@article { author = {Mortazavi, Seyed Najmoddin and Moradi, Letafat}, title = {Morpho-phytochemical changes of echinacea (Echinacea purpurea L.) affection by ‎salicylic acid and humic acid ‎}, journal = {Iranian Journal of Horticultural Science}, volume = {53}, number = {3}, pages = {681-690}, year = {2022}, publisher = {University of Tehran}, issn = {2008-482X}, eissn = {2423-7930}, doi = {10.22059/ijhs.2021.273300.1595}, abstract = {In order to evaluate the effect of salicylic acid and humic acid on some morph-phytochemical characteristics of Echinacea, a factorial experiment was conducted based on randomized complete block design with three replications. The first Factor was salicylic acid at four levels (0, 100, 200, 400 mgl-1) and the second factor was humic acid at four levels (0, 100, 200, 400 mgl-1). The results showed that salicylic acid application significantly increased the plant height, number of lateral branches, leaf relative water content, phenol and flavonoid, also decreased leaf ion leakage. Humic acid application significantly increased (p≤ 1) plant height, number of branches, total chlorophyll, leaf relative water content, phenol and flavonoid content, and decreased leaf ion leakage. The results of the research showed that the foliar application of 400 mgl-1of salicylic acid with 100 mgl-1of humic acid improved the measured traits.}, keywords = {Chlorophyll,flavonoid,Flower number,phenol,relative water content‎}, title_fa = {تغییر مورفو فیتوشیمیایی سرخارگل (‏Echinacea purpurea L.‎‏) تحت تاثیر سالیسیلیک‌اسید و ‏هیومیک‌اسید}, abstract_fa = {به منظور ارزیابی اثر سالیسیلیک­اسید و هیومیک­اسید بر برخی از ویژگی‌های مورفوفیتوشیمیایی سرخارگل، آزمایشی به صورت فاکتوریل بر پایه طرح بلوک‌های کامل تصادفی در سه تکرار اجرا شد. عامل‌ اول سالیسیلیک­‌اسید در چهار سطح (صفر، 100، 200 و400 میلی‌گرم برلیتر) و عامل دوم هیومیک­اسید در چهار سطح (صفر، 100، 200 و400 میلی‌گرم برلیتر) بودند. نتایج نشان داد مصرف سالیسیلیک‌اسید به طور معنی­داری ارتفاع گیاه، تعداد شاخه جانبی، محتوای نسبی آب برگ، فنول و فلاونونید را افزایش و باعث کاهش نشت یونی برگ شد. مصرف هیومیک‌اسید به طور معنی­داری در سطح آماری 1 درصد باعث افزایش ارتفاع گیاه، تعداد شاخه‌های­جانبی، کلروفیل کل، محتوای نسبی آب برگ، فنل و فلاونوئید و کاهش نشت یونی برگ شد. نتایج پژوهش نشان داد که تیمار 400 میلی‌گرم بر لیتر سالیسیلیک‌‌اسید به همراه 100 میلی‌گرم بر لیتر هیومیک‌اسید موجب بهبود صفات اندازه­گیری­شده گردید.}, keywords_fa = {تعداد گل,فلاونوئید,فنل,کلروفیل,محتوای نسبی آب‏}, url = {https://ijhs.ut.ac.ir/article_90362.html}, eprint = {https://ijhs.ut.ac.ir/article_90362_c197a61de487d0e74eacc8e6253d1d99.pdf} }