پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانعلوم باغبانی ایران2008-482X42420120220An Evaluation of Genetic Diversity in some Almond Genotypes Using Morphological Traitsارزیابی تنوع ژنتیکی در تعدادی از ژنوتیپهای بادام با استفاده از صفات مورفولوژیک31932724226FAاله دادسلیم پوردانشجوی سابق کارشناسی ارشد پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانعلیعبادیاستاد پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران0000-0002-7043-255Xمحمدرضافتاحی مقدمدانشیار پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانمحمدرضابی همتااستاد پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانJournal Article19700101Almond is among some of the most important nut crops requiring improvement in many aspects of its production. To do that, the first step is an evaluation of the genetic diversity of the existing germplasm. Towards this end, 56 vigorous almond seedlings were evaluated with recording eight morphological characteristics (trunk diameter, height of main trunk, canopy density, canopy angle, branch number, average branch size, branch tip color and growth power) as based upon an almond descriptor, at the Horticultural Research Station, University of Tehran. Cluster analysis, at a distance of 9, divided the genotypes into four groups. There existed 13 genotypes in the first group, 10 in the second, five in the third, and finally another 28 genotypes located in the fourth group. The first group included most East and West Azerbaijan genotypes plus two genotypes, one from Karaj Horticultural Research Station and the other from Estahban. In the second group, all the genotypes belonged to Azerbaijan, except two which belonged to Kashmar and Estahban. The third group included three genotypes from the Research Station while two from Azerbaijan. There were genotypes from varying areas in the fourth group. High correlations were observed among the traits, most of them being significant, as based on the Coefficients of correlation. The highest correlation (0.74), a significant one, was observed between foliage density and branching traits, while the lowest (0.007) observed between growth vigor and foliage density.بادام یکی از مهمترین محصولات خشک میوه است که با توجه با اهداف خاص نیاز به اصلاح دارد. به این منظور اولین مرحله ارزیابی تنوع ژنتیکی در ژرمپلاسم موجود است. در این راستا 56 ژنوتیپ پر رشد از طریق ثبت نه صفت مورفولوژیک (قطر تنه، ارتفاع تنه اصلی، تراکم تاج، زاویه تاج، تعداد شاخه، متوسط اندازه شاخه، رنگ نوک سرشاخه و قدرت رشد) بر اساس توصیفگر در ایستگاه تحقیقات باغبانی دانشگاه تهران ارزیابی شدند. تجزیه خوشهای، در فاصله 9 ژنوتیپها را به چهار گروه تقسیم نمود. در گروه اول همه ژنوتیپها به استثنای دو ژنوتیپ از ایستگاه تحقیقات گروه باغبانی دانشگاه تهران و استهبان، بقیه از آذربایجان (غربی و شرقی) بودند. در گروه دوم به غیر از دو ژنوتیپ از کاشمر و استهبان، بقیه ژنوتیپها از آذربایجان بودند. در گروه سوم سه ژنوتیپ از ایستگاه تحقیقات و دو ژنوتیپ از آذربایجان بودند. در گروه چهارم نیز ژنوتیپهای مناطق مختلف قرار گرفتند. بر اساس نتایج بدست آمده از ضریب همبستگی، صفات همبستگی بالائی را با هم نشان دادند و در اکثر صفات همبستگی معنیدار شد. بیشترین میزان همبستگی (74/0) بین صفات تراکم تاج و انشعابدهی مشاهده شد که در سطح 1% معنیدار شدند. کمترین میزان همبستگی (007/0-) بین صفات قدرت رشد و تراکم تاج مشاهده شد.پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانعلوم باغبانی ایران2008-482X42420120220A Study of Total Photosynthesis Rate and Growth Pattern in Nine Asian Pear (Pyrus serotina Rhed) Cultivars Grown under Tehran Environmental Conditionsبررسی میزان نرخ فتوسنتزکل و الگوی رشد در 9 رقم گلابی آسیایی (Pyrus serotina Rhed.) در شرایط آب و هوایی تهران32933824227FAموسیرسولیاستادیار گروه مهندسی فضای سبز دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست دانشگاه ملایرکاظمارزانیاستاد دانشگاه تربیت مدرس، تهران0000-0002-9434-2938Journal Article19700101Knowledge of environmental and ecological factors as well as growth and development pattern of fruit trees is an important task in orchard management and fruit industry. In addition, determination of growth pattern is an important aspect in the orchard management system. In this research, the total photosynthesis rate and growth pattern was measured in nine Asian pear cultivars. Experiment was arranged as split plot design in time based on randomized complete block design (RCBD) with 9 cultivars and 14 sampling time, in 5 