%0 Journal Article %T اثر طول روز و اسید‌جیبرلیک بر برخی شاخص‌های مورفولوژی و بیوشیمیایی گل داوودی %J علوم باغبانی ایران %I پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران %Z 2008-482X %A زرین, نسیم %A شور, محمود %A تهرانی فر, علی %A کریمیان, زهرا %D 2021 %\ 02/19/2021 %V 51 %N 4 %P 979-993 %! اثر طول روز و اسید‌جیبرلیک بر برخی شاخص‌های مورفولوژی و بیوشیمیایی گل داوودی %K اسید‌جیبرلیک %K رنگدانه‌های فتوسنتزی %K پراکسیداز %K ‌ تعداد روز تا گلدهی‏ %R 10.22059/ijhs.2019.261853.1476 %X به منظور تسریع زمان گلدهی در چهار رقم داوودی دیرگلده، تأثیر غلظت‌های مختلف اسید‌جیبرلیک و طول روز بر زمان گلدهی و برخی خصوصیت‌های کمی و کیفی، آزمایشی به‌صورت اسپلیت پلات فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تیمار و چهار تکرار اجرا شد. رقم شامل رقم‌های آریامنش، رکسانا، دینا و اوران بودند. تیمار اسید‌جیبرلیک در چهار سطح (0، 75، 150 و 300 میلی‌گرم بر لیتر) و زمان محلولپاشی  در دو سطح (30 و 45 روز بعد از انتقال نشا) اعمال شدند. تیمار طول روز در سه سطح شامل 16ساعت روشنایی- 8 ساعت تاریکی (شاهد)، 12 ساعت روشنایی- 12 ساعت تاریکی و 8 ساعت روشنایی و 16 ساعت تاریکی بودند. در این آزمایش کرت اصلی و فرعی به ترتیب طول روز و اسید جیبرلیک بودند. صفات مورد مطالعه شامل طول ساقه گل‌دهنده‌، تعداد گل، قطرگل، وزن خشک گل و برگ، محتوی رنگیزه‌های فتوسنتزی، پراکسیداز و تعداد روز تا گلدهی بود. نتایج نشان داد بیشترین تعداد گل، قطر و وزن خشک گل در تیمار 300 میلی‌گرم بر لیتر اسید‌جیبرلیک و 16 ساعت تاریکی حاصل شد. زمان گلدهی نیز در تیمار 300 میلی‌گرم بر لیتر اسید‌جیبرلیک و 16 ساعت تاریکی نسبت به شاهد حدود 21 روز تسریع گردید. همچنین رقم دینا به عنوان بهترین رقم در پاسخ به سطوح مختلف اسید جیبرلیک و کاهش طول روز شناخته شد، به‌طوری که تعداد روز تا رسیدن به گلدهی در این رقم نسبت به سایر رقم‌های مورد آزمایش کاهش قابل توجهی نشان داد. %U https://ijhs.ut.ac.ir/article_81030_ee0ab0a46590087382b7bc50cd379885.pdf