2024-03-29T13:58:47Z
https://ijhs.ut.ac.ir/?_action=export&rf=summon&issue=2110
علوم باغبانی ایران
2008-482X
2008-482X
1389
41
2
بررسی فنوتیپی برخی ژنوتیپهای انبه در ایران
منصوره
شمیلی
علیرضا
طلایی
محمدرضا
فتاحی مقدم
سیدمحمود
طالبی
انبه یکی از میوههای مهم مناطق گرمسیر و سرشار از مواد و عناصر غذایی است. در این تحقیق روابط بین 48 صفت کمی و کیفی مربوط به گل، میوه و برگ در 48 ژنوتیپ انبه مورد بررسی قرار گرفت. صفات مورد بررسی شامل مشخصات طول، عرض و شکل برگ، طول دمبرگ، وزن، طول، عرض و شکل میوه، مشخصات گل، میزان فیبر هسته، میزان ویتامین C میوه، میزان TSS آب میوه، درصد اسیدیته میوه، pH آب میوه و عملکرد درخت بود. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که اکثر صفات مورد بررسی در محدوده ارقام معنیدار هستند. نتایج تجزیه همبستگی ساده صفات، وجود همبستگیهای مثبت و منفی معنیدار بین برخی صفات مهم را نشان داد. همچنین از تجزیه فاکتور برای تعیین تعداد عاملهای اصلی استفاده شد. تجزیه عامل نشان داد که اکثر صفات مربوط به میوه، بذر، صفات کیفی میوه و زمان گلدهی عوامل اصلی را تشکیل دادند. صفات موثر در 16 گروه عاملی قرار گرفتند که در مجموع 7/83% از کل تغییرات را توجیه نمودند. در محدوده هر عامل صفات با ضرایب عاملی بالای 6/0 درصد معنیدار در نظر گرفته شد. تجزیه کلاستر با استفاده از این 16 عامل و روش وارد انجام شد و ژنوتیپها را به دو کلاستر اصلی، ژنوتیپهای هندی و پاکستانی تقسیم کرد. علاوه بر این استفاده از فاکتورهای اصلی موقعیت ژنوتیپها در آنالیز دی پلات نیز ژنوتیپهای پاکستانی را از ژنوتیپهای هندی تفکیک نمود.
آنالیز کلاستر
انبه
صفات مورفولوژیک
گروهبندی ژنتیکی
2010
08
23
https://ijhs.ut.ac.ir/article_21297_84ae901587d6339eb171af2e20b176d1.pdf
علوم باغبانی ایران
2008-482X
2008-482X
1389
41
2
بررسی تأثیر اتوتتراپلوئیدی بر میزان اسانس و برخی ویژگیهای کمی و کیفی گیاه دارویی ریحان (Ocimum basilicum L.)
محمد اسماعیل
حسنی
مریم
میرزایی
رضا
امیدبیگی
محمد
فتحی قره بابا
در گیاه دارویی ریحان، با استفاده از تیمار مریستم انتهایی گیاهچهها با غلظتهای مختلف محلول کلشیسین (6 = pH (w/v),? 75/0، 5/0، 2/0، 1/0، 05/0، 0)، اتوتتراپلوئیدی به دست آمد. میزان اسانس در گیاهان اتوتتراپلوئید حاصل، در مقایسه با گیاهان دیپلوئید شاهد، افزایش معنیداری نشان داد و 69 درصد بیشتر از گیاهان دیپلوئید بود. بررسی اثرات اتوتتراپلوئیدی بر ویژگیهای کمی و کیفی ریحان با کاشت گیاهان دیپلوئید و تتراپلوئید در مزرعه انجام شد و ویژگیهایی نظیر سطح برگ، وزن تر و خشک، میزان کلروفیل، تعداد شاخههای فرعی، تعداد و طول خوشه، ضخامت برگ، طول و عرض برگ، ارتفاع گیاه، قطر گل و ساقه و دوره گلدهی بین گیاهان دیپلوئید و تتراپلوئید اندازهگیری و مقایسه گردیدند. نتایج حاصل از این پژوهش بیانگر افزایش معنیدار وزن تر و خشک، میزان کلروفیل، ضخامت و عرض برگ، قطر ساقه اصلی و تعداد شاخههای فرعی و همچنین کاهش در طول برگ، تعداد خوشه، درصد و سرعت جوانهزنی بذر در گیاهان تتراپلوئید در مقایسه با گیاهان دیپلوئید، در ازای افزایش سطح پلوئیدی بود.