replicates. According to results, significant differences (P?0.01) were observed in the amount of total photosynthetic rate, among cultivars and sampling times. Among the studied cultivars, ‘KS13’ with 17.10 and ‘KS14’with 11.15 ?mol CO2 m-2 s-1, had maximum and minimum of total photosynthesis rate, during 14 weeks measurement, respectively. The highest total photosynthesis rate (25.24 ?mol CO2 m-2 s-1) was observed in the week 14th, whereas the lowest amount (7.37 ?mol CO2 m-2 s-1) was obtained in the second week of measurements. According to the results, ‘KS13’ and ‘KS6’ cultivars showed highest total photosynthetic rate. Also, seasonal changes in cumulative vegetative (branches) and reproductive (fruit) growth were measured during the growing season. Results indicated the existence of a simple fruit sigmoid growth curve for all studied cultivars. However, duration of each cumulative fruit growth phase was different among the studied cultivars. The growth reduction phase was happened 62 days after full bloom (DAFB) in KS13, KS14 and KS12 cultivars and 72 DAFB in the KS6, KS7, KS8, KS9, KS10 and KS11 cultivars. Results indicated that KS7, KS10, KS11 and KS14 are early; KS6, KS9, KS13 are mid-season, and KS8 and KS12 are late-season maturing fruit cultivars. Fruit data revealed that these cultivars have good adaptation to Tehran environmental conditions with optimum crop yield as a result of optimum photosynthesis activity during the growing season. In conclusion, the obtained results on vegetative and reproductive growth can be used for better and improved management of Asian pear orchards grown under Tehran environmental conditions.شناخت نیازهای اکولوژیکی، فرایندهای رشد و نمو درختان میوه برای حصول به عملکردی مطلوب در صنعت میوهکاری ضروری میباشد. همچنین با تعیین الگوی رشد میتوان طول دوره رشد و نمو میوه و مراحل بحرانی رشد جهت اعمال مدیریت صحیح در باغ را مشخص کرد. در این تحقیق، نرخ فتوسنتز کل و تغییرات الگوی رشد رویشی و زایشی (میوه) در 9 رقم گلابی آسیایی اندازهگیری شد. آزمایش در قالب یک طرح کرت خرد شده در زمان بر پایه طرح بلوکهای کامل تصادفی (RCBD) با 9 رقم در 5 تکرار و در 14 هفته انجام شد. بر اساس نتایج بدست آمده بین ارقام، زمانهای مختلف اندازهگیری و اثر متقابل زمان و رقم، تفاوت معنیداری در میزان نرخ فتوسنتز کل مشاهده گردید (01/0P?). در بین ارقام مورد آزمایش، ‘KS13’ با 10/17 و ‘KS14’ با 15/11 میکرو مول دیاکسیدکربن بر مترمربع بر ثانیه (µmol CO2 m-2 s-1)، به ترتیب بیشترین و کمترین میزان نرخ فتوسنتز کل را در طی 14 هفته اندازهگیری نشان دادند. همچنین حداکثر میزان فتوسنتز در هفته چهاردهم (µmol CO2 m-2 s-125/24) و حداقل میزان آن در هفته دوم ( µmol CO2 m-2 s-137/7) ثبت گردید. با توجه به نتایج بدست آمده ارقام ‘KS13’ و ‘KS6’ دارای میزان نرخ فتوسنتز کل بالایی بودند. همچنین رشد تجمعی رویشی (شاخه) و زایشی (میوه) با توجه به تغییرات در طول فصل رشد و نمو اندازهگیری شد. نتایج، الگوی رشد ساده و کامل سیگموئیدی را برای تمام ارقام مورد بررسی مشخص نمود. مدت زمان هر یک از فازهای رشد تجمعی میوه با توجه به رقم مورد مطالعه متفاوت بود. بطوریکه فاز رکود رشدی 62 روز پس از تمام گل در ارقام KS13، KS14 و KS12 و72 روز پس از تمام گل در ارقام KS6، KS7، KS8، KS9، KS10 و KS11 اتفاق افتاد. همچنین نتایج نشان داد که از نظر زمان رسیدن میوه، ارقام KS7، KS10، KS11 و KS14 زودرس، ارقام KS6، KS9 و KS13 میانرس و دو رقم KS8 و KS12 دیررس بودند. با توجه به نرخ فتوسنتز مطلوب اکثر ارقام در شرایط آب و هوایی تهران چنین به نظر میرسد که این ارقام از نظر تولید محصول کافی و با توجه به منابع تولید شده حاصل از فتوسنتز سازگاری خوبی را نشان میدهند. از طرفی با توجه به نتایج حاصل از رشد رویشی و زایشی میتوان اطلاعات بدست آمده را برای مدیریت باغهای گلابی آسیایی در شرایط آب و هوایی تهران استفاده نمود.پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانعلوم باغبانی ایران2008-482X42420120220Enhancement of Chilling Resistance, Antioxidant Activity, and Quality of Pomegranate (Punica granatum) cv. ‘Rabab’ during Cold Storage, through an Application of Salicilyc Acidتأثیر کاربرد اسید سالیسیلیک بر افزایش مقاومت به سرمازدگی، فعالیت آنتیاکسیدانی و کیفیت انار رقم رباب فارس طی دوره سرد انباری33934724228FAمحمدسیاریاستادیار دانشکده کشاورزی، دانشگاه ایلاممصباحبابالاراستاد پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج0000-0001-8645-625Xسیامککلانتریاستادیار پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج0000-0002-0287-4006Journal Article19700101In order to alleviate chilling injury in pomegranate (Punica granatum) cv. Rabab