TY - JOUR ID - 21910 TI - اثر حلقه‌برداری، تنک میوه، اوره، سولفات روی و ساکاروز بر ماندگاری جوانه‌های گل پسته رقم "اوحدی" JO - علوم باغبانی ایران JA - IJHS LA - fa SN - 2008-482X AU - طلایی, علیرضا AU - اسمعیلی زاده, مجید AU - لسانی, حسین AU - جوانشاه, امان اله AU - حکم آبادی, حسین AD - Y1 - 2010 PY - 2010 VL - 41 IS - 3 SP - 265 EP - 274 KW - پسته KW - حلقه‎برداری KW - ریزش جوانه KW - سال‎آوری KW - محلول‎پاشی DO - N2 - به منظور بررسی اثر حلقه‌برداری، تنک میوه، اوره، ساکاروز و روی بر ماندگاری جوانه‎های گل پسته آزمایشی با 12 تیمار شامل حلقه‎برداری، تنک میوه، اوره )5/0 درصد(، ساکاروز )3 و 5 درصد( و ترکیب هر دو با اوره، سولفات روی )05/0 درصد و 1/0 درصد روی خالص( و ترکیب هر دو با اوره در 3 تکرار و طی دو مرحله در سال‎های 1386 و 1387 به اجرا در آمد. تیمارها در دو مرحله رشد سریع اندوسپرم و هضم اندوسپرم و شروع تشکیل لپه‎های بذر اعمال شدند. براساس نتایج به دست آمده دراین پژوهش تیمارهای مذکور باعث کاهش درصد ریزش جوانه گل و افزایش وزن خشک آن شدند. کمترین مقدار ریزش و بیشترین وزن خشک جوانه گل مربوط به تیمار حلقه‎برداری بود. همه تیمارها به جز روی 05/0 درصد و ساکاروز 3 درصد سبب کاهش معنی‎دار ریزش جوانه‎ها شدند. همچنین اختلاف وزن خشک جوانه‎های گل کلیه تیمارها با شاهد معنی‎دار بود. بررسی روند ماندگاری جوانه‎های گل نیز نشان داد که بیشترین میزان و سرعت ریزش جوانه‎های گل در فاصله بین 15 تیر تا 15 مردادماه می‎باشد که نقش تیمارها کاهش سرعت و مقدار ریزش در این فاصله بود. بین مراحل مختلف تیمار از نظر آماری تفاوت معنی‎داری وجود نداشت. UR - https://ijhs.ut.ac.ir/article_21910.html L1 - https://ijhs.ut.ac.ir/article_21910_b47ecb556ed67fa5eda5127a7478735f.pdf ER -