خصوصیات مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی
کلشیسین
ماده موثره
2010
08
23
https://ijhs.ut.ac.ir/article_21298_db158b4595f2404272ed48a4b8b611c6.pdf
علوم باغبانی ایران
2008-482X
2008-482X
1389
41
2
ارزیابی خصوصیات کمی و کیفی بعضی از ارقام و ژنوتیپهای بادام
سید اصغر
موسوی قهفرخی
محمدرضا
فتاحی مقدم
ذبیح¬اله
زمانی
علی
ایمانی
به منظور ارزیابی تنوع مرفولوژیکی برخی از ارقام و ژنوتیپهای بادام، آزمایشی روی 55 رقم و ژنوتیپ بادام ایرانی و خارجی انجام گرفت. در این مطالعه 29 صفت کمی و کیفی خشک میوه و مغز و همچنین 4 صفت فنولوژیک درخت مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج تجزیه واریانس و مقایسه میانگین صفات نشان داد که ارقام و ژنوتیپهای مورد بررسی از نظر کلیه صفات مورد مطالعه با یکدیگر دارای تفاوت معنیدار هستند که نشاندهنده وجود تنوع بین ارقام و صفات مورد بررسی است. صفاتی مانند وزن خشک میوه، درصد مغز، درصد دو قلویی، سختی و ضخامت پوست چوبی، عادت رشد و زمان رسیدن که ضرایب تغییرات بالاتری نشان دادند، دارای تنوع بالاتری بین ارقام و ژنوتیپهای مورد بررسی بودند. ضرایب همبستگی بین صفات اندازهگیری شده نشاندهنده وجود همبستگی مثبت یا منفی بین برخی صفات مهم بود. نتایج تجزیه کلاستر بر اساس تمام صفات اندازهگیری شده، ارقام را در فاصله اقلیدسی 25، به دو گروه اصلی تقسیمبندی کرد. با کاهش فاصله اقلیدسی از 25 به 5، ژنوتیپها و ارقام به شش گروه اصلی تقسیمبندی شدند. از عوامل مهم تفکیک کلاسترهای اصلی صفاتی از جمله طول، شکل و وزن خشک میوه و مغز، درصد مغز، میزان ضخامت و سختی پوست چوبی و زمان گلدهی بودند. تجزیه عامل توانست صفات مورد ارزیابی را به 9 عامل اصلی کاهش دهد که مجموعاً 83 درصد واریانس کل را توجیه نمودند. در محدوده هر عامل صفات با ضرایب بالای 6/0 به عنوان ضرایب عاملی معنیدار در نظر گرفته شدند. براساس نتایج تجزیه عاملها خصوصیات خشک میوه و مغز شامل: طول، ضخامت (قطر)، وزن و اندازه خشک میوه و ضخامت و سختی پوست چوبی، میزان نقوش و شکاف در پوست چوبی، درصد مغز، طول، عرض و ضخامت (قطر) مغز، درصد دوقلویی، شکل خشک میوه و مغز بیشترین سهم را در تفاوت بین ارقام و ژنوتیپها نشان دادند. با استفاده از سه عامل اصلی در تجزیه پلات ارقام و ژنوتیپهایی با خصوصیات پوست نازک و کاغذی، طول خشک میوه و مغز بلندتر، وزن و درصد مغز بالاتر از ارقام و ژنوتیپهایی با پوست سخت، وزن مغز و درصد مغز پایینتر، طول میوه و مغز کوچکتر ولی ضخامت و وزن خشک میوه بیشتر و درصد دو قلویی بالاتر تفکیک گردیدند. بر اساس نتایج به دست آمده ارقام ’شاهرود12‘، ’شاهرود7‘، ’شاهرود 8- ب‘، ’زرقان7‘، ’فرانیس‘، ’شاهرود 21‘، ’مامایی‘، ’نان پاریل‘، ’مونتری‘، ’سونورا‘، ’نی پلاس الترا‘، ’یلدا‘ و ژنوتیپهای’کا-12-4-4‘، ’کا-1-16‘، ’کا-11-40‘ و ’کا-10-15‘ از نظر صفات خشک میوه و مغز بر
بادام
تجزیه عامل
تجزیه کلاستر
صفات کمی وکیفی
همبستگی صفات
2010
08
23
https://ijhs.ut.ac.ir/article_21299_9525af9261ed7ece4241c1ebb05399d6.pdf
علوم باغبانی ایران
2008-482X
2008-482X
1389
41
2
بررسی اثر D-4،2، ساکارز و کلرید کلسیم بر برخی صفات کمی و کیفی در گل بریده مریم رقم پیئرل (Polianthes tuberose cv. Pearl)
سمیه
جزقاسمی
سید نجم الدین
مرتضوی
محسن
خدادادی
