%0 Journal Article %T اثر محلول‌‌پاشی قبل از برداشت آهن و سالیسیلیک‌اسید بر‎ ‎برخی خصوصیات انبارمانی آلو رقم خاکی ‏‏(‏Prunus salicina cv. Flavor supreme pluot‏) در دو دمای سردخانه‏ %J علوم باغبانی ایران %I پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران %Z 2008-482X %A رنجبر مالی دره, طه %A عسگری سرچشمه, محمدعلی %A بابالار, مصباح %A شکری حیدری, حامد %A احمدی, احمد %D 2021 %\ 05/22/2021 %V 52 %N 1 %P 85-98 %! اثر محلول‌‌پاشی قبل از برداشت آهن و سالیسیلیک‌اسید بر‎ ‎برخی خصوصیات انبارمانی آلو رقم خاکی ‏‏(‏Prunus salicina cv. Flavor supreme pluot‏) در دو دمای سردخانه‏ %K آلو %K آنتوسیانین‌ها %K پس از برداشت %K سفتی %K ویتامین ‏C %R 10.22059/ijhs.2019.261765.1475 %X انبارمانی محصولات باغبانی با تیمارهای قبل و پس از برداشت مرتبط است. به همین منظور، آزمایشی در دو مرحله انجام گرفت. مرحله اول، سالیسیلیک­اسید با غلظت‌های صفر، 2 و 4 میلی‌مولار و کلات آهن با غلظت‌های صفر، 1/0 و 1 گرم بر لیتر، سه بار در زمان­های 30، 60 و 90 روز پس از تمام گل بر درختان آلو رقم خاکی محلول‌پاشی گردید. مرحله دوم در سردخانه با دو دمای 1 و 4 درجه سانتی‌گراد صورت گرفت. آزمایش به صورت فاکتوریل- اسپلیت­پلات در قالب طرح پایه بلوک­های کامل تصادفی با 3 تکرار انجام شد. صفات کیفی شامل سفتی بافت، ویتامین C، اسید قابل تیتراسیون، مواد جامد محلول و میزان آنتوسیانین­ها اندازه‌گیری شد. نتایج نشان داد سالیسیلیک­اسید به تنهایی بر شاخص‌های اسید قابل تیتراسیون، مواد جامد محلول، ویتامین C و آنتوسیانین‌ها در سطح یک درصد و سفتی در سطح پنج درصد تأثیر داشت. همچنین محلول‌پاشی آهن به ‌تنهایی بر آنتوسیانین‌ها در سطح یک درصد اثر معنی‌دار گذاشت. علاوه بر این، تمامی شاخص‌های مورد بررسی در هر دو دما در طول مدت نگهداری دچار تغییرات معنی‌داری شدند. تیمار با سالیسیلیک­اسید موجب حفظ مواد جامد محلول، ویتامینC ، آنتوسیانین، سفتی بافت و افزایش اسید قابل تیتراسیون گردید که غلظت 2 میلی­مولار بیش از غلظت 4 میلی­مولار مؤثر واقع شد. همچنین، تیمار با آهن 1/0 گرم بر لیتر سبب بهبود کیفیت میوه شد. درمجموع، دمای 1 درجه سانتی‌گراد بیش از 4 درجه سانتی‌گراد و به‌ترتیب تا 60 و 40 روز موجب حفظ کیفیت و بازارپسندی میوه شد. %U https://ijhs.ut.ac.ir/article_82595_5beaa7a818a67905d496565e8d43025b.pdf