TY - JOUR ID - 88069 TI - روند تغییرات کربوهیدرات‌ها و تأثیر نفتالین استیک اسید برعملکرد و تناوب باردهی نارنگی انشوی ‏میاگاوا (‏Citrus unshiu cv. Miyagawa‏)‏ JO - علوم باغبانی ایران JA - IJHS LA - fa SN - 2008-482X AU - اسدی کنگرشاهی, علی AU - اخلاقی امیری, نگین AD - دانشیار بخش تحقیقات خاک و آب، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مازندران، سازمان تحقیقات، آموزش ‏و ترویج کشاورزی، ساری، ایران AD - استادیار بخش تحقیقات گیاهان زراعی و باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی مازندران، سازمان تحقیقات، آموزش و ‏ترویج کشاورزی، ساری، ایران Y1 - 2022 PY - 2022 VL - 53 IS - 2 SP - 493 EP - 507 KW - تنک کننده شیمیایی KW - شاخص سال ‌آوری KW - قندهای محلول KW - نشاسته.‏ DO - 10.22059/ijhs.2021.307872.1832 N2 - به منظور بررسی وضعیت کربوهیدرات­ها و تأثیرکاربرد نفتالین استیک اسید بر عملکرد و تناوب باردهی نارنگی انشو میاگاوا، دو آزمایش مجزا در یک باغ بارده نارنگی انشو میاگاوا  انجام شد. در آزمایش اول، روند تغییرات غلظت کربوهیدرات­ها (قندهای محلول و نشاسته) در  برگ و ریشه­ درختان مورد بررسی قرار گرفت. آزمایش دوم در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با چهار تکرار به مدت هفت سال انجام شد.  تیمارها شامل شاهد؛ محلول­پاشی نفتالین استیک اسید با غلظت­های 150، 300 و 400 میلی­گرم در لیتر قبل از ریزش فیزیولوژی میوه­چه­ها بودند. نتایج آزمایش اول نشان داد میانگین تغییرات نشاسته و قندهای محلول در برگ­ها و ریشه­های فیبری در سال نیاور به ترتیب حدود 3/6 و 34/2 برابر سال آور افزایش یافت. نتایج آزمایش دوم نشان داد مصرف نفتالن استیک اسید در مرحله اول رشد میوه در سالهای پرمحصول، موجب افزایش عملکرد درختان در سالهای کم محصول شد و به تدریج اختلاف عملکرد در سالهای آور و نیاور کاهش یافت. به طوری که تیمار 300 میلیگرم نفتالن استیک اسید در لیتر، بیشترین عملکرد تجمعی و کمترین شاخص تناوب باردهی را داشت. البته همه تیمارهای نفتالین استیک اسید، شاخص تناوب باردهی را به‌طور معنیداری نسبت به شاهد کاهش دادند. بنابراین براساس نتایج این آزمایش، برای تعدیل تناوب باردهی مصرف نفتالین استیک‌اسید با غلظت 300 میلی‌گرم در لیتر در فاصله زمانی حدودا از 25 روز پس از تمام گل تا حدود 40 روز پس از تمام گل توصیه می‌شود. UR - https://ijhs.ut.ac.ir/article_88069.html L1 - https://ijhs.ut.ac.ir/article_88069_83feebf4a5c1ac18bfbade2a63691ebe.pdf ER -