TY - JOUR ID - 52871 TI - بررسی اثر نانوسیلور، اسید سالیسیلیک، اسید هومیک و تیوسولفات نقره بر خواص فیزیکوشیمیایی گل بریده نرگس‌ JO - علوم باغبانی ایران JA - IJHS LA - fa SN - 2008-482X AU - چمنی, اسماعیل AU - نبوی مهاجر, زهرا سادات AD - دانشیار ، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران AD - دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران Y1 - 2014 PY - 2014 VL - 45 IS - 3 SP - 257 EP - 266 KW - اسید سالیسیلیک KW - اسید هومیک KW - تیوسولفات نقره KW - ساکارز KW - عمر گلجایی KW - گل نرگس رقم داچ مستر‌ KW - وزن تر‌ DO - 10.22059/ijhs.2014.52871 N2 - این پژوهش به‌منظور مطالعۀ تأثیر غلظت‏های مختلف تیوسولفات نقره (02/0، 05/0، 1/0، 25/0، 5/0، 75/0، 1 و 2 میلی‌مولار)، اسید هومیک (100، 500 و 1000میلی‏گرم بر لیتر)، نانوسیلور ( 5، 10 و 25 میلی‏گرم بر لیتر)، ساکارز (1، 5/2 و 5 درصد)، اسید سالیسیلیک (1، 2 و 4 میلی‏مولار) و اتیلن (0، 1، 10 و 100 میکرولیتر بر لیتر) بر طول عمر و برخی صفات کیفی گل بریدۀ نرگس رقم داچ مستر در دو آزمایش جداگانه در قالب طرح کاملاً تصادفی با 5 تکرار در آزمایشگاه فیزیولوژی پس از برداشت دانشگاه محقق اردبیلی انجام گرفت. نتایج پژوهش نشان داد تیمارهای تیوسولفات نقره در غلظت های 2/0 و 5/0 میلی‏مولار در مقایسه با شاهد و سایر تیمارها طول عمر را 6/3 روز افزایش دادند و بیشترین اثر در حفظ وزن تر نسبی در مقایسه با شاهد و دیگر تیمارها به غلظت‌های مختلف تیوسولفات نقره تعلق داشت. کمترین تأثیر در افزایش طول عمر را غلظت‏های مختلف اسید هومیک و اسید سالیسیلیک در مقایسه با شاهد نشان داد. اما در غلظت‌های پایین نسبت به شاهد جذب محلول بیشتر بود. همچنین نتایج نشان دادند غلظت‌های پایین نانوسیلور و ساکارز بر طول عمر، جذب محلول و وزن تر نسبی تأثیر مثبت داشته‏اند. نتایج نشان داد که اتیلن به‌طور معناداری طول عمر گل‌ها را کاهش می‌دهد و میزان اتیلن تولیدی توسط این گل نشان داد که گل نرگس رقم داچ مستر فرازگراست. UR - https://ijhs.ut.ac.ir/article_52871.html L1 - https://ijhs.ut.ac.ir/article_52871_66432af9b9d9191f95d92339c8896bdc.pdf ER -