TY - JOUR ID - 50946 TI - تأثیر اسانس‏های گیاهی و نانوذرات نقره بر ماندگاری گل ‏بریدنی آلسترومریا رقم سوکاری JO - علوم باغبانی ایران JA - IJHS LA - fa SN - 2008-482X AU - مددزاده, نادر AU - حسن پور اصیل, معظم AU - روئین, زینب AD - دانشجوی سابق کارشناسی ارشد دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان AD - دانشیار دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان AD - استادیار‌ دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه ایلام Y1 - 2014 PY - 2014 VL - 45 IS - 1 SP - 67 EP - 78 KW - اسانس آویشن شیراز KW - تیمار کوتاه‌مدت KW - تیمول KW - زردی برگ KW - کارواکرول DO - 10.22059/ijhs.2014.50946 N2 - به‌منظور بررسی اثر اسانس‏های گیاهی و نانوذرات نقره به‌عنوان ترکیبات ضد میکروبی در محلول‏های‏ نگهدارندة گل بریدنی آلسترومریا (SPP. Alstroemeria) رقم سوکاری، آزمایشی با 11 تیمار و 3 تکرار در قالب طرح کاملاً تصادفی انجام شد. در این پژوهش از اسانس‏های کارواکرول، تیمول و آویشن شیراز در غلظت‏های 50 و 100 میلی‏گرم در لیتر و نانوذرات نقره در غلظت‏های 5، 10 و 15 میلی‏گرم در لیتر به همراه ساکارز 3‌درصد استفاده شد. ساقة گل‏های بریدنی آلسترومریا به‌مدت 24 ساعت با این ترکیبات تیمار شد. نتایج نشان داد میانگین ماندگاری گل‏های تیمار‌شده با آب مقطر و ساکارز 3درصد به‌منزلة تیمارهای شاهد به‌ترتیب 66/8 و 33/8 روز بود، در‌حالی‏که میانگین ماندگاری گل‏های تیمار‌شده با اسانس کارواکرول 50 میلی‏گرم در لیتر + ساکارز 3درصد و نانوذرات نقره 5 میلی‏گرم در لیتر + ساکارز 3درصد، به‌ترتیب 83/14 و 16/14 روز بود که تیمار با اسانس کارواکرول و نانوذرات نقره حدود 5/5 روز ماندگاری گل را بیشتر از تیمارهای دیگر افزایش داد. زردی برگ در تمامی تیمارها زودتر از ریزش گلبرگ مشاهده شد ولی در دو تیمار ذکر‌شده، زردی برگ حدود 5 روز دیرتر از شاهد اتفاق افتاد به‌طوری‌که فاصلة بین ریزش گلچه و زردی برگ کاهش یافت. اسانس آویشن شیراز تأثیر معنا‏داری بر ماندگاری گل نداشت. بیشترین جذب آب، وزن تر نسبی و میزان کلروفیل نیز در تیمارهای اسانس کارواکرول در غلظت 50 میلی‏گرم در لیتر + ساکارز 3درصد و نانوذرات نقره 5 میلی‏گرم در لیتر + ساکارز 3درصد بود. UR - https://ijhs.ut.ac.ir/article_50946.html L1 - https://ijhs.ut.ac.ir/article_50946_ef2dbb405eb5d5cf8ad5c971cd6769a2.pdf ER -