%0 Journal Article %T ارزیابی تأثیر سالیسیلیک‌اسید بر انبارمانی میوه لیمو‌ترش (Citrus aurantifolia cv. Mexican lime) %J علوم باغبانی ایران %I پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران %Z 2008-482X %A یوسفی, مژده %A ناظوری, فاطمه %A میردهقان, سید حسین %A شمشیری, محمد حسین %D 2019 %\ 02/20/2019 %V 49 %N 4 %P 1045-1059 %! ارزیابی تأثیر سالیسیلیک‌اسید بر انبارمانی میوه لیمو‌ترش (Citrus aurantifolia cv. Mexican lime) %K شاخص‌های رنگ %K فعالیت پاداکسندگی %K مرکبات %K ویتامین‌ث %K ویژگی‌های کمی و کیفی %R 10.22059/ijhs.2018.246332.1351 %X میوه لیموترش به‌دلیل داشتن ارزش اقتصادی و ترکیبات مفید تغذیه‌ای حائز اهمیت می‌باشد. عدم وجود امکانات انبارداری و بسته‌بندی مناسب منجر به کاهش مصرف لیموی تازه نسبت به سایر روش‌های فرآوری می‌شود. این تحقیق به­منظور بررسی اثر غلظت‌های 0، 1، 2 و 3 میلی‌مولار سالیسیلیک‌­اسید بر انبارمانی (0، 20، 40 و 60 روز) میوه لیموترش در قالب آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی انجام گرفت. بر اساس یافته‌های این تحقیق، طی دوره انبارمانی، روند افزایشی برخی از شاخص‌ها از جمله کروما (5/5درصد)، کاهش وزن (9 درصد) و ویتامین‌ث (66 درصد) نسبت به زمان برداشت مشاهده شد؛ ولی سفتی گوشت (52 درصد)، اسید کل (24 درصد) و تازگی پوست (37 درصد) کاهش یافتند. تیمارهای سالیسیلیک­‌اسید قادر به حفظ وزن میوه نشد؛ ولی سالیسیلیک­‌اسید 1 میلی‌مولار از نظر حفظ خواص پاداکسندگی و سالیسیلیک­‌اسید 1 و 2 میلی‌مولار در حفظ سفتی پوست نسبت به تیمار شاهد مؤثر بودند. در پایان دوره انبار، بیشترین سفتی گوشت و ویتامین‌ث در تیمار سالیسیلیک‌­اسید 2 میلی‌مولار و بیشترین میزان مواد جامد محلول و اسید در تیمار سالیسیلیک­‌اسید 1 میلی‌مولار ثبت شد. به­نظر می‌رسد نگه‌داری لیموترش در ظروف بسته‌بندی با استفاده از ‌سالیسیلیک­اسید 1 و 2 میلی‌مولار قادر به حفظ کیفیت لیموترش تا 60 روز باشد. %U https://ijhs.ut.ac.ir/article_70207_1c92f4226470d3990a68a2bb20074708.pdf