%0 Journal Article %T ارزیابی تأثیر اسید سالیسیلیک بر انبارمانی میوۀ سیب رقم‌های زرد و قرمز لبنانی (Red & Golden Delicious) %J علوم باغبانی ایران %I پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران %Z 2008-482X %A صداقتی, زهرا %A ناظوری, فاطمه %A میردهقان, سید حسین %D 2018 %\ 08/23/2018 %V 49 %N 2 %P 551-562 %! ارزیابی تأثیر اسید سالیسیلیک بر انبارمانی میوۀ سیب رقم‌های زرد و قرمز لبنانی (Red & Golden Delicious) %K فعالیت پاداکسندگی %K شدت پوسیدگی %K نشت یونی و وضعیت ظاهری میوه %R 10.22059/ijhs.2018.240328.1308 %X تأثیر غلظت‌های مختلف اسید سالیسیلیک بر انبارمانی میوه‌های سیب رقم زرد و قرمز لبنانی موجود در باغ کنتوئیۀ رفسنجان در زمان برداشت، 45، 90، 135 و 180 روز پس از انبارمانی بررسی شد. تیمارها شامل بدون شست‌وشو، آب مقطر، اسید سالیسیلیک 1، 2 و 3 میلی‌مولار به مدت نیم و یک ساعت در سردخانه با دمای 1±2 درجۀ ‌سلسیوس بررسی شد. آزمایش به‌صورت فاکتوریل بر پایۀ طرح کامل تصادفی اجرا شد. شاخص برداشت در هر دو رقم همزمان با 170روز پس از پایان دورۀ گلدهی بود. نتایج نشان داد، تیمار اسید سالیسیلیک نسبت به شاهد روند کاهش وزن، نشت یونی و پوسیدگی را کند کرده و باعث حفظ مواد جامد محلول، قابلیت پذیرش و فعالیت پاداکسندگی شد، اما تأثیری بر شاخص‌های درخشندگی، هیو، اسیدیتۀ کل و pH میوه نداشت. در مدت انبارمانی درصد کاهش وزن، اسیدیتۀ کل، pH و پوسیدگی سیب زرد بیشتر از رقم قرمز و همچنین قابلیت ماندگاری سیب‌های قرمز بیشتر از سیب زرد بود. افزایش سوختگی سطحی، بدطعمی و کاهش قابلیت پذیرش از نتایج کاربرد اسید سالیسیلیک 3 میلی‌مولار بود ولی اسید سالیسیلیک 2 میلی‌مولار در حفظ کیفیت و انبارمانی میوه مؤثرتر از دیگر تیمارها بود. %U https://ijhs.ut.ac.ir/article_67863_9a76272adb248e4deca0f63b0fb19497.pdf