due to cold storage, the fruits were dipped in 0.7, 1.4 and 2 mM of Salicylic Acid (SA) for 10 min. After 1, 2 and 3 months of storage at 2°C, the fruits were tested for Chilling Injury (CI) as well as some biochemical parameters. The results revealed that with increase in storage time, CI and Ion Leakage (IL) increased, but the increasing trend in treated fruits was slower than that in control. With increase in SA concentration and storage period, Phenylalanine Ammonia Lyase (PAL) activity increased. Antioxidant activity and ascorbic acid content in arils of control fruits were more excessively reduced than those in treated fruits during storage time. Total Soluble Solids (TSS) content and pH increased during storage, while Titratable Acidity (TA) decreased. Among the qualitative parameters, it was only TA that was affected by SA application. For an enhancing of chilling resistance and maintenance of fruit quality during storage, 1.4 mM SA application was found as the most recommendable treatment. The results finally emphasized the positive effect of SA on pomegranate chilling resistance during the fruit's cold storage.به منظور کاهش سرمازدگی میوههای انار رقم رباب فارس در سردخانه، میوهها قبل از انبار در غلظتهای 7/0، 4/1 و 2 میلیمولار اسید سالیسیلیک به مدت 10 دقیقه غوطهور شدند. میوهها به مدت 4 ماه در انبار سرد (دمای °C2 و رطوبت نسبی 85 تا 90 درصد) نگهداری و در فواصل زمانی 1 ماه، از انبار خارج و میزان سرمازدگی و برخی پارامترهای بیوشیمیایی آنها مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج آزمایش نشان داد که با افزایش دوره نگهداری میزان سرمازدگی و نشت یونی افزایش یافت اما در میوههای تیمار شده روند افزایش بسیار کندتر از میوههای شاهد بود. با افزایش دوره انبارمانی و غلظت اسید سالیسیلیک، فعالیت آنزیم فنیلآلانینآمونیالیاز افزایش یافت. در طول دوره انبارمانی فعالیت آنتیاکسیدانی و میزان ویتامین ث در میوههای شاهد کاهش شدیدی داشت اما در میوههای تیمار شده این کاهش بسیار اندک بود. همچنین مواد جامد محلول و pH میوهها در طول دوره انبارمانی افزایش و اسیدیته قابل تیتراسیون کاهش یافت. اسید سالیسیلیک از میان صفات مربوط به کیفیت میوه، تنها بر اسیدیته قابل تیتراسیون اثر داشت و باعث کاهش آن شد. در کاهش میزان سرمازدگی و حفظ کیفیت میوه، تیمار 4/1 میلیمولار اسید سالیسیلیک بهتر از دیگر تیمارها تشخیص داده شد. نتایج این آزمایش بیانگر تأثیر مثبت اسید سالیسیلیک در کاهش سرمازدگی و حفظ ظرفیت آنتیاکسیدانی انار رقم رباب فارس در سردخانه میباشد.پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانعلوم باغبانی ایران2008-482X42420120220A Study of the Disease Occurrence Date, Severity and Anatomical Changes due to Bud Necrosis in Different Stages of Growth and Development of Grapevines (Vitis vinifera L. cv. Askari)بررسی زمان، شدت و تغییرات آناتومیکی مرگ جوانه (Bud necrosis) در مرحله رشد و نموی انگور رقم عسکری34935624229FAبیژنکاوسیاستادیار پژوهش، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی کهگیلویه و بویر احمدسعیدعشقیدانشیار دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز0000-0001-6458-2634عنایت الهتفضلیاستاد دانشکده کشاورزی دانشگاه شیرازمجیدراحمیاستاد دانشکده کشاورزی دانشگاه شیرازJournal Article19700101Primary bud necrosis is a physiological disorder that adversely affects the performance and yield in the vineyards. The present study was conducted to determine the time and intensity of bud necrosis incidence as well as the related anatomical changes in the developing buds of grapevine cv. Askari. A factorial experiment in a randomized complete block design of 4 replications was carried out for the purpose. A first factor taken into account was comprised of two levels of fruit removal treatments (with and whithout fruit), while the second factor being comprised of 10 levels of sampling dates, starting from 40 to 130 Days After Bud break (DAB), with 10 days intervals. A digital microscope was used to determine the percentage of necrotic buds as well as the healthy ones. The results revealed that the effects of fruit removal and sampling date as well as their interactions were significant on percent bud death at a 1% level. Both fruiting and de-fruited vines, bore the lowest bud necrosis at 40 and 50 DAB while the highest percentage of bud necrosis occurred at 130 DAB. The outward appearances of a healthy and a necrotic bud seemed the same and the first symptom of the necrosis disorder commenced at the 60 DAB. Anatomical observations of bud tissue revealed the incidence of bud necrosis within the central bud as a brown spot appearing and gradually expanding. Compound bud, carrying the initial necrotic bud remains on the vine and does not fall off the shoots.