TY - JOUR ID - 74071 TI - مطالعه اثر کاربرد برگی پتاسیم، روی و بور بر پروفیل اسید‌های‌چرب سه رقم زیتون JO - علوم باغبانی ایران JA - IJHS LA - fa SN - 2008-482X AU - غلامی, رضا AU - معلمی, نوراله AU - خالقی, اسمعیل AU - سید نژاد, سید منصور AD - دانشجوی دکتری، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز AD - استاد، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز AD - استادیار، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز AD - استاد، دانشکده علوم پایه، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز Y1 - 2019 PY - 2019 VL - 50 IS - 3 SP - 609 EP - 620 KW - اسید اولئیک KW - اسید پالمیتیک KW - عناصر غذایی KW - محلول پاشی DO - 10.22059/ijhs.2018.258386.1448 N2 - بررسی تأثیر محلول­پاشی برگی پتاسیم، روی و بور بر پروفیل اسید­های چرب میوه سه رقم زیتون کرونایکی، کایلت و میشن در قالب آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح بلوک­های کامل تصادفی با سه تکرار در سال 1395 در باغ زیتون دانشگاه شهید چمران صورت گرفت. درختان چهار مرحله، یک هفته قبل از تمام گل، دو هفته بعد از تمام گل، مرحله سخت­شدن هسته و مرحله تجمع و سنتز روغن، با آب مقطر (شاهد) (T0)، ترکیب سولفات­پتاسیم، سولفات­روی و اسید بوریک از هر کدام 1000 میلی­گرم در لیتر (T1) و ترکیب 2000 میلی‌گرم در لیتر از هر کدام آنها (T2) محلول­پاشی شدند. بین تیمار­های محلول­پاشی از نظر میزان ­اسید اولئیک، اسید پالمیتیک­، اسید لینولئیکو نسبت اسید اولئیک به اسید لینولئیک اختلاف معنی­داری مشاهده گردید، همچنین ترکیب اسید­های چرب در ارقام مختلف، متفاوت بود و شرایط محل رشد به­ویژه، تغذیه طی رشد میوه در ترکیب اسید­های چرب تأثیر داشت و تیمار  T2بیشترین تأثیر مثبت در بهبود کیفیت روغن نسبت به­سایر تیمار­ها به­خصوص در رقم کایلت داشت؛ بنابر­این در شرایط اهواز با ارتفاع پایین و دمای زیاد، محلول­پاشی برگی در طی رشد میوه می­تواند با تغییر در میزان اسید­های چرب با افزایش اسیداولئیک و کاهش اسیدپالمیتیکمنجر به بهبود کیفیت روغن میوه زیتون گردد. UR - https://ijhs.ut.ac.ir/article_74071.html L1 - https://ijhs.ut.ac.ir/article_74071_67f222272d31237275c403fdbb28e907.pdf ER -