گل مریم یکی از گلهای شاخه بریده مهم از نظرتولید و صادرات است. این گل پس از برداشت با مشکلات مهمی از جمله ناتوانی غنچههای گل برای توسعه، باز شدن و ریزش غنچهها مواجه است که موجب کاهش کیفیت و عمر انباری در گل شاخه بریده مریم میشود. برای حل این مشکل، تحقیقی در سال 1386 در دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر با هدف بررسی اثر D-4،2، ساکارز و کلرید کلسیم بر درصد باز شدن گلها و ریزش غنچهها در گل بریده مریم رقم پیئرل اجرا شد. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار انجام گرفت. گلهای بریده مریم در معرض تیمار با فاکتورهای آزمایشی شامل
D-4،2 در سطوح 0، 50، 100 و 200 پیپیام، ساکارز در سطوح 0، 5/1، 5/3 و 5/5 درصد و کلرید کلسیم در سطوح 0، 200 و 400 پیپیام قرار گرفتند. به تمامی واحدهای آزمایشی حدود 100 پیپیام سولفات آلومینیوم برای جلوگیری از رشد میکروارگانیسمها افزوده شد. در طول اجرای پژوهش صفات متعددی از جمله درصد باز شدن گلها،درصد ریزش غنچهها، درصد محتوای نسبی آب، میزان کلسیم موجود در دمگل غنچهها و درصد ماندگاری اندازهگیری گردید. نتایج نشان داد که D-4،2 در تمامی سطوح موجب افزایش معنیداری در میزان کلسیم دمگل غنچهها شده ولی درصد باز شدن گلها را کاهش داد. تیمارهای ساکارز و کلرید کلسیم هر کدام به تنهایی اثر معنیداری در افزایش باز شدن گلها داشتند ولی بیشترین درصد باز شدن گلها، محتوای نسبی آب و ماندگاری در تیمار 5/3 درصد ساکارز به همراه 200 پیپیام کلرید کلسیم مشاهده شد که این تیمار درصد باز شدن گلها را نسبت به شاهد 92 درصد افزایش داد و درصد ریزش غنچهها را کاهش داده و به 33/5 درصد رساند. لذا میتوان تیمار مذکور را به عنوان محلول محافظ گل شاخه بریده مریم رقم پیئرل پس از برداشت توصیه نمود.
درصد باز شدن گلها
ریزش غنچهها
ساکارز
گل بریده مریم
2010
08
23
https://ijhs.ut.ac.ir/article_21300_a20cf31f01d06a89a5afe976e2e39b6a.pdf
علوم باغبانی ایران
2008-482X
2008-482X
1389
41
2
بررسی سازگاری گردهافشانی برخی ارقام گیلاس با رقم زرد دانشکده
موسی
رسولی
کاظم
ارزانی
علی
ایمانی
محمدرضا
فتاحی مقدم
گیلاس (.Prunus avium L) یکی از مهمترین میوههای مناطق معتدله در دنیا به شمار میرود که به دلیل کوتاه بودن دوره رشد و نمو میوه و زودرسی و نوبرانه بودن محصول آن، از ارزش اقتصادی بالایی برخوردار میباشد. با توجه به اینکه اکثر ارقام گیلاس خودناسازگار بوده و برای تولید میوه تجارتی نیاز به گردهدهنده مناسب و سازگار دارند. در این پژوهش گیلاس رقم زرد دانشکده به عنوان پایه مادری با استفاده از دانه گرده خودی و گرده ارقام "بینگ"، "ناپلئون"، "سفید رضائیه"، "شبستر"و "ابرده" به صورت کنترل شده گردهافشانی شد. طرح مورد استفاده بلوکهای کامل تصادفی (RCBD) با شش تیمار گردهافشانی و سه تکرار بود. آزمون زیوایی دانه گرده ارقام مورد بررسی مشخص نمود که کلیه ارقام از درصد جوانهزنی مناسب (بالای 60 درصد) برخوردار هستند. نتایج حاصل از خود گردهافشانی رقم مادری مشخص نمود که این رقم کاملاً خود ناسازگار میباشد. همچنین ارقام گردهدهنده شبستر، سفید رضائیه و ناپلئون به ترتیب با 33/56، 83/51 و 49/47 به عنوان گردهدهنده مناسب و ارقام "ابرده" و "بینگ" به ترتیب با 2 و 66/0 درصد میوه به عنوان ارقام ناسازگار با زرد دانشکده مشخص گردیدند.
