TY - JOUR ID - 55866 TI - تأثیر محلول‌پاشی نفتالین استیک اسید و تراش بوته بر رشد، عملکرد و کیفیت میوۀ خربزۀ توده خاتونی JO - علوم باغبانی ایران JA - IJHS LA - fa SN - 2008-482X AU - الیاسی مقدم, میثم AU - برزگر, طاهر AU - قهرمانی, زهرا AD - کارشناس ارشد ، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه زنجان AD - استادیار، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه زنجان Y1 - 2015 PY - 2015 VL - 46 IS - 3 SP - 467 EP - 474 KW - خربزه KW - سفتی میوه KW - عملکرد و تشکیل میوه‌ KW - مواد جامد محلول DO - 10.22059/ijhs.2015.55866 N2 - به‌منظور بررسی آثار نفتالین استیک اسید و تراش بوته بر رشد، عملکرد و کیفیت میوۀ خربزۀ توده خاتونی، آزمایشی در قالب طرح بلوک‏های کامل تصادفی در مزرعۀ پژوهشی دانشکدۀ کشاورزی دانشگاه زنجان در سه تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل محلول‏پاشی نفتالین استیک اسید در سه سطح (25،50 و 100 میلی‏گرم در لیتر در مرحلۀ چهار تا شش برگی و تشکیل میوه) و تیمارهای هرس شامل تراش بوته بود. نتایج نشان داد که محلول‏پاشی NAA سبب افزایش مقدار مواد جامد محلول در میوه شد و مقدار مواد جامد محلول از قسمت دم میوه به سمت نوک میوه افزایش یافت. بیشترین سطح برگ، عرض میوه و ضخامت گوشت میوه در تیمار100 میلی‏گرم در لیتر NAA در مرحلۀ تشکیل میوه مشاهده شد. کاربرد NAA مدت رسیدن میوه را کاهش داد. بیشترین تعداد میوه در بوته و عملکرد کل در تیمار NAA 50 میلی‏گرم در لیتر در مرحلۀ چهار تا شش برگی به دست آمد. همچنین بیشترین وزن متوسط میوه و عملکرد بازارپسند در تیمار تراش بوته حاصل شد. با توجه به نتایج می‏توان محلول‏پاشی 100 میلی‏گرم در لیتر NAA در مرحلۀ تشکیل میوه را روشی جایگزین برای عمل تراش بوته‏ها که کارd وقتگیر و هزینه‏بر است پیشنهاد کرد. UR - https://ijhs.ut.ac.ir/article_55866.html L1 - https://ijhs.ut.ac.ir/article_55866_9f5bf43361bf8d2ae41addd443273816.pdf ER -