TY - JOUR ID - 85101 TI - تغییرات برخی شاخص‌های فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی آلو رقم خاکی (‏Prunus salicina cv. ‎Flavor supreme pluot‏) در طی انبارمانی با دو دمای مختلف تحت تأثیر محلول پاشی پیش از ‏برداشت سالیسیلیک‌اسید و آهن JO - علوم باغبانی ایران JA - IJHS LA - fa SN - 2008-482X AU - رنجبر مالی دره, طه AU - عسکری سرچشمه, محمدعلی AU - بابالار, مصباح AU - شکری حیدری, حامد AU - احمدی, احمد AD - دانش‌آموخته کارشناسی ارشد، دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران AD - دانشیار، دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران AD - استاد، دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران AD - مربی، دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران Y1 - 2021 PY - 2021 VL - 52 IS - 3 SP - 525 EP - 539 KW - آلو KW - آنتی‌اکسیدان KW - اتیلن KW - پس از برداشت KW - نشت یونی‏ DO - 10.22059/ijhs.2019.278214.1620 N2 - جهت بررسی شاخص­های بیوشیمیایی آلو رقم خاکی در طی انبارمانی، آزمایشی در دو مرحله مجزا و در امتداد هم صورت پذیرفت. مرحله اول، سالیسیلیک­اسید با غلظت‌های صفر (شاهد)، 2 و 4 میلی‌مولار و کلات آهن با غلظت‌های صفر (شاهد)، 1/0 و 1 گرم بر لیتر، سه بار در زمان­های 30، 60 و 90 روز پس از تمام گل بر درختان آلو رقم خاکی محلول‌پاشی گردید. مرحله دوم در سردخانه با دو دمای 1 و 4 درجه سانتی‌گراد صورت گرفت و سپس اندازه­گیری­ برخی صفات بیوشیمیایی شامل ظرفیت آنتی­اکسیدانی، تولید اتیلن، کاهش­وزن و نشت یونی انجام شد. نتایج نشان داد سالیسیلیک­اسید به­تنهایی بر شاخص‌های اتیلن و نشت یونی در دمای 1 درجه سانتی‌گراد در سطح یک درصد و در دمای 4 درجه سانتی گراد تنها بر شاخص نشت یونی در سطح یک درصد تأثیر داشت. همچنین اثر محلول‌پاشی آهن بر شاخص اتیلن به­‌تنهایی در دمای یک درجه سانتی‌گراد و بر شاخص کاهش­وزن در هر دو دما معنی‌دار بود. میوه­های نگهداری شده در دمای 1 درجه سانتی‌گراد انبارمانی بیشتری نسبت به دمای 4 درجه سانتی‌گراد نشان دادند و تا روز 60 ام قابلیت ارسال به بازار را داشتند. UR - https://ijhs.ut.ac.ir/article_85101.html L1 - https://ijhs.ut.ac.ir/article_85101_37ccb2b4f3526f11c5637e8bf9a9cbe7.pdf ER -