TY - JOUR ID - 55861 TI - اثر مقادیر مختلف آهن و نیتروژن بر عملکرد و برخی از خصوصیات کیفی محصول سیب رقم فوجی Domestica cv.Fuji) (Malus JO - علوم باغبانی ایران JA - IJHS LA - fa SN - 2008-482X AU - بابالار, مصباح AU - محبی, مینا AU - عسکری, محمد علی AU - طلایی, علیرضا AD - استاد گروه علوم باغبانی و فضای سبز، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج و رئیس دانشکدۀ کشاورزی دانشگاه تهران AD - دانشجوی کارشناسی ارشد، فیزیولوژی و فناوری پس از برداشت، گروه علوم باغبانی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج AD - استادیار گروه علوم باغبانی و فضای سبز، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج AD - استاد گروه علوم باغبانی و فضای سبز، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج Y1 - 2015 PY - 2015 VL - 46 IS - 3 SP - 399 EP - 407 KW - تغذیۀ برگی KW - رقم فوجی KW - سیب KW - نیتروژن KW - fe-eddha DO - 10.22059/ijhs.2015.55861 N2 - ‌اثــر محلول‏پاشی آهن و کاربرد خاکی نیتروژن هر یک در سه سطح متفاوت (آهن: صفر، 5 و 10 میلی‏گرم در لیتر و نیتروژن: صفر، 40 و 60 میلی‏گرم در کیلوگرم) بر عملکرد و برخی خصوصیات کیـفی محصول سیـــب رقم فوجیdomestica cv. Fuji)(Malus پیوند‌شده روی پایۀ مالینگ ((M9واقع در قطعۀ آزمایشی سیب دانشگاه تهران در سال 1392 ‌مطالعه شده است. این پژوهش به‌صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوک‏های کامل تصادفی با سه تکرار انجام گرفت‏. براساس نتایج این پژوهش، افزایش سطوح آهن، منجر به افزایش معنا‏داری در محتوای فنولی و درصد مادۀ خشک میوه شد. افزایش سطوح نیتروژن نیز سبب افزایش سفتی میوه، افزایش محتوای فنولی، کاهش اسید آسکوربیک، افزایش مادۀ خشک، کشیدگی میوه و کاهش رنگ‏گیری پوست میوه شد. اثر متقابل نیتروژن و آهن نیز بر سفتی میوه، محتوای فنولی، میزان اسید آسکوربیک، مادۀ خشک، عملکرد، کشیدگی میوه و شاخص‏های رنگی پوست میوه (*a*, b) معنا‏دار بود. در‌مجموع می‏توان غلظت 60 میلی‏گرم در کیلوگرم نیتروژن به‌ازای هر درخت را برای بهبود خصوصیات کیفی این رقم مناسب دانست، ولی به‏نظر می‏رسد به غلظت‏های بیشتری از آهن برای تأثیرگذاری نیاز است. UR - https://ijhs.ut.ac.ir/article_55861.html L1 - https://ijhs.ut.ac.ir/article_55861_f894ce5c7064d1d945324ed74bcc69d3.pdf ER -