%0 Journal Article %T اثر تغییر روش‌ آبیاری جویچه‌ای به قطره‌ای بر صفات فیزیولوژیکی و عملکرد انگور بیدانه سفید (Vitis vinifera L.) %J علوم باغبانی ایران %I پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران %Z 2008-482X %A قاصدی یولقونلو, سجاد %A زارع ابیانه, حمید %A نجاتیان, محمد علی %A ملکی, معصومه %A کریمی, روح اله %D 2018 %\ 11/22/2018 %V 49 %N 3 %P 743-753 %! اثر تغییر روش‌ آبیاری جویچه‌ای به قطره‌ای بر صفات فیزیولوژیکی و عملکرد انگور بیدانه سفید (Vitis vinifera L.) %K پایداری غشا %K جویچه‌ای %K درصد قند %K قطره‌ای %K کارایی مصرف آب %R 10.22059/ijhs.2017.235307.1270 %X به­‌منظور ارزیابی اثر تغییر شیوه‌ آبیاری جویچه‌ای به قطره‌ای، بر عملکرد و برخی صفات فیزیولوژیکی انگور بیدانه سفید، آزمایشی در‌ قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی در چهار تکرار و در طی سال‌های زراعی 94-93 و 95-94 روی تاک‌های 14 ساله اجرا شد. تیمارهای آزمایش شامل: آبیاری جویچه‌ای1 (I1)، قطره‌ای به‌­همراه جویچه‌ای (2I)، بابلر (3I)، قطره‌ای1 (4I)، ترکیب قطره‌ای سطحی و زیر سطحی (I5)، قطره‌ای2 (I6)، قطره‌ای3 (I7) و جویچه‌ای2 (I8) بودند. نتایج نشان داد که کلروفیل کل در تیمارهای قطره‌ای کاهش و اسید‌آمینه پرولین و گلایسین­بتائین افزایش یافت. تیمار قطره‌ای1 (I4) بیشترین غلظت کربوهیدرات‌های محلول برگ و از‌ طرفی پایداری غشای کمتری داشت. از نظر عملکرد، تیمارهای جویچه‌ای2، قطره‌ای2 (I6) و قطره‌ای3 (I7)، به­ ترتیب با 43، 31 و 28 تن در هکتار، بیشترین عملکرد محصول را به‌ خود اختصاص داده بودند. همچنین تیمار قطره‌ای3 I7 با 2/1 گرم بیشترین وزن حبه را داشت. از نظر کارایی مصرف آب ،(WUE)، تیمار قطره‌ای2 (I6) با 3/10 کیلوگرم انگور بر مترمکعب آب، مصرف آب بهینه‌تری نسبت به سایر تیمارهای آبیاری به‌ویژه جویچه‌ای1 و جویچه‌ای2 داشت. نتایج این پژوهش نشان داد که تغییر شیوه آبیاری جویچه‌ای1 به قطره‌ای، باعث اعمال تنش خشکی در تاک‌های مسن می‌گردد؛ اما عملکرد کاهش نمی‌یابد. %U https://ijhs.ut.ac.ir/article_69026_dfe132b5ae6324573a477371a2031f49.pdf