%0 Journal Article %T تأثیر تنظیم‌کننده‏های رشد CPPU و GA3 بر کیفیت و کمّیت میوۀ انگور سلطانی (بی‏دانۀ سفید) چکیده %J علوم باغبانی ایران %I پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران %Z 2008-482X %A بقال زاده کوچه باغی, آزیتا %A زارع نهندی, فریبرز %A نقشی بند حسنی, رحیم %D 2015 %\ 07/23/2015 %V 46 %N 2 %P 259-268 %! تأثیر تنظیم‌کننده‏های رشد CPPU و GA3 بر کیفیت و کمّیت میوۀ انگور سلطانی (بی‏دانۀ سفید) چکیده %K اسید جیبرلیک %K فورکلرفنورون %K ویژگی‏های فیزیکی و شیمیایی میوۀ انگور سلطانی %R 10.22059/ijhs.2015.54621 %X به‌منظور بررسی اثر CPPU و GA3 بر کیفیت و کمّیت میوۀ انگور سلطانی، آزمایشی به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک‏های کامل تصادفی در تاکستانی تجاری نزدیک شهرستان بناب به اجرا در‌آمد. در مرحلۀ میوه‏‏بندی محلول‏پاشی با استفاده از اسید جیبرلیک (صفر، 20 و 40 میلی‏گرم بر لیتر) و CPPU (صفر، 5/7 و 15 میلی‏گرم بر لیتر) صورت گرفت. نتایج نشان داد تیمارهای تنظیم‏‌کنندۀ‏ رشد بر ویژگی‏های فیزیکی و شیمیایی میوۀ انگور سلطانی مثل طول و قطر حبه، جرم حبه، درصد مادۀ خشک و رطوبت میوه، ارزش رنگ قرمز، میزان مساحت سطح و چروکیدگی حبه اثر معنا‏دار داشتند. در مقابل، این تیمارها بر pH و اسید کل میوه تأثیری نداشتند. همچنین برهم کنش تیمارهای تنظیم‌کنندۀ رشد بر میزان ویتامین ث و حجم حبه‏ها اثر معنا‏داری نشان داد. اسید جیبرلیک سبب کاهش میزان بریکس، درصد مادۀ خشک و ارزش رنگ قرمز شد و میزان چروکیدگی حبه‏ها را افزایش داد. در مقابل، تیمار 5/7 میلی‏گرم بر لیتر CPPU به‌دلیل نداشتن اثر منفی بر ویژگی‏های یادشده در بالا برای اسید جیبرلیک، به نظر می‏رسد به‌منزلۀ یک تیمار مناسب برای بهبود کیفیت و کمّیت میوۀ انگور رقم سلطانی در شرایط تاکستان‏های منطقه برای هر دو هدف توام تازه‏خوری و کشمش قابل پیشنهاد است. %U https://ijhs.ut.ac.ir/article_54621_180a35de25dd71572b29d95c68f1051f.pdf