تشکیل میوه
خودناسازگاری
رقم زرد دانشکده
سازگاری
گردهدهنده
گیلاس
2010
08
23
https://ijhs.ut.ac.ir/article_21301_8cb4c982c880b2071226be6c020fa1a2.pdf
علوم باغبانی ایران
2008-482X
2008-482X
1389
41
2
اثر تنش خشکی بر برخی صفات مرفولوژی، میزان و عملکرد اسانس گیاه گل مکزیکی Agastache foeniculum [Pursh] Kuntze
رضا
امیدبیگی
محمد
محمودی سورستانی
گل مکزیکی گیاهی علفی، چندساله و متعلق به خانواده نعناع میباشد. از مواد موثره این گیاه، در صنایع غذایی، داروسازی، آرایشی و بهداشتی و نوشابهسازی استفاده میشود. از آنجایی که تنش خشکی تولید محصول و مواد موثره در گیاهان دارویی را تحت تأثیر قرار میدهد، در تحقیق حاضر به بررسی اثر تیمارهای مختلف آبیاری بر برخی خصوصیات مرفولوژیکی شامل ارتفاع بوته، طول و تعداد شاخههای جانبی، قطر ساقه، تعداد برگ، سطح برگ، وزن تر و خشک برگ، ساقه و ریشه، نسبت وزن خشک ریشه به شاخه، عملکرد گیاه، میزان و عملکرد اسانس در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار پرداخته شده است. تیمارهای تنش آبی عبارت بودند از: 100% ظرفیت زراعی، 85% ظرفیت زراعی، 70% ظرفیت زراعی، 55% ظرفیت زراعی، 100% ظرفیت زراعی (مرحله رویشی)-85% ظرفیت زراعی (مرحله زایشی)، 100% ظرفیت زراعی (مرحله رویشی)-70% ظرفیت زراعی (مرحله زایشی) و بالاخره 85% ظرفیت زراعی (مرحله رویشی)-100% ظرفیت زراعی (مرحله زایشی). نتایج نشان داد که بیشترین و کمترین مقدار در صفات مذکور به جز میزان اسانس، به ترتیب در تیمارهای %100-85 و %55 ظرفیت زراعی مشاهده گردید. در حالی که بیشترین مقدار اسانس در تیمار %55 و کمترین آن در تیمار %70-100 بدست آمد.
اسانس
تنش خشکی
سطح برگ
عملکرد
گل مکزیکی
2010
08
23
https://ijhs.ut.ac.ir/article_21302_b680c339abb08cab52f2602214a84446.pdf
علوم باغبانی ایران
2008-482X
2008-482X
1389
41
2
بررسی اثر بستهبندی در اتمسفر تعدیل یافته (MAP) بر ماندگاری و حفظ خصوصیات کیفی انگور ’رقم شاهرودی‘
یونس
مستوفی
عزیزه
مسیب¬زاده
زهرا
امام جمعه
محمد
جوان نیکخواه
مریم
دهستانی اردکانی
انگور رقم شاهرودی به مدت 45 روز تحت شرایط بستهبندی در اتمسفر تعدیل یافته با چهار ترکیب گازی شامل هوای عادی (GC1)، O2 5% + CO210% (GC2) ، O215%+CO210% (GC3) و O260% + CO2 10%(GC4) و دو نوع پوشش پلی مریک شامل پلی پروپیلن (PP) و پلی اتیلن (PE) در دمای oC1 و رطوبت نسبی 80-90% انبار شد. نمونهبرداری هر 15 روز یکبار انجام شد و ویژگیهای کیفی پس از 24 ساعت قرارگیری در دمای اتاق اندازهگیری شدند. نتایج به دست آمده نشان داد که استفاده از GC4 ضمن کنترل موثر بیماری پوسیدگی خاکستری، بالاترین L* و C*، پایینترین شاخص قهوهای شدن حبهها و آبکشیدگی دم خوشه و بهترین شاخص طعم حبه را به خود اختصاص داده است. از سوی دیگر مقایسه دو پوشش مورد استفاده نشان داد که در شرایط یاد شده خوشههای بستهبندی شده با PP آلودگی کمتر و مزه بهتری داشتند.
