TY - JOUR ID - 54133 TI - اثر 6- بنزیل آمینو‌پورین و سایکوسل بر تولید ریزغده در دو رقم سیب‏زمینی در شرایط درون‌شیشه‌ای JO - علوم باغبانی ایران JA - IJHS LA - fa SN - 2008-482X AU - روستا, حمیدرضا AU - وزیری نسب, سمیرا AU - رقامی, محمود AD - دانشیار، دانشجوی سابق کارشناسی ارشد و استادیار، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه ولیعصر(عج) رفسنجان Y1 - 2015 PY - 2015 VL - 46 IS - 1 SP - 141 EP - 156 KW - ریزغده KW - BAP (6- بنزیل آمینو‌پورین) KW - CCC (سایکوسل) DO - 10.22059/ijhs.2015.54133 N2 - به‌منظور بررسی اثر غلظت‏های مختلف 6-بنزیل آمینو‌پورین (BAP) و سایکوسل (CCC) بر تولید ریزغده (میکروتیوبر) در دو رقم سیب‏زمینی در شرایط درون‌شیشه‏ای، آزمایشی به‌صورت فاکتوریل با طرح پایۀ کاملاً تصادفی در 4 تکرار اجرا شد. فاکتورهای آزمایشی شامل BAP در 4 غلظت صفر، 5، 10 و 15 میلی‌گرم بر لیتر، CCC در 4 غلظت صفر، 250، 500 و 1000 میلی‏گرم بر لیتر و رقم سیب‌زمینی در دو سطح (سانته[1] و آریندا[2]) بود. نتایج نشان داد که بهترین رقم برای تولید ریزغدۀ رقم آریندا و بهترین ترکیب تنظیم‏کننده‏های رشد گیاهی از نظر تعداد ریزغده، غلظت 10 میلی‏گرم بر لیتر BAP+250 میلی‏گرم بر لیتر CCC بود. اگرچه بیشترین عملکرد ریزغده در غلظت 5 میلی‏گرم بر لیتر BAP و بدون حضور CCC به دست آمد. وزن خشک و قطر غده در غلظت 10 میلی‏گرم بر لیتر BAP و بدون حضور CCC به بیشترین مقدار خود رسید. از سوی دیگر عملکرد و تعداد ریزغدۀ بالا و اندازۀ بزرگ‌تر آن‌ها که ناشی از تیمار BAP و CCC بود، با کاهش طول شاخساره و ریشه همراه بود. [1]. Sante [2]. Arinda UR - https://ijhs.ut.ac.ir/article_54133.html L1 - https://ijhs.ut.ac.ir/article_54133_106fc7d20c2209c70c53226e5e63b627.pdf ER -