مرگ جوانه اولیه (Primary bud necrosis) یک ناهنجاری فیزیولوژیکی است که موجب کاهش عملکرد در تاکستانها میگردد. پژوهش حاضر به منظور تعیین زمان و شدت بروز مرگ جوانه و مطالعه تغییرات آناتومیکی در جوانههای در حال تکامل انگور در تاکهای میوهدار و بیمیوه رقم عسکری انجام شد. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در 4 تکرار اجرا گردید. فاکتور اول شامل تیمار حذف میوه در 2 سطح (میوهدار و بیمیوه) و فاکتور دوم، زمان نمونهبرداری در 10 سطح ( از 40 تا 130 روز پس از شکفتن جوانه) بود. به این منظور در فصل رشد، شاخههای نمونه از بوتههای میوهدار و بیمیوه، جمعآوری شد. سپس با برش عرضی و به کمک میکروسکوپ دیجیتالی نسبت به تعیین درصد جوانههای دارای نشانه بافت مردگی و سالم اقدام شد. نتایج نشان داد که اثر تیمار حذف میوه، تاریخ نمونهبرداری و برهمکنش آنها بر درصد مرگ جوانه در سطح احتمال 1% معنیدار بود. در هردو بوته میوهدار و بیمیوه، کمترین درصد مرگ جوانه در 40 و 50 روز پس از شکفتن جوانه و بیشترین درصد مرگ جوانه اولیه در 130 روز پس از شکفتن جوانه مشاهده گردید که در بوته بیمیوه نسبت به بوته میوهدار بیشتر بود. همچنین از نظر ظاهری تفاوتی بین جوانه با بافت آسیب دیده و جوانه با بافت سالم مشاهده نگردید و اولین نشانه داخلی از ناهنجاری مرگ جوانه اولیه در منطقه مورد مطالعه در انگور عسکری، از 60 روز پس از شکفتن جوانه آغاز گردید. مشاهده آناتومیکی جوانه نشان داد که نشانه بروز ناهنجاری مرگ جوانه اولیه در محدوده مرکزی جوانه ظاهر و به تدریج در کل جوانه توسعه مییابد و جوانه مرکب حاوی جوانه مرده اولیه، روی شاخه باقی مانده و ریزش نمیکند.پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانعلوم باغبانی ایران2008-482X42420120220Effects of Water Stress on Yield, Growth and some Physiological Parameters in Iranian Melonاثر تنش کم آبی بر رشد، عملکرد و برخی شاخصهای فیزیولوژیکی خربزه ایرانی35736324230FAطاهربرزگردانشجوی دکتری پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانمجتبیدلشاداستادیار پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانعباسمجدآبادیدانشیار پژوهشگاه علوم و فنون هستهایعبدالکریمکاشیاستاد پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانژالهقشقاییاستاد دانشگاه پاریس 11، فرانسهJournal Article19700101A study was conducted at the Research Station of Department of Horticultural Science (Tehran University, Karaj) to evaluate the effects of water stress on yield, growth and some physiological parameters in Iranian melon. The experiment was set out in a split plot design with three replicates. Treatments consisted of factorial arrangement of three Irrigation levels (starting irrigation at -50, -65 and -75 cbar) and two Iranian melon landraces (Zard Jalali and Suski Sabz). The results indicated that the drought levels exerted significant effects on leaf area, stem length, proline accumulation, fruit weight as well as yield. Water stress caused significant reduction in fruit weight and melon yield. The lowest leaf area (31533 mm2), stem length (258.56 cm), fruit weight (2898.1 gr) and yield (57.96 T/ha) as well as the most proline content (1.455 mg/g FW) were obtained for the case of the most sever water stress treatment (-75 cbar). Landrace did not significantly differences for the studied traits.به منظور بررسی اثر تنش کمآبی بر عملکرد، شاخصهای رشد و مقاومت به خشکی خربزه ایرانی، آزمایشی به صورت کرتهای خرد شده در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل سه سطح آبیاری (شروع آبیاری در پتانسیل ماتریک 50-، 65- و 75- سانتیبار) و دو توده خربزه ایرانی (زرد جلالی و سوسکی سبز) بود. در طول دوره رشد صفات سطح برگ، هدایت روزنهای و پرولین و در زمان برداشت طول و قطر ساقه، وزن متوسط میوه و عملکرد اندازهگیری شد. نتایج نشان داد که تیمارهای آبیاری بر سطح برگ، طول ساقه، تجمع پرولین، وزن متوسط میوه و عملکرد تأثیر معنیداری داشتند و تنش کمآبی باعث کاهش وزن متوسط میوه و عملکرد خربزه گردید. کمترین سطح برگ ( mm231533)، طول ساقه ( cm56/258)، وزن متوسط میوه (1/2898 گرم) و عملکرد ( t/ha96/57) و بیشترین مقدار پرولین (mg/g FW 455/1) در تنش شدید (شروع آبیاری در 75- سانتیبار) حاصل شد. از نظر صفات مورد مطالعه در بین دو توده خربزه تفاوت چشمگیری مشاهده نشد.پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانعلوم باغبانی ایران2008-482X42420120220Effect of Arbuscular Mycorrhizae and Drought Stress on Growth Indexes, Water Relations and Proline as well as Soluble Carbohydrate Content in Pistachio (Pistacia vera L.) Rootstock Seedlingsاثر قارچ میکوریز-آربسکولار و تنش خشکی بر رشد، روابط آبی، تجمع پرولین و قندهای محلول در نهالهای دو رقم پایهای پسته اهلی (Pistacia vera L.)36537724231FAواحدباقریدانشجوی سابق کارشناسی ارشد گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولیعصر(عج) رفسنجانمحمدحسینشمشیریاستادیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولیعصر(عج) رفسنجانحسینشیرانیاستادیار، گروه علوم خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولیعصر(عج) رفسنجانحمیدرضاروستااستادیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولیعصر(عج) رفسنجان0000-0001-6110-8144Journal Article19700101In order to investigate the effect of two mycorrhizal species (Glomus mosseae and G. intraradices) on different growth aspects of two pistachio cultivars (P. Vera cv. Badami-Riz Zarand, and P. Vera cv. Qazvini), a greenhouse experiment was conducted taking into account three factors of: mycorrhizae inoculation at three levels (no mycorrhizae application as control, G. mosseae , G. intraradices), drought stress at four levels (100% FC as control, 75% FC, 50% FC, and 25% FC) as well as two pistachio cultivars (P. Vera cv. Badami- Riz Zarand and P. Vera cv. Qazvini) in a completely randomized design of three replicates. The results indicated that three months past the commencement of the drought, such vegetative traits as stem height and diameter, leaf area, as well as dry weights of leaf, stem and root decreased with increase in drought intensity. Plant-water relation parameters including relative water content, and water use efficiency were severely lowered as a result of the drought inflicted. In response to drought stress, osmo-regulation reactions were activated in pistachio plants, leading to an increase in proline and soluble carbohydrate content in plant leaves. Application of mycorrhizae considerably improved the vegetative growth in pistachio plants where G. mosseae and G. intraradices applications promoted stem height by 100%, and 75% respectively, and in comparison with control. Plant-water relations in mycorrhizal treated plants were superior over non-mycorrhizal applied plants. Furthermore, the results indicated that proline and soluble carbohydrate accumulations were higher in leaf while lower in roots of mycorrhizal inoculated plants as compared with control.به منظور بررسی اثر دو گونه قارچ میکوریز (Glomus mosseae و G. intraradices) بر روی جنبههای مختلف رشد دو رقم پسته (بادامی ریز زرند و قزوینی) در شرایط تنش خشکی، آزمایش گلخانهای با سه فاکتور شامل سه سطح میکوریز (بدون میکوریز به عنوان شاهد،G. mosseae و G. intraradices)، چهار سطح تنش خشکی (آبیاری بر اساس100 درصد ظرفیت مزرعه به عنوان شاهد، 75، 50 و 25 درصد ظرفیت مزرعه) و دو رقم پسته (بادامی ریز زرند و قزوینی) با سه تکرار در قالب طرح کاملاً تصادفی انجام شد. نتایج نشان داد که سه ماه پس از آغاز تیمارهای خشکی، خصوصیات رویشی مانند ارتفاع و قطر ساقه، سطح برگ، وزن خشک برگ، ساقه و ریشه با افزایش خشکی به طور معنیداری کاهش یافتند. روابط آبی تمام گیاهان از جمله محتوای نسبی آب برگ و کارایی استفاده از آب در اثر خشکی به شدت تحت تأثیر قرار گرفت و کاهش یافت. در پاسخ به تنش خشکی، فرآیندهای تنظیمکننده اسمزی در گیاهان پسته فعال شد و میزان پرولین و قندهای محلول در برگ گیاهان افزایش یافت. کاربرد میکوریز به طور قابل ملاحظهای رشد رویشی گیاهان را در شرایط خشکی افزایش داد، به طوری که G. mosseae و G. intraradices به ترتیب 100 و 72 درصد ارتفاع را نسبت به شاهد افزایش دادند. روابط آبی گیاهان دارای میکوریز در مقایسه با گیاهان بدون میکوریز بهبود یافت. همچنین، نتایج نشان داد که غلظت پرولین و قندهای محلول در برگ گیاهان میکوریزدار کمتر و در ریشه بیشتر از گیاهان بدون میکوریز بود.پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانعلوم باغبانی ایران2008-482X42420120220An Evaluation of the Effect of Saffron (Crocus sativus L.) Corm Planting Rate and Pattern on the Crop's Performanceارزیابی اثر تراکم بالای بنه و سه روش کاشت بر برخی از ویژگیهای زراعی زعفران (Crocus sativus L.) و رفتار بنهها37939124232FAعلیرضاکوچکیاستاد گروه زراعت دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهدلیلاتبریزیاستادیار پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرجمریمجهانیدانشجوی دکتری گروه زراعت دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهدعلی اصغرمحمدآبادیمربی آموزشی گروه زراعت دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهدJournal Article19700101In a field experiment, during three successive years of 2007, 2008 