زکیه ضیائی موحد؛ محسن کافی؛ احمد خلیقی؛ مجید عزیزی؛ روح اله شریفی
دوره 41، شماره 4 ، اسفند 1389، ، صفحه 337-345
چکیده
به منظور بررسی امکان جایگزین نمودن ترکیبات طبیعی به جای ترکیبات شیمیایی به عنوان ترکیبات ضد میکروبی مورد استفاده در محلولهای نگهدارنده گلهای بریده، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار در گروه علوم باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران انجام شد. در این تحقیق از گیاه میخکهندی اسانس و عصاره، هر یک در سه ...
بیشتر
به منظور بررسی امکان جایگزین نمودن ترکیبات طبیعی به جای ترکیبات شیمیایی به عنوان ترکیبات ضد میکروبی مورد استفاده در محلولهای نگهدارنده گلهای بریده، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار در گروه علوم باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران انجام شد. در این تحقیق از گیاه میخکهندی اسانس و عصاره، هر یک در سه غلظت 50، 100 و 300 میلیگرم در لیتر تهیه شد و گلهای بریده ژربرا رقم اکو به صورت مدتدار با این ترکیبات تیمار گردیدند. نتایج نشان داد که طول عمر، وزن تر، میزان جذب محلول، تعداد باکتریهای رشد یافته در محلول نگهدارنده و تغییر رنگ ساقهها تحت تأثیر اسانسها و عصارهها قرار دارد. میانگین طول عمر گلهای تیمار شده با آب مقطر به عنوان شاهد 5/3 روز بود، در حالی که میانگین طول عمر گلهای تیمار شده با اسانس میخکهندی در غلظت 300 میلیگرم در لیتر 4/8 روز و گلهای تیمار شده با عصاره میخکهندی در غلظت 100 میلیگرم در لیتر 3/8 روز بود. همچنین همه تیمارها در مقایسه با شاهد طول عمر بیشتری را دارا بودند. بیشترین میزان وزن تر در تیمار اسانس میخکهندی در غلظت 300 میلیگرم در لیتر و سپس در تیمار عصاره میخکهندی در غلظت 100 میلیگرم در لیتر مشاهده شد.
بنفشه دهدشتی زاده؛ حسین آرویی؛ مجید عزیزی؛ غلامحسین داوری نژاد
دوره 40، شماره 3 ، آذر 1388
چکیده
به منظور بررسی تأثیر سطوح مختلف ورمیکمپوست به عنوان یک ماده آلی و جایگزین برای مواد شیمیایی (کودها)، آزمایشی طی سال 86 درگلخانه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد انجام شد. در این تحقیق تأثیر 5 سطح ورمیکمپوست (0، 10، 25، 50 و 100 درصد حجمی) و 2 سطح فسفر (0 و 2 گرم سوپر فسفات تریپل به ازای هر گلدان) در قالب طرح فاکتوریل بر پایه کاملاً ...
بیشتر
به منظور بررسی تأثیر سطوح مختلف ورمیکمپوست به عنوان یک ماده آلی و جایگزین برای مواد شیمیایی (کودها)، آزمایشی طی سال 86 درگلخانه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد انجام شد. در این تحقیق تأثیر 5 سطح ورمیکمپوست (0، 10، 25، 50 و 100 درصد حجمی) و 2 سطح فسفر (0 و 2 گرم سوپر فسفات تریپل به ازای هر گلدان) در قالب طرح فاکتوریل بر پایه کاملاً تصادفی در سه تکرار بر خصوصیات نشاء گوجهفرنگی رقم تجاریSuper Strain B مورد بررسی قرار گرفت. نتایج به دست آمده نشان داد که زمان جوانه زدن بر اساس تعداد روز پس از کاشت در تیمار 25% به طور معنیداری سریعتر از سایر تیمارها بود. طول، قطر و میزان کلروفیل نشاء در تیمار 50 درصد ورمیکمپوست افزایش معنیداری نسبت به شاهد نشان داد. در شاخص سطح برگ تیمار 25 درصد ورمیکمپوست بیشترین میزان را نشان داد. در جذب عنصر معدنی روی تیمار 100 درصد ورمیکمپوست افزایش معنیداری نسبت به بقیه تیمارها نشان داد. در جذب عناصر معدنی آهن، مس و منگنز تیمار 50 درصد ورمیکمپوست افزایش معنیداری مشاهده شد. عنصر معدنی فسفر یک روند افزایشی با افزایش ورمیکمپوست نشان داد. درصد رطوبت ریشه و شاخساره در زمان نشاکاری در تیمار 100 درصد ورمیکمپوست از سایر تیمارها بیشتر بود. ظهور اولین گل در تیمار 25 درصد ورمیکمپوست به طور معنیداری سریعتر از بقیه تیمارها بود. سریعترین ظهور اولین میوه تشکیل شده پس از اتقال نشاءها به زمین اصلی مربوط به تیمار 25 و 50 درصد ورمیکمپوست بود که اختلاف معنیداری با سایر تیمارها نشان دادند. میزان رطوبت ریشه در پایان عمر گیاه در تیمار 100 درصد ورمیکمپوست بیشتر از سایر تیمارها بود.