%0 Journal Article %T اثر محلول‌پاشی آهن و روی بر عملکرد، خواص کیفی و غلظت عناصر غذایی برگ و میوه سیب رقم ‏گالا (‏Malus domestica cv. Gala‏)‏ %J علوم باغبانی ایران %I پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران %Z 2008-482X %A صادقی, اسماعیل %A بابالار, مصباح %A طلایی, علی رضا %D 2021 %\ 02/19/2021 %V 51 %N 4 %P 965-978 %! اثر محلول‌پاشی آهن و روی بر عملکرد، خواص کیفی و غلظت عناصر غذایی برگ و میوه سیب رقم ‏گالا (‏Malus domestica cv. Gala‏)‏ %K پتاسیم %K سولفات روی %K کلات آهن %K کلسیم‏ %R 10.22059/ijhs.2018.228844.1204 %X کمبود آهن و روی در خاک­های آهکی در بیشتر خاک­های ایران شایع است. به منظور مطالعه اثر محلول‌پاشی آهن و روی بر غلظت عناصر غذایی برگ و میوه سیب رقم گالا، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی با سه تکرار در ایستگاه تحقیقات علوم باغبانی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران انجام گرفت. عامل اول محلول‌پاشی روی به‌صورت سولفات روی در سه سطح (صفر، 10 و 100 میلی­گرم بر لیتر) و عامل دوم محلول‌پاشی آهن به‌صورت کلات آهن در سه سطح (صفر، 100 و 1000 میلی­گرم بر لیتر) بودند. نتایج نشان داد محلول­پاشی آهن و روی بر عملکرد و غلظت عناصر غذایی برگ و میوه معنی‌دار بود و باعث افزایش محتوای عناصر غذایی برگ­ها و میوه­ها شد. با توجه به نتایج این آزمایش کاربرد آهن باعث افزایش عملکرد، وزن، محتوای آهن، روی و پتاسیم برگ­ها شد و میزان آهن، روی، پتاسیم، کلسیم و فسفر میوه­ها را نیز افزایش داد. همچنین روی موجب افزایش عملکرد، مواد جامد محلول و محتوای روی برگ­ها و محتوای آهن و روی میوه­ها شد. طبق نتایج به‌دست‌آمده اثر تیمارهای استفاده‌شده بر محتوای نیتروژن برگ­ها و میوه­ها معنی‌دار نبود. نتایج این پژوهش نشان داد محلول پاشی آهن و روی باعث افزایش عملکرد، کیفیت و غلظت عناصر غذایی برگ و میوه سیب رقم گالا شد. %U https://ijhs.ut.ac.ir/article_81029_ead4cc7bae4e04a615d68e215737846b.pdf