%0 Journal Article %T تأثیر نسبت‌های مختلف نیتروژن آمونیومی و نیتراتی بر ویژگی‌های کمی و کیفی درختان سیب رقم‌های گلاب‌‌کهنز و گرانی اسمیت %J علوم باغبانی ایران %I پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران %Z 2008-482X %A بابالار, مصباح %A احمدی, پریا %A طلایی, علیرضا %A عسکری سرچشمه, محمد علی %D 2018 %\ 05/22/2018 %V 49 %N 1 %P 93-103 %! تأثیر نسبت‌های مختلف نیتروژن آمونیومی و نیتراتی بر ویژگی‌های کمی و کیفی درختان سیب رقم‌های گلاب‌‌کهنز و گرانی اسمیت %K محلول‌های غذایی %K میوه سیب %K نیترات و آمونیوم %K ویژگی‌های کمّی و کیفی %R 10.22059/ijhs.2018.141166.924 %X در این پژوهش تأثیر پنج نوع محلول‌ غذایی با نسبت‌های متفاوت نیتروژن آمونیومی و نیتراتی بر برخی ویژگی‌های کمی و کیفی دو رقم سیب (گلاب‌کهنز و گرانی‌اسمیت) بررسی شد. محلول شماره 1 یا شاهد که شامل نیترات بود و در دیگر محلول‌های غذایی نسبت آمونیوم به نیتروژن کل به ترتیب 04/0، 07/0، 10/0، 14/0 میلی‌اکی‌والان در لیتر بود. میوه‌های سیب رقم گلاب‌کهنز و گرانی‌اسمیت بر پایۀ شاخص‌های رسیدگی به ترتیب در تاریخ‌های 17 خرداد و 20 شهریور برداشت و برای ارزیابی به آزمایشگاه منتقل شدند. وزن تازۀ میوه‌ها، طول، قطر، نسبت طول به قطر میوه‌ها (شکل میوه‌ها)، سفتی بافت میوه، pH، مواد جامد قابل‌حل (TSS)، اسید قابل عیارسنجی یا تیتراسیون (TA) و نسبت TSS/TA ارزیابی شدند. نتایج بررسی‌های دیگر نشان داد، با افزایش نیتروژن آمونیومی در محلول‌های غذایی اختلاف معنی‌داری در وزن تازه‌ و شکل میوه‌ها مشاهده نشد. درحالی‌که سفتی بافت میوه‌ها، pH عصارۀ میوه‌ها و کل مواد جامد قابل‌حل با افزایش نسبت نیتروژن آمونیومی به نیتروژن کل کاهش معنی‌داری را نشان دادند. %U https://ijhs.ut.ac.ir/article_66252_b9c9d735e0558fb4712f0390bbfe90c3.pdf