TY - JOUR ID - 64526 TI - ارزیابی قابلیت انبارمانی و کیفیت پس از برداشت میوۀ انار رقم رباب شیراز تولیدشده در نظام کشت متداول، تلفیقی و ارگانیک JO - علوم باغبانی ایران JA - IJHS LA - fa SN - 2008-482X AU - میغانی, حسین AU - قاسم‌نژاد, محمود AU - احمدی, میثم AD - استادیار، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه جیرفت، ایران AD - دانشیار، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران AD - دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران Y1 - 2017 PY - 2017 VL - 48 IS - 3 SP - 635 EP - 644 KW - انار KW - انبارمانی KW - پس از برداشت KW - ظرفیت پاداکسندگی KW - کاهش وزن KW - محصول ارگانیک DO - 10.22059/ijhs.2017.139906.914 N2 - در سال‌های اخیر تقاضا برای محصولات ارگانیک به دلیل ارزش غذایی بالا و سالم‌تر بودن آن‌ها به‌سرعت در حال افزایش است. در این پژوهش تأثیر نظام مدیریت باغ به روش‌های ارگانیک، تلفیقی و متداول بر قابلیت انبارمانی و کیفیت پس از برداشت میوۀ انار رقم رباب شیراز طی 90 روز انبارداری در دمای 5 درجۀ سلسیوس بررسی شد. صفاتی مانند کاهش وزن، ویژگی‌های کیفی و بیوشیمیایی میوۀ انار در زمان برداشت، 45 و 90 روز پس از آغاز انبارداری ارزیابی شدند. نتایج نشان داد، درصد کاهش وزن میوه‌های ارگانیک به‌طور معنی‌داری کمتر از میوه‌های نظام مدیریت متداول و تلفیقی بود. میزان مواد جامد محلول (TSS) و اسید قابل عیارسنجی یا تیتراسیون (TA) در میوه‌های تولیدشده به روش متداول بیشتر و نسبت TSS/TA کمتر از میوه‌های ارگانیک بود. بالاترین نسبت TSS/TA از میوه‌های نظام مدیریت تلفیقی به دست آمد. درحالی‌که میزان فنل، فلاونوئید کل، آنتوسیانین کل و ظرفیت پاداکسندگی (آنتی‌اکسیدانی) در زمان برداشت و در مدت انبارداری در میوه‌های ارگانیک بیشتر بود. برخلاف ترکیب‌های فنلی، میزان آنتوسیانین در مدت انبارداری افزایش یافت. در کل، میوه‌های ارگانیک افزون بر داشتن ارزش غذایی بالاتر انبارمانی بیشتری دارند. UR - https://ijhs.ut.ac.ir/article_64526.html L1 - https://ijhs.ut.ac.ir/article_64526_95d2008ac5cb8f6e35a830a3e5ae0b6b.pdf ER -