انبار سرد
انگور (Vitis vinifera L.)
بستهبندی در اتمسفر تعدیل یافته
پوسیدگی خاکستری
کیفیت
2010
08
23
https://ijhs.ut.ac.ir/article_21303_3cecad51087e72b7d25a3d2932706a7f.pdf
علوم باغبانی ایران
2008-482X
2008-482X
1389
41
2
بررسی اثر کاربرد همزمان اسید بوریک، پراکسید هیدروژن و تیامین با ایندول بوتیریک اسید بر ریشهزایی قلمههای زیتون "رقم رشید"
حسین
صادقی
کمال
رجب¬نژاد
این تحقیق به منظور بررسی کاربرد همزمان پراکسید هیدروژن (H2O2)، اسید بوریک (H3BO3) و تیامین (ویتامین ب1) در افزایندگی و یا کاهندگی تأثیر ایندول بوتیریک اسید (IBA) در ریشهزایی قلمههای زیتون "رقم رشید" در پاییز 1387 و بهار 1388 انجام پذیرفت. در این بررسی از آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با 3 تکرار و 5 قلمه در هر تکرار استفاده گردید. نتایج این تحقیق نشان داد که افزودن هر کدام از این ترکیبات مجزا و یا با یکدیگر به IBA موجب افزایش شاخصهای ریشهزایی مانند درصد ریشهدهی قلمهها، تعداد و میانگین طول ریشهها گردیدند. افزودن تیامین، اسید بوریک و پراکسید هیدروژن به IBA به ترتیب موجب افزایش ریشهدهی قلمهها به میزان 6 ، 16 و 20 درصد شدهاند. افزودن دو به دو آنها به IBA نیز ریشهدهی قلمهها را افزایش داده است. کاربرد توأم این مواد نسبت به IBA تنها، ریشهزایی قلمهها را تا دو برابر افزایش داد. همچنین نتایج حاکی از آنست که کاربرد مواد شیمیایی مذکور، شاخصهای ریشهزایی قلمهها را در پاییز نسبت به بهار بیشتر افزایش داده است.
زیتون
شاخصهای ریشهزایی
ویتامین ب1
2010
08
23
https://ijhs.ut.ac.ir/article_21304_4373d47f17a35cbf3d231678d31a1920.pdf
علوم باغبانی ایران
2008-482X
2008-482X
1389
41
2
تأثیر تنش خشکی و آبیاری مجدد بر برخی خصوصیات فیزیولوژیکی سه رقم انگور ساهانی، فرخی و بیدانه سفید
ناصر
قادری
علیرضا
طلایی
علی
عبادی
حسین
لسانی
به منظور بررسی اثر تنشهای مختلف آبی بر برخی خصوصیات فیزیولوژیکی سه رقم زراعی انگور (ساهانی، فرخی و بیدانه سفید) آزمایشی با چهار تیمار شامل پتانسیل آب خاک در حد 2/0- مگاپاسکال (شاهد)، 6/0-، 1- و 5/1- مگاپاسکال پتانسیل آب خاک (تیمارهای تنش) و سه تکرار در سال 1387 به اجرا درآمد. در این آزمایش گیاهان 2 ساله انگور در گلدانهای 18 لیتری محتوی خاک لومی کاشته شدند. هر واحد آزمایشی شامل 2 گلدان و هر گلدان دارای یک گیاه بود. آزمایش سه بار پشت سر هم تکرار گردید. زمانی که پتانسیل آب خاک به تیمارهای موردنظر رسید و همچنین یک و چهار روز بعد از آبیاری مجدد محتوای نسبی آب برگ (RWC)، پایداری نسبی غشاء سلولی (MSI)، فتوسنتز (A)، هدایت روزنهای (gs)، تعرق (E)، میزان CO2 زیر روزنهای (Ci) و کارآیی مصرف آب (A/gs) اندازهگیری شدند. بر اساس نتایج بدست آمده در این پژوهش میزان RWC در تیمار 5/1- مگاپاسکال پتانسیل آب خاک در ارقام ساهانی، فرخی و بیدانهسفید و میزان MSI در