%0 Journal Article %T مقایسه خصوصیات فیزیکوشیمیایی و زمان غده‎‌‎زایی کلون‎‌‎های پیشرفته با رقم‌های تجاری سیب‎‌‎زمینی %J علوم باغبانی ایران %I پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران %Z 2008-482X %A موسی پور گرجی, احمد %A حسن پناه, داود %A احمدوند, رحیم %D 2021 %\ 08/23/2021 %V 52 %N 2 %P 473-486 %! مقایسه خصوصیات فیزیکوشیمیایی و زمان غده‎‌‎زایی کلون‎‌‎های پیشرفته با رقم‌های تجاری سیب‎‌‎زمینی %K خصوصیات کمی و کیفی %K ضریب همبستگی %K کلون %K طرح لاتیس‏ %R 10.22059/ijhs.2020.300276.1785 %X خصوصیات فیزیکو­شیمیایی 52 کلون پیشرفته سیب­زمینی به همراه چهار رقم آگریا، مارفونا، ساوالان و بورن به عنوان شاهد در قالب طرح لاتیس نامتعادل در سه تکرار و در دو منطقه کرج و اردبیل مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان داد واکنش رقم‌ها در مکان­های مختلف متفاوت بود و بین آنها تفاوت وجود داشت. کلون­های شماره 106، 69، 48، 57، 40، 616، 200، 107، 49، 82، 21، 95، 81، 23، 31، 64، 300، 302، 613 و 11 نسبت به دیگر رقم‌ها و کلون­ها برتری داشتند. کلون­های 503، 623، 405 و خصوصاً 82 با توجه به ماده خشک، وزن مخصوص و نشاسته بالا برای فراوری مناسب بودند. بررسی ضرایب همبستگی نشان داد جهت استفاده در انتخاب غیر مستقیم کلون هایی با عملکرد بالا در برنامه های به نژادی، ماده خشک و وزن مخصوص غده بهترین صفات با اعتبار بالا بودند. رقم‌ها و کلون‌های با رنگ گوشت روشن­تر (زرد روشن) عموماً دارای وزن مخصوص و ماده خشک بالاتری بودند. در مجموع غده­های گرد و دارای ماده خشک و وزن مخصوص بالا برای دست­یابی به رقم‌هایی با عملکرد بیشتر در برنامه­های اصلاحی سیب زمینی پیشنهاد می‌شود. ­ %U https://ijhs.ut.ac.ir/article_84056_f7363143a527a0d391c1eceade8d20b8.pdf