and 2009, the effects of planting pattern and high corm density on agronomic performance of saffron was investigated at the Research Station of Ferdowsi University of Mashhad. A complete randomized block design in a factorial arrangement of three replications being employed. Treatments consisted of three corm rates of planting (4, 8 and 12 t ha-1) along with three planting patterns (row, random and hill planting). Results revealed that during the three years of experimentation, corm rate of planting, and planting pattern significantly affected the number of flowers per unit area, fresh and dried flower weights as well as the fresh and dried stigma weights. A high corm rate of planting of 12 t ha-1 resulted in a highest number of flowers, fresh and dried flower weights as well as fresh and dried stigma yields. Row planting pattern resulted in a better performance than the others, as regards the number of flowers, fresh, and dried flower weights. The highest fresh and dry weights of stigma per unit area were obtained from the row planting pattern. The number of daughter corms increased significantly in the second year of experimentation for a corm planting rate of 12 t ha-1 (30.81% more as compared with 4 t ha-1 corm rate of planting), and for hill planting pattern (43.07% more as compared with row planting). Corm rate of planting did not significantly affect the fresh and dry weights of daughter corms per unit area during any of the three years, but with change in planting pattern from row to either hill or random planting, there was a decreasing trend in fresh and dry weights of daughter corms per unit area during the first year of experimentation. Interaction of row planting pattern and 12 t ha-1 of corm was rate of planting represented the best combination of treatments only in the first year affecting the number of flowers, fresh and dried flower weights as well as fresh and dried stigma weights per unit area. Also in the third year, number of daughter corms, fresh and dry weights of daughter corms were affected by interaction effects of corm rate of planting and planting pattern. In general, results revealed that increasing corm density from 4 to 12 t ha-1 in a row planting pattern, performed best among all the treatments.بهمنظور بررسی تأثیر تراکمهای بالا و روشهای مختلف کشت بنه زعفران (Crocus sativus L.) بر برخی خصوصیات زراعی و رفتار بنهها، مطالعهای در سه سال زراعی 86-85، 87-86 و 88-87 بصورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با 3 تکرار درمزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد انجام شد. تیمارهای آزمایشی سه روش مختلف کشت بصورت ردیفی، کپهای و تصادفی (پخشی) و تراکمهای مختلف بنه بر مبنای سه سطح تراکم کم، متوسط و زیاد (بهترتیب معادل 4، 8 و 12 تن بنه در هکتار) در نظر گرفته شدند. نتایج نشان داد که تراکم بنه در هر سه سال بهرهبرداری از زمین، تعداد گل، وزن تر و خشک گلهای تولید شده، وزن تر و خشک کلاله در واحد سطح را تحت تأثیر قرار داد بهطوریکه با افزایش تراکم از سطح 4 به 12 تن بنه در هکتار، میانگین صفات مذکور از روندی افزایشی برخوردار بود. در کل مدت بهرهبرداری از مزرعه، کشت ردیفی نسبت به دو روش کشت کپهای و تصادفی، منجر به افزایش تعداد گل، وزن تر و خشک گلهای تولید شده در واحد سطح شد. نوع روش کشت نیز بر وزن تر کلاله در دو سال اول و بر وزن خشک کلاله در هر سه سال تأثیر گذار بود و بیشترین وزن تر و خشک کلاله در روش کشت ردیفی نسبت به دو روش کپهای و تصادفی حاصل شد. تعداد بنه دختری تولید شده در واحد سطح تنها در سال دوم تحت تأثیر تیمارهای تراکم بنه و روش کاشت قرار گرفتند، بهطوریکه تراکم 12 تن بنه در هکتار، تعداد بنههای تولیدی را بهمیزان 81/30% نسبت به تراکم کم افزایش داد. همچنین روش کشت کپهای نسبت به کشت ردیفی تعداد بنه دختری بیشتری تولید کرد (07/43%). در هیچ یک از سالهای مورد مطالعه وزن تر و خشک بنههای دختری تولید شده در واحد سطح، تحت تأثیر تراکم بنه قرار نگرفتند اما، در طی سال اول تحقیق، تغییر روش کشت از ردیفی به کپهای و تصادفی منجر به کاهش وزن تر و خشک بنهها در واحد سطح شد. اثر متقابل تراکم و روش کشت تنها در سال اول بر تعداد گل، وزن تر و خشک گل، وزن تر و خشک کلاله در واحد سطح تأثیرگذار بود و در سال سوم تعداد، وزن تر و خشک بنه تولید شده را تحت تأثیر قرار داد.پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانعلوم باغبانی ایران2008-482X42420120220Effects of Hinokitiol, Humic acid, Sucrose, and Silver thiosulfate (STS) as a Short-Time (Pulsing) Treatment on Vase Life of Cut ‘Yelloween’ Lily Flowersتأثیر تیمار کوتاه مدت (پالسی) هینوکیتیول، هومیک اسید، ساکارز و تیوسولفات نقره بر عمر گلجایی گل بریدنی سوسن رقم Yelloween39340224233FAلیلاکشاورزیدانشجوی سابق کارشناسی ارشد دانشگاه محقق اردبیلیاسماعیلچمنیاستادیار دانشگاه محقق اردبیلی0000-0003-4132-5306Journal Article19700101In order to investigate the effects of Hinokitiol (0.1, 1, 5 and 10 Micromolar), Humic acid (100, 500. 1000 and 10000 ppm), Sucrose (2.5, 5, 7.5, and 10 percent), and Silver Thiosulphate (0.25, 0.5, 1 and 2 mM) treatments on longevity and some quality characteristics of cut yelloween lily flowers, an experiment was conducted in the form of a completely randomized design of two replications (time) in the Postharvest Laboratory of Mohaghegh Ardabili University. The results indicated that Silver Thiusulfate at o.25 to 1 mM increased the vase life of cut lily as compared with control and other treatments. Hinokitiol at 5-10 Mm decreased the vase life of the flower up to 2.4 days. The applied treatments, except for their higher concentrations, increased the uptake of in-vase solution, maintaining their relative fresh weight. Humic acid, a substitute with Cytokinin-like activity, markedly extended leaf longevity. In other words, a pulse treatment of the flower with 1000 ppm humic acid was found out as the most suitable treatment in preventing the flower from leaf yellowing under the general experimental conditions.به منظور بررسی تأثیر تیمارهای هینوکیتیول (1/0، 1، 5 و 10 میکرومولار)، هومیک اسید (100، 500، 1000، 5000 و 10000 میلیگرم بر لیتر)، ساکارز (5/2، 5، 5/7 و 10 درصد) و تیوسولفات نقره (25/0 ، 5/0، 1 و 2 میلیمولار)، بر عمر گلجایی و برخی صفات کیفی گل بریده سوسن رقم یلووین پژوهشی با دو آزمایش جداگانه در قالب طرح کاملاً تصادفی با 5 تکرار در هر تیمار در آزمایشگاه پس از برداشت دانشگاه محقق اردبیلی انجام شد. به طور کلی نتایج پژوهش حاضر نشان داد که تیمار تیوسولفات نقره در غلظتهای 25/0 تا 1 میلیمولار در مقایسه با شاهد و سایر تیمارها طول عمر گلجایی گل بریده سوسن را (2 روز) افزایش داد، همچنین تیمار هینوکیتیول در غلظتهای 10- 5 میکرومولار عمر گلجایی این گل را تا 4/2 روز کاهش داد. مشخص شد تیمارهای اعمال شده جز در غلظتهای بالا سبب افزایش محلول جذب شده و وزن تر نسبی گلهای بریده شدند. اسید هومیک، به عنوان یک ترکیب جایگزین با فعالیت شبه سیتوکینینی به طور مشخصی ماندگاری برگ را افزایش داد، به طوری که تیمار کوتاهمدت با هومیک اسید 1000 میلیگرم بر لیتر، بهترین تیمار در جلوگیری از زردی برگ در شرایط آزمایشی این پژوهش بود.پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانعلوم باغبانی ایران2008-482X42420120220The Effect of Humic Acid on Some Qualitative and Quantitative Traits of Speedygreen Turfgrassاثر هومیک اسید بر برخی از خصوصیات کمی و کیفی چمن اسپیدیگرین40341224234FAنغمهدانشور حکیمی میبدیدانشجوی کارشناسی ارشد و استاد پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرجمحسنکافیاستاد پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج0000-0001-8271-8216علینیکبختاستادیار دانشگاه صنعتی اصفهانفرهادرجالیاستادیار مرکز تحقیقات خاک و آب کشور0000-0001-6570-9430Journal Article19700101The use of such biostimulants as humic materials has recently become common in turf management operations. These products have been used to help the establishment of turfgrass and to enhance the turf stress tolerance capacity. This experiment was aimed at studying the effect of humic acid on some growth factors in turf grass. It was carried out in a factorial Randomized Complete Block Design (RCBD) of four replications and in controlled conditions. Turf seeds were sowed in polyethylene pots and following the establishment of the plants, they were monthly sprayed with Leonardite humic acid in concentrations of 0, 100, 400 and 1000 mg/L. Nine weeks past the start of treatments, such characteristics as height, fresh and dry weight, as well as the level of such elements as micro and macro nutrients were measured along with the visual quality of samples assayed. The results revealed that application of humic acid in concentrations of 100 and 400 mg/L were more effective than 1000 mg/L. The concentration of 100 mg/L positively affected the fresh and dry weight as well as the visual quality of the plants while the 400 mg/L concentration more profoundly affected K and Fe. The two concentrations of 400 and 1000 mg/L exerted a more serious effect on Zn content. None of these concentrations played any role on P content. An increase in humic acid concentration (1000 mg/L) caused a reduction in the height of the plants.