ارقام ساهانی و بیدانه سفید در همان تیمار نسبت به تیمار شاهد کاهش یافتند. همچنین تعداد برگهای تولید شده در طول دورة تنش در هر سه رقم نسبت به تیمار شاهد کاهش نشان داد. میزان A، gs و E در هر سه رقم همراه با افزایش شدت تنش خشکی کاهش یافتند. رقم ساهانی از نظر تغییرات تبادلات گازی ثبات بیشتری نسبت به دو رقم دیگر به نمایش گذاشت. میزان Ci در هر سه رقم با افزایش شدت تنش ابتدا کاهش و سپس افزایش یافت. کارآیی مصرف آب (A/gs) در هر سه رقم با افزایش شدت تنش تا تیمار 1- مگاپاسکال پتانسیل آب خاک افزایش و سپس کاهش یافت. رابطه نزدیکی بین A و gs در هرسه رقم مشاهده شد. براساس نتایج این پژوهش در شرایط تنش کم و متوسط بازیابی تبادلات گازی نسبتاً سریع اتفاق میافتد ولی در شرایط تنش شدید حداقل به چهار روز جهت بازیابی کامل نیاز میباشد. با توجه به نتایج این پژوهش به نظر میرسد که رقم ساهانی برای کشت در شرایط کم آب مناسبتر از دو رقم دیگر میباشد.
انگور
خشکی
فتوسنتز
کارآیی مصرف آب
هدایت روزنهای
2010
08
23
https://ijhs.ut.ac.ir/article_21305_1d017ddace32c105178dd430a5fc4c7d.pdf
علوم باغبانی ایران
2008-482X
2008-482X
1389
41
2
عوامل موثر تعیین بلوغ تجاری میوه در ارقام مختلف گلابی (Pyrus communis L.)
لیلا
دوله
معظم
حسن¬پور اصیل
حمید
عبداللهی
عوامل مختلفی نظیر شمارش تعداد روز بعد از تمام گل تا زمان برداشت، تغییر ظاهری رنگ میوه و درصد مواد جامد محلول آن جهت تعیین زمان مناسب برداشت معرفی شده است. لیکن این عوامل تا حد زیادی به عوامل اقلیمی سالیانه، نوع رقم، موقعیت میوه روی درخت و مدیریت باغ بستگی دارند. در این تحقیق بعضی از عوامل فوق به همراه عوامل مکملی نظیر تغییرات میزان سفتی بافت میوه، درصد ماده خشک، درصد اسیدیته، pH آب میوه و تغییرات نشاسته بصورت مقایسهای در یک دوره 4 ماهه طی فصل رشد و دو ماه انبارمانی میوه در 9 رقم گلابی خارجی و داخلی به ترتیب شامل اسپادونا، بارتلت، بیروتی، درگزی، دوشس، شاه میوه، فلسطینی، کوشیا و لوئیزبون مورد بررسی قرار گرفت. در این تحقیق میزان درصد مواد جامد محلول و pH آب میوه روند افزایشی و از سوی دیگر اسیدیته میوه روند کاهشی با رویکرد بسیار کند و یکنواخت داشت. درصد ماده خشک میوه تقریباً ثابت بود به صورتی که امکان استفاده از آنها در تعیین زمان مناسب برداشت مقدور نبود. در صورتی که شاخص تغییرات میزان سفتی بافت میوه دارای روند کاهشی محسوس و الگوی رفتاری مشابهای در میوه بخشهای مختلف تاج درخت بود. همچنین آزمون نشاسته به دلیل عدم بروز تغییرات قابل توجه، روش موثر و کاربردی جهت تعیین بلوغ تجاری میوه گلابی نبود. نتایج بدست آمده نشان میدهد که سفتی بافت میوه میتواند یکی از موثرترین روشها در تعیین بلوغ تجاری میوه گلابی محسوب شود.
آزمون نشاسته
سفتی بافت
میوه گلابی
2010
08
23
https://ijhs.ut.ac.ir/article_21306_73132f778ed97b5233bc256ed957a14d.pdf