TY - JOUR ID - 75445 TI - ارزیابی کاربرد کودهای آلی، شیمیایی، زیستی و اسیدهای آمینه بر صفات کمی و کیفی بابونه آلمانی ‏‏(‏Matricaria chamomilla L.‎‏) در برداشت‌های مختلف JO - علوم باغبانی ایران JA - IJHS LA - fa SN - 2008-482X AU - میر سیدی, سیده کانی AU - نصیری, یوسف AU - مرشدلو, محمد رضا AU - خلیلی, معروف AD - دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، دانشکده کشاورزی، دانشگاه مراغه AD - دانشیار، دانشکده کشاورزی، دانشگاه مراغه AD - استادیار، دانشکده کشاورزی، دانشگاه مراغه AD - دانشیار، دانشگاه پیام نور، مرکز مهاباد Y1 - 2020 PY - 2020 VL - 50 IS - 4 SP - 755 EP - 767 KW - اسانس KW - بابونه آلمانی KW - عملکرد گل KW - محرک زیستی KW - میکوریزا KW - ورمی‌کمپوست DO - 10.22059/ijhs.2018.264013.1504 N2 - به‌منظور ارزیابی اثر کاربرد اسیدهای ‌آمینه بر عملکرد و اسانس بابونه آلمانی در سطوح مختلف کودهای شیمیایی، آلی وزیستی، آزمایشی در سال 1396 به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی با سه تکرار در دانشکده کشاورزی دانشگاه مراغه اجرا شد. تیمارهای مورد ­بررسی شامل کاربرد کودهای شیمیایی، ورمی­کمپوست، کود دامی، کود مرغی و میکوریزا به‌عنوان فاکتور اول و محلول­پاشی و عدم محلول­پاشی اسیدهای­آمینه به‌عنوان فاکتور دوم بودند. نتایج نشان داد بیشترین عملکرد گل در برداشت اول به­ترتیب در تیمارهای کود مرغی (4/225 گرم در مترمربع)، شیمیایی (6/204 گرم در متر مربع) و کود دامی (6/186 گرم در مترمربع) به‌دست آمد. در برداشت­های دوم، سوم، چهارم و کل تفاوت معنی‌داری بین کاربرد انواع کود مشاهده نشد. بیشترین درصد اسانس در برداشت‌های اول (92/0 درصد)، دوم (95/0 درصد) و برداشت کل (8/0 درصد) با کاربرد ورمی­کمپوست بدون تفاوت معنی‌دار با کود دامی و مرغی به­دست آمد. بیشترین عملکرد اسانس کل در تیمارهای کود مرغی (6/4 گرم در مترمربع) و ورمی­کمپوست (41/4 کیلوگرم در مترمربع) به­دست آمد. کاربرد اسیدهای‌آمینه باعث افزایش معنی­دار عملکرد گل، درصد اسانس، عملکرد اسانس و عملکرد بیولوژیکی نسبت به عدم کاربرد آنها در تمامی برداشت‌ها شد. UR - https://ijhs.ut.ac.ir/article_75445.html L1 - https://ijhs.ut.ac.ir/article_75445_5fd9b763cf13d1a289c56529f45a0404.pdf ER -