جمالعلی الفتی چیرانی؛ غلامعلی پیوست؛ حبیب اله سمیع زاده لاهیجی؛ بابک ربیعی؛ سید اکبر خداپرست
دوره 42، شماره 1 ، تیر 1390، ، صفحه 53-64
چکیده
ترکیبپذیری و هتروزیس لاینهای خیار(Cucumis sativus L.) در قالب آزمایش دیآلل ناقص 6×6 به منظور تعیین نحوه عمل ژنها طی سالهای 1387-1389 و ارزش هر یک از والدها در هیبریدها مورد بررسی قرار گرفت. نتایج تجزیه واریانس تفاوت زیادی را در نسل F1 نشان داد. میانگین مربعات ترکیبپذیری عمومی و خصوصی تفاوت معنیداری نشان داد. میزان ترکیبپذیری خصوصی ...
بیشتر
ترکیبپذیری و هتروزیس لاینهای خیار(Cucumis sativus L.) در قالب آزمایش دیآلل ناقص 6×6 به منظور تعیین نحوه عمل ژنها طی سالهای 1387-1389 و ارزش هر یک از والدها در هیبریدها مورد بررسی قرار گرفت. نتایج تجزیه واریانس تفاوت زیادی را در نسل F1 نشان داد. میانگین مربعات ترکیبپذیری عمومی و خصوصی تفاوت معنیداری نشان داد. میزان ترکیبپذیری خصوصی صفات عملکرد بازارپسند و شاخص وزنی ساده از ترکیبپذیری عمومی آنها بیشتر بود که نشان دهنده غالب بودن عمل غیرافزایشی ژنها است. عملکرد نوبرانه و غیربازارپسند با توجه به ترکیبپذیری عمومی بالا توسط عمل افزایشی و غیر افزایشی ژنها کنترل میشود. لاین 504 با توجه به ترکیبپذیری عمومی و خصوصی بالا برای تولید بذر هیبرید خیار مطلوب است و توصیه میگردد.
غلامعلی پیوست؛ محمدرضا زارع بوانی؛ حبیب اله سمیع زاده لاهیجی
دوره 39، شماره 1 ، اسفند 1387
چکیده
با توجه به تاثیر مثبت سیلیسیم بر افزایش مقاومت به شوری تعدادی از محصولهای کشاورزی، به منظور بررسی اثر سیلیسیم بر تعدادی از عناصر غذایی و مقدار نیترات?در کاهو تحت شرایط تنش شوری آزمایشی در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار انجام شد. هدایت الکتریکی محلول غذایی بوسیله کلرید سدیم تا میزان 3? میلیموس بر سانتیمتر افزایش یافت. سیلیسیم ...
بیشتر
با توجه به تاثیر مثبت سیلیسیم بر افزایش مقاومت به شوری تعدادی از محصولهای کشاورزی، به منظور بررسی اثر سیلیسیم بر تعدادی از عناصر غذایی و مقدار نیترات?در کاهو تحت شرایط تنش شوری آزمایشی در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار انجام شد. هدایت الکتریکی محلول غذایی بوسیله کلرید سدیم تا میزان 3? میلیموس بر سانتیمتر افزایش یافت. سیلیسیم اضافه شده از یک ترکیب سیلیکات محلول در غلظتهای صفر، 5/0، 0/1 و 0/2 میلیمول در لیتر بود. مقایسه میانگینها نشان داد که تیمار 5/0 میلیمول در لیتر سیلیسیم بیشترین میزان کلسیم و منیزیم را در بافتهای کاهو داشته است. افزایش بیشتر از نیم میلیمول سیلیسیم در لیتر باعث کاهش میزان کلسیم، منیزیم و فسفر در گیاه گردید. همچنین افزایش مقدار سیلیسیم از 0/1 به 0/2 میلیمول سیلیسیم در لیتر باعث افزایش میزان پتاسیم، نیتروژن کل و نیترات و کاهش سدیم گیاه گشت.