتر

تغییرات قندها، نشاسته، پرولین و آب میان بافتی در مواجه با سرما در برخی از ارقام زردآلو (Prunus armeniaca L.)

بهرام عابدی؛ عنایت اله تفضلی؛ مجید راحمی؛ بهمن خلد برین؛ ابراهیم گنجی

دوره 41، شماره 4 ، اسفند 1389، ، صفحه 375-382

چکیده
  دوره رکود در درختان میوه خزان‎کننده که در ماه‌های سرد سال اتفاق می‎افتد و فاکتورهای مؤثر بر آن تاکنون به درستی مورد بررسی قرار نگرفته است. شناخت رکود و تغییرات متابولیکی درگیر در آن ما را در انتخاب گونه‎ها و ارقام مناسب به تنش‎های محیطی کمک خواهد نمود. در این تحقیق تغییرات ترکیبات قندی، نشاسته، پرولین و آب میان بافتی در دوره رکود ...  بیشتر