امروزه استفاده از تحریککنندههای زیستی مانند ترکیبات هوموسی در مدیریت چمن مرسوم شده است. از اهداف استفاده از این ترکیبات، افزایش استقرار چمن و تحریک آن به تحمل تنش است. هدف از انجام این آزمایش مطالعه تأثیر هومیک اسید بر بهبود برخی از فاکتورهای رشدی چمن بود و به صورت فاکتوریل در قالب بلوکهای کامل تصادفی با چهار تکرار در شرایط کنترل شده اجرا شد. بذرها در گلدانهای پلیاتیلن کشت شدند و بعد از استقرار گیاهان با محلول آماده شده هومیک اسید از نوع لئوناردیت در غلظتهای 0، 100، 400 و 1000 میلیگرم در لیتر به صورت ماهیانه اسپری شدند. تا نه هفته بعد از زمان شروع تیمار صفاتی همچون ارتفاع، وزن تر و خشک، برخی عناصر ماکرو و میکرو و کیفیت ظاهری نمونهها مورد سنجش قرار گرفت. نتایج نشان داد هومیک اسید در غلظتهای 100 و 400 بهتر از غلظت 1000 میلیگرم در لیتر عمل کرد. غلظتهای 100 میلیگرم در لیتر بر صفات وزن تر، وزن خشک و کیفیت ظاهری و 400 میلیگرم در لیتر بر میزان آهن و پتاسیم تأثیر معنیداری داشتند. دو غلظت 400 و 1000 میلیگرم در لیتر هومیک اسید با گذشت زمان تأثیر بهتری بر میزان جذب عنصر روی داشتند. هیچ کدام از غلظتها تأثیری بر مقدار فسفر نداشتند. همچنین افزایش در میزان غلظت هومیک اسید موجب کاهش در میزان ارتفاع شد.پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهرانعلوم باغبانی ایران2008-482X42420120220A Comparison of the Nutritional Value of, and the Antioxidant Compounds Present in the Organic, Integrated, and Conventionally Produced Kiwifruits cv. ‘Hayward’مقایسه ارزش غذایی و ترکیبات آنتیاکسیدانی میوه کیوی رقم ‘هایوارد’ در روشهای کشاورزی ارگانیک، تلفیقی و متداول41342224235FAمصطفیعشور نژاددانشجوی سابق کارشناسی ارشد دانشگاه گیلانمحمودقاسم نژاداستادیار دانشگاه گیلان0000-0002-7615-2639سیروسآقاجانزادهپژوهشگر مؤسسه تحقیقات مرکبات، رامسرداودبخشیاستادیار دانشگاه گیلانجوادفتاحی مقدمدانشجوی دکتری دانشگاه گیلانJournal Article19700101The effect of the organic, integrated and conventional methods of kiwifruit cv. 'Hayward' production on the fruit quality at its harvest time was investigated. Such traits as fruit size, firmness, Total Soluble Solids (TSS), Titratable Acidity (TA), total chlorophyll, total carotenoids, vitamin C, total phenol, flavonoid compounds (catechin, quercetin 3-glucoside and chlorogenic acid) as well as the antioxidant potential of the fruit were evaluated. The results revealed that total carotenoid, TA, TSS/TA in organically produced fruits and in comparison with the conventional and integrated treatments did not significantly differ. But the fruit firmness, TSS, total chlorophyll, ascorbic acid, total phenols, such a flavonoid type as quercetin 3-glucoside, total quercetin, chlorogenic acid, catechin as well as the antioxidant potential were higher in organically produced fruits. Total soluble solids and fruit length in the conventional and integrated management methods were significantly higher than those in the fruits organically produced. The fruits from organic treatments were somehow small and round. A negative correlation was observed between TSS and firmness, but a positive one between total flavonoid, antioxidant capacity as well as between chlorophyll and fruit firmness. Overall, the results indicated that the nutritional value and antioxidant compounds present in the fruits produced through organic farming methods stand at higher levels.در این پژوهش، اثر تیمارهای ارگانیک، تلفیقی و متداول بر کیفیت میوه کیوی رقم ‘هایوارد’ در زمان برداشت بررسی شد. صفاتی مانند اندازه میوه، سفتی بافت، مواد جامد محلول (TSS)، اسیدیته قابل تیتراسیون (TA)، کلروفیل کل، کارتنوئید کل، ویتامین C، فنل کل، ترکیبات فلاونوئیدی (کاتچین، کوئرستین 3- گالاکتوزاید، کوئرستین کل و کلروژنیک اسید) و ظرفیت آنتیاکسیدانی میوهها در دو سال اندازهگیری شد. نتایج نشان داد که کارتنوئید کل، TA و TSS/TA میوههای کیوی ارگانیگ در مقایسه با میوههای متداول یا تلفیقی اختلاف معنیداری نداشتند، اما سفتی بافت میوه، TSS، ویتامین C، کلروفیل کل، فنل کل، نوع فلاونوئیدها مثل کوئرستین 3- گالاکتوزاید، کاتچین و کلروژنیک اسید و ظرفیت آنتیاکسیدانی بالاتری داشتند. میزان TSS و اندازه میوهها در روش کشت متداول و تلفیقی به طور معنیداری بالاتر از ارگانیک بوده است، در حالیکه اندازه میوه در تیمار ارگانیک اندکی کوچکتر و گرد شده بود. همبستگی منفی و معنیداری بین سفتی بافت و TSS میوه وجود داشت، اما سفتی بافت با فلاونوئید کل، ظرفیت آنتیاکسیدانی و کلروفیل کل همبستگی مثبت و معنیداری نشان دادند. در مجموع، نتایج نشان داد که ارزش غذایی و ترکیبات آنتیاکسیدانی میوهها در روش کشاورزی ارگانیک میتواند بالاتر باشد.