شوری یکی از بزرگترین عوامل محدودکننده رشد گیاهان و تولید محصول در بسیاری از نقاط جهان میباشد که از دیر باز مورد توجه بوده است. مرکبات جزء گیاهان حساس به شوری میباشند. از آنجا که گونههای تجاری مرکبات به صورت پیوندی تکثیر میشوند؛ میزان تحمل پیوندک به شوری، بستگی زیادی به نوع پایه مورد استفاده دارد. پژوهش گلخانهای با هدف ارزیابی تحمل به شوری نه پایه مرکبات شامل: پایههای نارنج، بکرائی، کلئوپاترا، رانگپورلایم، رافلمون، ماکروفیلا و سیتروملو، سیترنج و پونسیروس بصورت فاکتوریل در قالب طرح پایه کاملاً تصادفی با سه تکرار و چهار سطح شوری شامل: شاهد، 25، 50 و 75 میلیمول در لیتر نمک NaCl، با هدایت الکتریکی به ترتیب 5/1، 5/4، 79/6 و 06/9 دسیزیمنس بر متر در دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان اجرا گردید. نتایج نشان داد که با افزایش سطح شوری، شاخصهای تعداد برگ، ارتفاع گیاه، سطح برگ، وزن تر و خشک برگ، ساقه و ریشه، تعداد و طول ریشه کاهش مییابد. نتایج مقایسات میانگین صفات مورد بررسی نشان داد که اختلافهای معنیداری بین پایههای مرکبات وجود دارد. در بین پایهها، نارنج، کلئوپاترا و رانگ پورلایم کمترین و پونسیروس، سیترنج و سیتروملو بیشترین کاهش در شاخصهای رشدی اندام هوایی و ریشه را نشان دادند.
خوشبخت, داوود, رامین, علی اکبر, بانی نسب, بهرام, & آقاجان زاده, سیروس. (1388). تأثیر شوری بر شاخصهای رشد در نه پایه مرکبات. علوم باغبانی ایران, 40(4), -.
MLA
داوود خوشبخت; علی اکبر رامین; بهرام بانی نسب; سیروس آقاجان زاده. "تأثیر شوری بر شاخصهای رشد در نه پایه مرکبات", علوم باغبانی ایران, 40, 4, 1388, -.
HARVARD
خوشبخت, داوود, رامین, علی اکبر, بانی نسب, بهرام, آقاجان زاده, سیروس. (1388). 'تأثیر شوری بر شاخصهای رشد در نه پایه مرکبات', علوم باغبانی ایران, 40(4), pp. -.
VANCOUVER
خوشبخت, داوود, رامین, علی اکبر, بانی نسب, بهرام, آقاجان زاده, سیروس. تأثیر شوری بر شاخصهای رشد در نه پایه مرکبات. علوم باغبانی ایران, 1388; 40(4): -.