نوع مقاله : مقاله پژوهشی
نویسندگان
1
دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکدۀ کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج، کرج، صندوق پستی 68111-31499، ایران
2
دانشیار، پژوهشکده میوههای معتدله و سردسیری، مؤسسه تحقیقات علوم باغبانی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران
3
استادیار، گروه علوم باغبانی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، صندوق پستی 336-14115، ایران
چکیده
درخت به از درختان میوهای است که خواص دارویی چندی، از جمله محتوای بالای مواد پاداکسنده (آنتیاکسیدانی) مانند فنلها و فلاونوئیدها برای آن بیانشده است. بنابراین، با توجه به طیف گستردۀ اهمیت فلاونوئیدها از نظر فیزیولوژیکی و دارویی، این پژوهش با هدف بررسی محتوای و روند تغییر فلاونوئید کل در بافت برگ و میوۀ ژنوتیپهای به نیمۀ شمالی کشور و مقایسۀ آن با رقم تجاری به اصفهان انجام شد. به این منظور، 24 ژنوتیپ گردآوریشده از این مناطق، شامل ژنوتیپهای اردبیل 1 تا اردبیل 7، به آمرودی، به سیبی و به گیوی کوثر از استان اردبیل، ژنوتیپهای AS1، ASM1، ASM2، ASM3، ASP1 و ASP2 از استان گیلان، ژنوتیپهای LA1 و LA3 از استان تهران و ژنوتیپهای M1، M2، M3، M8 و M9 از استان خراسان ارزیابی شدند. نتایج بیانگر وجود اختلاف معنادار در میزان فلاونوئید کل در برگ و میوۀ ژنوتیپهای مختلف بود، به صورتی که ژنوتیپ M3 و LA1 به ترتیب بیشترین و کمترین میزان فلاونوئید کل را در برگهای خود با 9/21 و 1/3 میلیگرم کوئرستین بر گرم در مقایسه با رقم شاهد اصفهان با میزان 4/13 میلیگرم کوئرستین بر گرم داشتند. همچنین نتایج ارزیابی میوهها نشانگر بالاترین میزان فلاونوئید کل به میزان 2/6 میلیگرم کوئرستین بر گرم در رقم شاهد بوده و دیگر رقمها در ردۀ پایینتری قرار گرفتند. بررسی تأثیر زمان برداشت برگ بر میزان تغییر فلاونوئید کل نشان داد، بالاترین میزان این متابولیت مربوط به آغاز تابستان بوده و در دیگر برداشتها میزان فلاونوئید کمتری در برگها وجود داشت.
کلیدواژهها
موضوعات
عنوان مقاله [English]
Variations in flavonoid compounds of the leaves and fruits of quince (Cydonia oblonga Mill.) genotypes from northern regions of Iran
نویسندگان [English]
-
Ziba Amirahmadi
1
-
Hamid Abdollahi
2
-
Mahdi Ayyari
3
1
M.Sc. Student, Faculty of Agriculture and Natural Resources, Azad University of Karaj, Karaj, P.O.Box. 31499-68111, Iran
2
Associate Professor, Temperate Fruits Research Center, Horticultural Sciences Research Institute, Agricultural Research, Education and Extension Organization (AREEO), Karaj, Iran
3
Assistant Professor, Medicinal Plants Department of Horticultural Science, Tarbiat Modaress University, P.O.Box: 14115-336, Tehran, Iran
چکیده [English]
Quinces use as bearing fruit tree and also have numerous medicinal effects, such as high contents of antioxidants including phenols and flavonoids. Due to importance of flavonoids in the physiological and medicinal aspects of this tree, the current research was conducted to investigate the variations of flavonoids in the leaves and fruits of quince genotypes from northern regions of Iran, comparing them with cultivar Esfahan as control. So, it was followed by using 24 genotypes including ARD1-7, Beh Amroudi, Beh Sibi, Beh Givi Kowsar from Ardebil province, LA1 and LA3 from Tehran provinces, M1, M2, M3, M4, M8 and M9 from Khorasan and AS1, ASM1, ASM2, ASM3, ASP1 and ASP2 from Guilan province. The results showed significant differences in the total flavonoids in the leaves and fruits of the quinces. According to the results, M3 and LA1 genotypes respectively had the highest and lowest total levels of the flavonoids in their leaves with 21.9 and 3.1 mg QE/g values, compared with the control cultivar containing 13.4 mg QE/g. Also the results of the flavonoid contents of the fruits indicated the highest level in control cultivar, Esfahan with 6.2 mg QE/g, while all other genotypes had significantly lower levels of flavonoids. Also evaluation the effects of sampling period on the variation of total contents of the leaf flavonoids showed that the highest concentration of these compounds belonged to the beginning of the summer, while the leaves had lower levels of flavonoids at other sampling periods.
کلیدواژهها [English]
-
Antioxidants
-
Cydonia oblonga Mill
-
phenolic compounds
-
quercetin
-
quince Esfahan